diumenge, 18 de gener del 2009

Sant Antoni del porquet

El 17 de Gener celebrem a Catarroja la festivitat de Sant Atoni Abad, el del porquet, i és tradició ben arrelada al poble la benedicció d'animalets i la venda dels panets, però sobre tot, esperar el diumenge següent (normalment) després del dia 17 per a vore la desfilada de cavalls que passen a rebre la benedicció que el retor li fa des de la porta de la parròquia de Sant Antoni de Padua, al C/Gómez Ferrer.

Doncs bé, enguany el PP ha tingut la gran idea de convertir aquesta festa religiosa en una festa pagana carregant-se així part de la tradició centenària catarrogina d'omplir el C/Gómez Ferrer de gom a gom per a vore les aques fent reverències a la plaça de l'esglèsia, cavalls vingunts de molts pobles de la rodalia, Albal, Massanassa, Silla, Benetússer, Alfafar, Alcàsser, Picassent, Paiporta,València... i Catarroja.

Ja vos contàrem que la presentació del llibre de les festes va ser a l'esglèsia de S. Miquel , una festa cívica, social i laica la va convertir en un sermó, a dintre d'una esglèsia i amb un bon càtering per als catarrogins que l'alcalde volia, tu sí, tu no, tu sí, tu no, tu no, tu no, tu no...

Doncs avuí, com aquest alcalde (Fransisco Chirivella FORA JA) no sap on té el cap ni els peus, va i es monta un púlpit a la plaça del Mercat, a la porta de sa casa (ja es pensa que és més DEU) per a beneir els cavalls.

Realment açò no és bon senyal, ja està desvariant, ja són vora 70 els anys que té i l'edat no perdona. Catarrogins i catarrogines ¡¡en quines mans estem..!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Açò és Xirivelandia. Quin cacique!

Anònim ha dit...

No os acordais cuando quitó a los vendedores del mercado de la puerta de su Casa?