dimarts, 15 de juliol del 2008

"La Mala Educació"

Que l'educació en catarroja està molt mal, de tots és sabut, per això des de Catarroja Descoberta anem a instar a l'ajuntament que assumisca les seues responsabilitats i que explique als pares dels xiquets del col·legi nº 5, per què l'any que ve començaran en un nou col·legi totalment masificat, per què per una mala planifiació, en un col·legi nou pensat per a dos linies van a haver d'acollir just el doble, quatre. Ja està passant amb la resta de col·legis públics de Catarroja que s'han hagut de quedar sense biblioteca, sala multiussos o sales polivalents per a situar alumnes. Han tardat tant, prop de 20 anys, a fer un nou col·legi que el previst, ja s'ha quedat menut abans d'haver-lo construït. Al costat de la situació deplorable d'ocupació d'espais dels col·legis públics per les contínues habilitacions s'uneix ara una nova habilitació de dues unitats de 3 anys en el col·legi nou.
El Jaume I que està pensat per a albergar 18 unitats passarà a 19 i el Paluzié i el Berenguer, construïts per a 9 unitats passaran a 11 i 12. Mentre que els alumnes de 5 anys i de primària el pròxim curs continuaran amb una ràtio a 26 alumnes i amuntegats, i això solament si tenim en compte als xiquets de 3 anys que estan escolaritzats doncs, a més cal tenir en compte que més d'un 16% de xiquets i xiquetes de Catarroja s'han escolaritzat fora del municipi o simplement no estan ni escolaritzats.

Contant amb el nou col·legi, l'Ajuntament oferia 275 places escolars de 3 anys però la demanda per part de 310 xiquets ha obligat a habilitar dos aules més en el nou col·legi, en compte de crear el col·legi nº 6, que és el que se li va exigir a l'Ajuntament i a la Conselleria. I això sense contar als quasi 60 xiquets i xiquetes que no estaran escolaritzats en el municipi.
A més ens preguntem a que dedica el seu temps la regidora d'educació, que recordem, estava alliberada amb un sou de 33.000 € i s'ha arribat a aquesta lamentable situació per la seua imprevisió i la seua nul.la gestió.

En definitiva, des de Catarroja Descoberta, pensem que Conselleria i Ajuntament prefereixen cedir sòl per a la construcció d'un col·legi privat que assumisca eixa demanda abans que construir un nou edifici públic.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Y nos sale ahora el Chiri... diciendo que en el 2009 estará el Joan XXIII. Pues sólo faltaría que no estuviera después de las movidas de las madres, con tele incluida, y las protestas de la oposición que no han parado ni un minuto. Dice q estarà en el 2009 y debería de haber estado en el 2004. Que poca vergüenza que tienen algunos!!!!

Anònim ha dit...

Estos tios sempre estàn igual, per la mort de deu, que es deixen d'auditoris i històries i que facen el que faça falta per als xiquets.

Anònim ha dit...

Chirivella es un peliculero de molt de cuidau!!
té mes fantasia que stiven spilberg.

Enhorabona per el Blog

Anònim ha dit...

Y no olvideis las necesidades que ya tiene el Instituto Público de Secundària. ¿Cuándo piensan ampliarlo? ¿No se han enterado que ya no cabemos?

Claro, mientras lo cubran los privados...

El Chirivella parece Anita la Fantástica

Anònim ha dit...

Un govern conservador, amb ingredients mafiosos i especulatius.
Una mescla explosiva!!!
CHIRIVELLA DIMISIÓ!!!
Enhorabona pel blog!

Anònim ha dit...

En les Corts Valencianes, el Conseller va respondre a una pregunta de la diputada socialista Ana Noguera el següent: -la convide a que vinga a inaugururar amb mi el Joan XXIII en febrer del 2008-. Ahí queda!
Ana Noguera va estar excelent.
Felicitats per la web. Feia falta una aixina en Catarroja.

Anònim ha dit...

Sería per al 2038, no per al 2008.
Quina locura de poble!!!!!!!!!!!!