dimarts, 9 de desembre del 2008

col·legi privat en terreny públic.

El pacte de govern subscrit entre el PP i UV arreplega clarament que el nou col·legi a construir a la parcel·la de xemeniea ha de ser privat, encara que eufemísticament es parla, en dit pacte, de concessions administratives.
L'equip de govern que formen PP i UV, en compliment d'allò que s'ha pactat, va donar llum verda en dates recents al procés que culminarà amb la cessió, per espai de 25 anys, d’una parcel·la de sòl de propietat municipal perquè es construïsca un nou col·legi, de caràcter privat. Este és un aspecte de la política educativa del govern valencià del senyor Camps, que està aplicant al peu de la lletra el Partit Popular de Catarroja amb el suport d’UV.
Com les privatitzacions són impopulars perquè el ciutadà pensa que acabarà pagant per uns servicis que deurien ser públics i per tant gratuïts, el bipartit va donar a entendre en el seu moment que el nou col·legi, de caràcter privat, serà plenament gratuït gràcies al concert amb la Generalitat Valenciana. Res més lluny de la realitat, que una vegada més es torna tossuda i posa a cada u en el seu lloc. El concert paga tans sols l’eduació però no el manteniment del centre educatiu i tampoc ens dóna garanties que els mestres que impartisquen les assignatures optaran al seu lloc de treball per oposició, sinó, com ve sent habitual en aquests centres, els mestres seran triats a dit, el que no garantitza la millor educació per als xiquets i xiquetes.
D'altra banda, és completament fals que amb aquest col·legi s’acabe la situació de barraconisme que patim a Catarroja, amb més de 500 alumnes, DOS COL·LEGIS SENCERS, en barracons, el que és cert és que es posarà en marxa sobre sòl de propietat municipal que en principi anava destinat a instal·lacions esportives que tanta falta ens fan a aquesta banda del poble, i de nou l’equip de govern ens ningunetja com si els nostres fills i filles, tan sols per viure a aquesta part del poble, no tingueren els mateixos drets.
Una altra qüestió que per descomptat no ha de passar desapercebuda, és que l'Ajuntament i en este cas el bipartit que constituïxen PP i UV, estan perjudicant uns i beneficiant altres. Tingue en compte que els col·legis concertats d’infantil, primària i secundària que estan funcionant a Catarroja, complixen amb les seues obligacions tributàries i disposen de les seues pròpies instal·lacions, que han adquirit amb l'esforç dels seus propietaris en uns casos i cooperativistes en altres. Estos col·legis que presten els seus servicis des de fa molts anys en la ciutat no han comptat amb les generoses ajudes, que ara, des del Consistori s'oferixen a les companyies privades que explotaran de forma molt avantatjosa esta activitat. Encara que es tracte d'una concessió administrativa per espai de 25 anys, està clar que les empreses que vagen a explotar el negoci educatiu no han de suportar la despesa dels terrenys, que és de totes una partida importantísima del pressupost total del projecte. Ací el sòl el posen, per voluntat del PP i UV, els ciutadans de Catarroja, que són els propietaris de les parcel·les municipals que es van a cedir. Però quines avantatges obtenen a canvi els veïns? Cap, perquè tot apunta que el màgic col·legi, ni és tan màgic, ni per descomptat cobrirà la totalitat de places necessitades.
Per tant, els usuaris hauran de continuar als barracons com vénen fent fins ara. En conseqüència, tot indica que ací els avantatges són per a la empresa que explotarà el col·legi projectat. En estalviar-se el sòl, la inversió és substancialment menor i, per tant, el risc es reduïx a nivells despreciables. D'esta forma accedixen a un negoci que, per estos avantatges oferits per l'administració local, és encara molt més rendible.
Amb estes polítiques el bipartit de Catarroja allibera a la Generalitat de les seues obligacions, perjudica la resta de col·legis ja instal·lats en la ciutat, compromet patrimoni públic per a negocis privats com és el de les escoles privades i damunt els ciutadans no obtindran cap avantatge. Bé descoberts, cadascú que traga les seves pròpies conclusions.