diumenge, 22 de març del 2009

S'ha acabat lo bó

Es de veres que demà tots hem d'anar a classe i/o a currar i que les falles i el pont de S.Josep s'ha acabat, però nosaltres estem referint-nos a tot lo bó amb lo que aquest desgovern ha acabat.

Ja el primer any que isqué com a alcalde començà llevant de les festes de San Miquel tot el que el molestava, i casualment era el que més agradava a la joventut, com el barracó que es plantava a la plaça del Mercat, clar, estava tant propet de sa casa que els jovens li molestaven per les nits.

Li ferem pitades a la porta de l'ajuntament, arreplegarem signatures demanant més festes, el varen rebre a caramelades en acabar la seva primera cavalcada de Sant Miquel com a alcalde i llavors, tingueren la genial idea d'enviar als jovens allà per Paluzié, ben lluny del mercat. Després any rere any va anant carregant-se les tradicions populars.

També a primeríes d'any s'ha carregat altra tradició que era la de beneir als animals a la porta de l'esglessia de S. Antoni i aquesta vegada sí va decidir beneir-los al mercat, a la porta de sa casa.


Enguany tampoc ha volgut que es celebraren mascletades a Catarroja, ignorant que hi ha alguna falla que ja porta vora 30 anys disparant-ne i que és el seu estandart. Jo conec a molta gent que preferix vindre a vore la mascletà de la Falla la Regió que no a la plaça de L'Ajuntament de València el día de San Josep. Qui de vosaltres mai ha anat a vore una mascletà de les que organitzava aquesta Falla?

Si el xiularen el día de la cridà si, i si que convocà una reunió amb els presidents de les falles per a dilluns següent (reunió a la que l'alcalde no va acudir) però, per a que? A Catarroja no sembla haver-ne democràcia. Evidentment no es va treure res en clar i cadascú a sa casa tal i com havía vingut. Com si no el coneguerem.

Escena molt encertada a la Falla L'Albufera. Sobren comentaris.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Xé quin poble!

Després de 30 anys de falles s'hem quedat sense "mascletades" el dia de Sant Josep, quina enveja sentir les mascletades, a Albal i a Massanassa. És incomprensible i lamentable!

L'enhorabona per la crítica de la Falla de la Rambleta totalment merescut el premi del PSOE, i el d'ngeni i gràcia que li va donar el jurat. I també a la falla L'Albufera per l'escena del Catarroda, i dels pobles estava molt ben aconseguida. Per fi a Catarroja unes falles amb crítica, ja feia anys que això no es veia.

Que vaja bé la tornada a la rutina

Anònim ha dit...

I ara que cauen com a mosques els/les corruptes. Molts catarrogins i catarrogines ens preguntem: Quan aplegarà la justicia a Catarroja? Hi haura algun jujte (o partit polític de l'oposició) amb un parell per a dur a als tribunals a aquELL i aquELLA que s'ho mereixen? ARA O MAI XIQUETS!

Anònim ha dit...

laslinces.blogspot.com

Anònim ha dit...

CATA-RODA jajajajaja

molt bona la crítica de la falla

Catarroja Descoberta ha dit...

Anònim1, com bé tu dis:ÉS LAMENTABLE I INCOMPRENSIBLE quedar-se sense mascletaes a Catarroja.
També hem vist un poc més de crítica local.
José Irae: quina alegría tornar a saber de tú!: tranquil que a cada porc li arriba el seu San Martín. Ells/elles son qui no han d'eswtar tranquils.
Anònim2: entrarem al blog de las linces.
Anònim3: Si que és bona sí aqueta crítica, si no fora perquè cada día les pujen i les baixen del camió de segur que tindríen teranyines. Enhorabona Falla L'albufera, molt aconseguit.