dimecres, 30 de juliol del 2008

ple ordinari de juliol (capítol 1)

Tot anà tal i com estava previst. S´aprovà per unanimitat la posada a disposició de Conselleria de terrenys per a la construcció del CP nº 5 i nº 6. Això sí, amb un bon estiró d´orelles per part del PSOE, EU i BLOC al PP que ha tardat tant en adornar-se d´allò que fa anys estan diguent-li els grups de l´oposició i la comunitat escolar: que feia falta un nou col.legi després d´estar quasi 20 anys sense construir-ne cap. També recordaren que el govern municipal deixa a Catarroja sense un pam de sòl per a la construcció d´un nou IES públic i gratuït.

També afirmaren que la posada a disposició de terreny per a la construcció del nº 6 no implica que se vaja a construir ja, com seria necessari.

I nosaltres ens preguntem: L´Ajuntament no té en compte el creixement demogràfic? Els xiquets i les xiquetes que van nàixer al 2005 no ens han donat un marge de tres anys per tindre l´escola a apunt? No és temps més que suficient per haver pensat amb ells? Per quina raó no programaren el nº 5 de tres línies sabent que anaven a fer falta? Qui se creu que vagen a construir-nos el nº 6 si ja han cedit terreny a una escola privada perquè augmente la seua oferta?

Han fet falta manifestacions, critiques dels grups de l´oposició, pressions des dels Consells escolars, la cessió d´un solar a una escola privada… perquè el PP se pose les piles i ARA (un any després d´haver penjat el cartell en plena campanya electoral de “próxima construcción…”) pose a disposició de Conselleria terreny per a la construcció de un nou col.legi en una Villa Romana, una de les millors i més singulars del Comunitat Valenciana (tenint 13.000m2 enfornt) de només 2 línies (quant en fan falta 4). ARRIBEN TARD I MALAMENT

Tots els partits polítics votaren a favor. Ara a vigilar que el govern cumplisca.

No coneguem l´opinió ni del tránsfuga Mustafá (efectivamente, personalmente, lógicamente) ni de López Sargues (el florero invisible).

30 comentaris:

Anònim ha dit...

El Xirivella no té vergonya ni la coneix. Si ens hem cansat de dir que feia falta un nou centre... Si el problema ja es veia vindre. I ara, l´any que ve la meua xiqueta anirá a uns barracons massificats i estudiarà la primària en un centre nou pensat per a dos línies però que nñ haurà de suportar 4. Molt bé Xirivella. Gràcies!

Anònim ha dit...

como se os nota que sois del psoe¡¡¡¡

la mare de deu

Anònim ha dit...

Jo crec que estos del blog son del Bloc, que eixos sempre estàn fent blogs, i sempre estan en el tema de les voreres i tot aixó etc.
De totes maneres el que està clar es que no son del PP.
Jo no havía entrat mai, i el altre día vaig sentir parlar d'ell, la veritat que m'agradat.
a mí m'han dit que aquest blog també es de Samaruc, i que ho esta fent per a tindre mes repercusió i tindre varios punts de vista, si es aixina quina currà s'està pegant.

Anònim ha dit...

molt però molt psoe. Ací no té veu cap partit més de la oposició, i de plural rés de rés.

Anònim ha dit...

Oye, yo soy del PSOE y a muxa honra. Los BLOGs son algo personal y todo el mundo tiene la posibilidad de currárselo y hacerlo. Lo que se dan son opiniones y un punto de vista. ¿Que te parece parcial? pues peor es que exista un Periodic de Catarroja o un página web del Ayuntamiento pagado por todos con un único punto de vista y leno de mentiras. eso sí que es reprochable. No que alguien (del partido que sea o simpatizante del que sea) se curre un blog y que no nos pida un duro. Lo inmoral es que con mi dinero el PP se haga propaganda.

Sobre la entrada.Pues no veo el partidismo. Además tienes acceso a las webs de todos los partidos.

Y además veo que se puede opinar y que no se quita si no hay insultos.

Adelante con el blog que es el más visto y visitado. y eso es lo que jode a algunos.

No sé si lo hace el samaruc o alguine del PSOE pero bienvenidos a la Catarroja de las mentiras del PP

Anònim ha dit...

te ha faltado decir que eres el que se curra el blog, no seas tan modesto. Que la fena nadie te la niega.

Anònim ha dit...

Com molesta a alguns aquest blog. Això m'alegra, perquè molestarà als fatxes i a la dreta en general, ja que este blog (a part de ser el més visitat de Catarroja) és el que més fot canya al PP i les seues mentides i mal govern. A part queden els cuatre gats que volen imposar la seua dictadura mediatica. No sé si el psoe,el bloc o qui siga fa aquest blog però s'el està currant per això de la meua part ànim i a continuar així. Els que vullguen dividir ja saben. Ah, qui va ser el que va patinar dient que PP i PSOE "votarán juntitos la privatización de la gestión de los servicios deportivos municipales"? Estàs per ahí patinador?

Anònim ha dit...

Podeu ficar que va votar cada partit en els diferents punts de l'ordre del dia. Percert a mi també m'han dit que este blog el fa samaruc per això ja no escriu casi mai en l'allioli. El cas es que esta és la segona vegada que entre des de que em varen dir que existia i a mi m'agrada. Au

Anònim ha dit...

Conselleria ja te els dos solars per edificar els dos col·leges, si la cosa va en marxa podran estar per a d'ací dos cursos. Amb el Joan XXIII, nou sembla que va a haver servici per a tots.

Per a secundaria també, ab el nou Larrodé, la ampliació de l'institut i la ampliació de La Florida, que d'això no parla ningú.

Ara en Nou Mil·lenni farà falta 3 institus més i per lo menos 5 escoles de primaria

Anònim ha dit...

I si Josep, ja votaren a favor i juntets la privatització dels serveis esportius. El que es votà ahir va ser l'adjudicació a l'empressa. el Bloc es va abstindre, el PSOE i EU votaren en contra. Però la privatització la votaren a favor en el seu moment PP i PSOE.
Eixa és l'esquerra del PSOE, privatitzar gestió pública com el PP.

Anònim ha dit...

EU votà en contra perquè sap que no governarà en la vida que sino de que. Anava a estar governant sense privatitzar LA GESTIÓ en lo comodo que és per a un ajuntament. Al policia en bombetes. Però sí, es cierto queridos niños. Las idiologías están empezando a formar parte del polvo de la història. El mundo cambia, la conciencia de clase (incluyendo el/la comunista más ortodoxo/a) está en la pela, la hipoteca,en ver un coche de puta madre, en dar buenos y constructivos paseos en los centros comerciales... En, haber si un día me toca la primitiva y os vais todos al carajo. Aparte quedan los ideales también en crisis o desacelerados, como más os guste. Y no es poco, pero... Queridos niños niños... Matices ya sólo podemos elegir matices... Josep

Anònim ha dit...

la lírica de los mensajes aumenta en proporcióna las tonterias que se dicen en los mismos. San Pedro negó tres veces a Cristo.. porque negais vosotros al PSOE?

Anònim ha dit...

Murió la ideologia, nació el PSOE y el PP.
Así nos va

Anònim ha dit...

Qui ens vol vendre ara que el JOAN XXIII es un col.legi nou? es un cole vell, molt vell i si no fora per les mares i els pares q anaren a la tele ningu es recordaria d'ell i els pobres xiquets encara estarien en barracons, a més tant Larrodé com la Florida son privats, no vullgues enganyar...

Anònim ha dit...

El que vol enganyar eres tu, Larrodé i La Florida son coleges si o no? van xiquets i jovens de Catarroja si o no? els mestres i els professors estan homologats si o no? Les notes valen igual o no?

Per tant son tan catarrogins com els públics. I la prova està que tenen més demanda que els públics per alguna cosa serà no?

Anònim ha dit...

I clar que no, Joan XXIII te 40 anys sinó recorde mal. Ja era hora que es renovara, i es farà nou del tot. I els xiquets de les Barraques tindran millor educació i unes condicions més dignes. El que si que es veritat es que s'hauria d'haver fet la reforma fa alguns anys.

SALUT

Anònim ha dit...

Clar que tenen cada vegada més demanda que els publics, d'aixó s'encarrega però que molt bé el PP, ofegant els col.legis públics en pro dels privats.¿si o no? Eixa es l'essència del capitalisme, de la dreta, del Tu q tens diners vals i Tu q no en tens no vals.¿si o no? Si dones bons mitjans a les escoles publiques altre gall cantaría ¿si o no?... ara vens tú a ensenyar-nos. Per cert, no sabía q les persones s’homologaren, la florida no es un col.legi, les notes no valen igual, tots sabem q als privats unflen les notes: ¡El q paga manda! Diuen els mestres. ¿si o no? I van xiquets de Catarroja al igual q van xiquets d catarroja al Iale, la Comarcal, Carolines, Ausiàs march, Teresianes… ¿si o no?

Anònim ha dit...

No, eixos són els tòpics típics els colegis privats per als rics, i els colegis públics per al pobres.I que els privats unflen les notes.

No crec que a La Florida, Sant Antoni o Larrodé vaja gent mes rica o pudient que a Juan XXIII o al Bertomeu Llorens, per exemple.

Dir que unflen les notes, és un insult als professionals que treballen en eixes escoles, i un desconeixement total de l'ensenyament actual. L'altre dia en el Levante (22-7-08) venien els centres que unflen les notes en el selectiu i hi havia de tot, publics i privats. Per cert tant La Florida, com l'institut Berenguer Dalmau, estaven a la mateixa altura, practicament unes mil·lèssimes a favor del Berenguer, diferència pràcticament insignificant.

I més quan en Catarroja, no hi ha privada, privada. Són concertades. Precissament tant La Florida, com Larrodé són cooperatives, això vol dir que els mestres i professors són els propietaris del centre. En el cas de Sant Antoni el propietari es la parròquia de Sant Antoni. No són ni multinacionals, ni grups de poder, ni congregacions religioses.

I això que dius que el que paga manda, no és veritat (a lo millor serà en els colegis privats que has enunciat abans) pero te puc dir que als centres de Catarroja segur que NO això no passa.

Altre tema si vols es debatir l'admisió, o el perquè costa mes un lloc públic, que un privat. Que ací també hi ha molta demagògia en este cas per part dels coleges privats.

Anònim ha dit...

Les persones no se homologuen pero, una cosa has de saber, per donar classe en primaria necessites el títol de mestre i per donar clase en secundaria necessites ser llicenciat. Si no tens el títul no pots donar classe ja siguen en centres públics o privats.

Anònim ha dit...

Pues en el centro de San Antonio hacen proselitismo religioso y manadan cartitas a casa contra las políticas del gobierno. Son dogmáticos y les obligan a dar religión y una enseñanza religiosa. Me parecería bien si los padres fueran allí libremente pero muxos van porque es lo que hay y lo tiwenen q elegir en segunda o tercera opción. estamos pagando un colegio de la iglesia donde el profesorado no lo pone una oposición en su sitio sino la Iglesia.

Os parece adecuado?

Anònim ha dit...

Por supuesto que San Antonio es un colegio religioso, depende de la parróquia de San Antonio, y su fundador fue Don Joaquin una persona a quien el pueblo de Catarroja le debe mucho. Y claro que se da religión católica, que esperabas que se diera religión musulmana, o que hiciera prosetitismo del laicismo, en un centro católico. La respuesta es de cajón.

Anònim ha dit...

Primero: a D. joaquín yo no le debo nada. Si tu le debes algo pues se lo pagas.

Yo no discuto que se de religión católica ni que se haga proselitismo religioso... lo que no me parece muy normal es que se haga con mi dinero. El Estado es laico pues la enseñanza tambien. hay muxos niños que van obligados a ese colegio porque no tienen plaza en uno público y cuando entran se dan cuenta dónde están y tienen que acabar ahí toda la enseñanza.

Es justo que con mis impuestos se pague un profesorado que entra a dedo y que quien lo pone es la Iglesia? es justo que con mi dinero estén impartiendo una enseñanza proselitista y totalmente orientada?

No discuto que se dé religión católica lo que discuto qes que se haga con mi dinero. Si quieren ese tipo de enseñanza y quieren meter a su propio profesorado que se lo paguen.

otro cantar es Larrodé o Florida que, en principio, dan una enseñanza como en la pública. Otra cosa es el profesorado que tampoco entra por oposición.

Anònim ha dit...

Mira con la frase "con mi dinero es absolutamente demagógica"

Para mucha gent "con mi dinero" no me parece bien que se haga el circuito de fórmula 1, la Copa América, la Expo de Zaragoza, las Olimiadas en Madrid, o el Forum de Barcelona.

Y para otra gente le parecerá mal que con su dinero, se subvencione a los artistas afines a la izquierda, a los sindicatos y patronales, a las TV públicas, o a las lenguas minoritarias o los gastos militares.

Todo es cuestión de gustos e ideologias. Lo de la crucecita en la renta, está muy bien y se debia aplicar para otras muchas cosas. No solo para la financiación de la Iglesia Católica.

Si no te gusta la enseñanza de los colegios religiosos en este país hay libertad de enseñanza, cambia de colegio cuando puedas, tardarás un curso o dos pero lo lograras tarde o temprano.

Y una cosa dificilmente le podré pagar alguna cosa a D. Joaquin cuando murió hace algunos años. Y posiblemente no sepas ni quien fue.

Anònim ha dit...

Pues no, no sé quien fué. Pero m lo podrías explicar. A ver quien es ese cura que le debemos tanto.

Yo sólo sé que vine a catarroja y me metieron en el san Antonio porque no había otro disponible y que mi hija tiene que acabar ahí la primaria. Y te vuelvo a decir que con mi dinero se está pagando un colegio religioso donde tengo que estar por obligación. Un colegio donde hacen proselitismo y propaganda contra el gobierno socialista.

Quien quiera una enseñanza religiosa que se la pague. Si se quieren profesores católicos puestos a dedo por la iglesia pues muy bien pero que se lo paguen.

Anònim ha dit...

Don Joaquin va ser retor molts anys en la parróquia de Sant Antoni, sino recorde mal va ser el primer retor de sant antoni, va tirar l'antiga ermita (amb molta gent del poble en contra, hui en dia segur que no s'haguera tirat, pero eren atres temps) i va edificar la nova esglesia, en ella va fer el colege Sant Antoni I, en una época amb moltes penúries i necessitas de la societat, als anys 60. Anys despres va fer també el colege Sant Antoni II. No vullc entrar en polémiques de res, entre ensenyança catolica, privada o pública. Els dos coleges donen servici a les necessitats educatives catarrogines i ja está. I tenen la Formació Profesional que en este poble es molt deficitaria, pero este es un atre tema.

Despues passà a l'esglesia de Sant Miquel, amb el seu germà i aconseguí la rehabilitació del temple i amb acord de l'ajuntament socialista (cubillos era l'alcalde) de la reordenació de l'entorn de la plaça de la llotgeta.

I el que no sap molta gent es que fundà un colege en una de les zones més deprimides de Ruanda (Africa equatorial, un dels paisos mes pobres del món) que continua obert, gracies a l'aportació de moltes persones que envien els seus donatius).

L'ajuntament quan es va jubilar el nomenà fill adoptiu i li dedicà el carrer on esta el colege Sant Antoni II.

Bé espere "madre de niña..." haver-te informa't de qui va ser D. Joaquin, persones aixina d'emprendedores en este poble possiblement han hagut moltes. Hi han molts carrer en la zona nova dedicats a persones catarrogines, podries informar-te un poc de qui va ser Manfredo Monforte, Victoria Costa, Emili Ferrer, Joan Giner, Cristofol Aguado, Josep Serra Carsí, Francesc Ferrer Pastor (familiar precissament de D. Joaquin) Amalio Monforte, Miguel Chirivella o Francisco Larrodé, darrere de cada u, hi ha una historia semblant a la de D. Joaquin, persones que han fet molt pel seu poble i que clar el pas del temps fa que les noves generacions o la gent nouvinguda, no sàpia qui són.

Anònim ha dit...

Algú me pot dir qui va ser Miguel Chirivella o Joan Giner?

Cristofor Aguado va ser director de l'institut Berenguer Dalmau. Y Francisco Larrodé va ser el mestre que fundá el col·lege que porta el seu nom. Josep Maria Serra va ser retor de Sant Miquel durant molts anys, quan sols hi havia una parròquia en Catarroja. Amalio Monforte va ser un metge molt conegut a Catarroja, pare de Amalio Monforte el Jefe de Bombers. Victoria Costa, crec que va ser la duenya de Casa Villar, dona molt lluitadora i molt activa. No se d'els demés no se qui són algú pot posar-ho.

Lo mateix que qui van ser Miguel Martí, Salvador Pechuan, Francisco Llorens, Juan Domingo o Carmen Herrero Penella. També tenen carrers a Catarroja i no se qui són. Estaria bé que quan posen un carrer a una persona posaren també la seua dedicació, com carrer del metge Amalio Monforte o el doctor Moliner, per exemple, aixina la gent sabriem qui varen ser i perque tenen un carrer en el poble. Es una suggerencia per al nostres polítics.

Anònim ha dit...

Pues mira madre de niña, aun tienes que agradecerle a Don joaquin que hubiera hecho San Antonio, gracias a él fuiste a un colegio y supongo que allí aprenderias algo ¿no? a saber leer y escribir supongo, o al menos no estar en la calle. ¿Por qué tus padres no te llevaron a otro colegio? Cuando uno se quiere cambiar de colegio, aunque cueste se puede.

Si no te gusta ese colegio para tu niña, por su ideario católico. Cambiala de colegio, ¿en el nuevo nº5 no hay plazas? ¿Y en el Secanet? ¿Y en el Paluzié?. Sin escolarizar no se va a quedar.

Mira como ya dijo alguien en este foro con anterioridad. Los que mandan disponen de nuestro dinero como quieren. Si a ti no te gusta que con él se paguen colegios y profesores católicos.

A mi tampoco me gusta que se pague con mi dinero, muchas cosas que hece nuestro gobierno socialista.
No me gusta que a mis hijos se les adoctrine con la nueva asignatura educación para la ciudadania, por ejemplo, sobre todo en los colegios públicos. Donde los profesores o maestros, por el hecho de haber aprobado una oposición, cuando eran jovenes ya, se creen que tienen derecho a todo. Tienen un puesto de trabajo para toda la vida, tienen seguro privado de sanidad (sabias que la mayoria de maestros tienen seguros privados y no pertenecen a la seguridad social) tres meses de vacaciones y muchos privilegios mas.

Tampoco me gusta que se subvencione con mi dinero a los artistas "titiriteros" del NO a la guerra, ni al cine español, ni a liberados sindicales, ni al PER de Andalucia, ni a los partidos políticos. Todos son gente que vive de nuestros impuestos y estan viviendo del cuento. Ni a muchos empleados que sobran en muchos Ayuntamientos, Diputaciones, Comunidades Autómas etc.

Anònim ha dit...

Sigo sin saber qué hizo el Sr. Joaquín escribá para deberle tanto. Lo único que parece ser que ha hexo es impulsar un colegio privado católico y tumbar una antigua iglesia para construir la nueva. Muy buen currículum para estarle agradecido.
Yo no estudié en St Antonio. Es a mi hija a la que tuve que matricular pq no había plaza en otro colegio y yo no sabía de qué iba este. Y te vuelvo a repetir que una vez entras en un colegio es muy difícil no acabar en ese colegio la enseñanza infantil y primaria. Muchos de los que venimos a vivir a Catarroja desconocíamos el ideario de este colegio y no nos gusta que la directora haga proselitismo descarado y nos mande cartitas con nuestros hijos a las casas criticando la política del gobierno. Que se dediquen a enseñar y no a hacer política barata.

Lo demás que dices y afirmas es pura demagogia en la que no voy a entrar.

Anònim ha dit...

Pero madre ni contestar-li.
Con la iglesia hemos topao!
Ale a confesar-vos que teniu molts pecats i respecteu la democràcia i les decicions del govern.
A la meua neboda ja els ha dit el mestre que eixa asignatura de desviados y malas costumbres no els he la pensa donar.
Quina colla d'intransigents i reaccionaris!
I encara hi ha qui viu en el poble de D.Joaquin hizo mucho, de la processó i del aparentamiento del quiero y no puedo.
Va perfavor, que en este poble ha hagut i hi ha molta gent fent bones coses pels demés i no tenen un carrer.
Els catòlics i cristians de veritat s'avergonyeixsen d'estos fundamentalistes que mesclen religió i política (i ja sabeu qui mescla religió i política que és).
Que els temps canvien carcamals!!!

Anònim ha dit...

Jo vaig estudiar a S Antoni i coneixía a D Joaquin des de sempre. Va tirar la seva ermita per a fer un col.legi, per a tindre als xiquets des de menuts fins als 18 anys, un col.legi amb un gran gimnàs i una sala d’actes impresionant q va estar molt de temps utilizant-se com a cinema per als xiquets els dissaptes, quan el cole estava tancat. Després conforme anava creixquent el poble fundà S Antoni II. Recorde als xiquets de Larrodè i altres col.legis que venien a fer les representacions de teatre de nadal o fi de curs al nostre saló d’actes. Ho donava tot, sols havía q demanar-ho, s’havia fet sa casa a un cuartet dalt del col.legi, era austera i sencilla, avuí dis-li al retor q visca ahí i vorem on t’envía.
Estava molt mal de la vista i quan tenía arreplegats els diners per a operar-se, algú li comentà de remodelar la plaça de davant l’esglessia i ell no ho va pensar, es gastà tots els diners en la plaça. Recorde q molts pares estaven preocupats per ell i ell sols sabía mirar pels demes. Altra cosa es que jo considere q es imprescindible l’asignatura de Educació per a la ciudadanía. Quina barbaritat opossar-se a ella. On anem a parar.