dilluns, 8 de desembre del 2008

Font de Mora culpa en la BBC al professorat si l’alumnat no entén EpC

Membres de l'Intersindical Valencia ens han fet arribar escrit que reproduïm íntegrament doncs no te desperdici:
"El conseller insulta al professorat i STEPV exigeix una rectificació immediata"
La cadena anglesa BBC ha emés aquest matí el reportatge sobre EpC en anglés que es pot descarregar ací .
El reportatge parteix de la influència que l’església catòlica té en la societat espanyola i afirma que des del govern de Zapatero s’ha produït un “batalla de valors” entre les institucions eclesiàstiques i el govern de l’estat. El locutor remarca que aquesta “batalla” també es lliura en els centres educatius i posa com a exemple l’assignatura d’EpC.

La primera part del reportatge té lloc a Madrid on s’entrevista a un pare catòlic que duu els seus fills a un col·legi concertat catòlic (Monte Tabor) que no està impartint EpC sinó “Alternativa a Educació per a la Ciutadania” i en què es parla que els éssers humans són diferents perquè tenen ànima i poden anar al cel (because they have souls, because they can go to heaven). El pare afirma que EpC determina la manera de pensar de l’alumnat i que explicar que hi ha matrimonis homosexuals és un error perquè no són “naturals”.
A continuació expliquen la polèmica sorgida al País Valencià pel conseller arran de la impartició d’EpC en anglés. El locutor explica que el govern valencià, del PP, ha imposat impartir l’assignatura en anglés en un clar intent de sabotejar l’assignatura (deliberately sabotaging the new classes.. by ordeing schools to teach the subject not in Spanish but in English).
Aquesta afirmació la fa el locutor després de visitar el centre Veles e Vents de Gandia i comprovar in situ la impossibilitat d’impartir aquesta matèria en anglés. El locutor es manifesta “horriblement confundit” (I am horribly confused by this) després d’assistir a la classe que consistia en el passe de la pel·lícula “La vida és bella” en anglés, tot i que subtitulada en castellà.
També es pot sentir el malestar de l’alumnat que denuncia que s’avorreixen en classe perquè és molt difícil entendre la matèria malgrat que hi ha dos professors a l’aula.
Després de l’institut, els reporters de la BBC entrevisten al conseller Font de Mora a qui li expliquen que han estat testimonis de les dificultats per impartir EpC en anglés perquè l’alumnat no entén res. El conseller respon que és el professorat qui està impartint malament l’assignatura perquè no s’adapten el nivell d’anglés de l’alumnat (That is because it’s not correct. One of the most importat things is to adapt the classes to level of the pupils).
I finalment, entrevisten una mare en la tancada de l’IES Serra Perenxisa de Torrent. La mare es declara catòlica tot i que ni és contrària als continguts de l’assignatura ni està d’acord en què s’ensenye en anglés.
Tot plegat, la BBC arriba a les mateixes conclusions que la comunitat educativa ve denunciant des de fa temps:

1.- Que l’assignatura d’EpC no atempta contra els drets de la població catòlica.

2.- Que s’ha usat aquesta assignatura com a arma de desgast al govern de l’estat.

3.- Que EpC en anglés no respon a un pla lingüístic sinó a un boicot polític a l’assignatura.

Per a STEPV (Intersindical Valencia), les declaracions del conseller en què culpa al professorat d’impartir malament l’assignatura són insultants cap als professionals de l’ensenyament, que no només pateixen les conseqüències de la seua gestió nefasta sinó que, a més, han de suportar els insults del conseller.
Aquesta hipocresia, fomentada i consentida pel president Camps, és inacceptable de totes totes i mereixen d’una rectificació immediata.
El conseller no pot derivar en el professorat les culpes si l’alumnat no entén EpC en anglés ja que és precisament el que ha buscat l’administració valenciana: boicotejar i fer incomprensible l’assignatura.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per higiene i salut democràtica no deguem consentir que la dreta continue 'desgovernant-malgovernant' des de les institucions del País Valencià. Les urnes parlaran al 2011 i els valencians (pel nostre bé) farem fora a la dreta, a la fatxorra-beata-folclorica-derroxadora i malintencionada dreta, farem fora al PP!

Anònim ha dit...

SOIS UNOS PESADOS