dimecres, 29 de juliol del 2009

resum del plenari d'ahir

Del plenari d’ahir ens centrarem en les tres mocions presentades pel PSPV i EUPV.
L’ordre del dia d’un ple de pura rutina el pasarem de llarg (com semblava que volien pasar-lo alguns regidors que, ho bé se votaven els punts (com l’alcalde), o simplement no savien el que estaven votant. Seria la calor?
Anem per feina.


Primer que tot, sembla que encara hi ha regidors que pensen que estan al Parlament Europeu o la ONU… Un temps tediós, llaaaarg i profundament avorrit (el 90% d’eixe temps ocupat pel gran orador Harbi Mustafá efectivamente) dedicat a parlar d’Honduras i el seu colp d’estat.
Que sí Rosa (EUPV) que sí, que totalment condenable, que fatal, que un retrocés democràtic… però estimats representants del poble: que estem a Catarroja i no a Tegucigalpa!

Molt més encertada (per la municipalitat i gran part del contingut) va estar la moció presentada per EUPV sobre la laicitat de l’estat espanyol, que va obrir un “interesantisim” debat teològic i jurídic entre els nostres regidors.
Es legal o no és legal que els representants polítics vagen a les procesons catòliques? o als actes de la Iglesia de Jesus de los Santos de los últimos días? Chirivella va reconeixer que anava als de “los últimos dias”. Evidentment i lamentablement la moció va ser rebutjada per tots els partits polítics. En contra votaren els beatos del PP-UV. I s’abstingueren el PSPV-PSOE i Bloc. Algú creu que anaven a acceptar, tots aquells i aquelles que van a les procesons, que estàn fent algo il.legal com afirmava la portaveu d’EUPV?
Cal destacar la intervenció del ‘tradicional’ portaveu del Bloc el Sr. Monzó quan va explicar la seua abstenció perque la procesó es tracta d’una tradició i les tradicions ja se sap… son tradicions… que si estes que si aquelles… Ahí em de reconeixer que Rosa Perez va tindre una resposta que calificarem d’atinada i el més important, d’esquerres. -Tirar cabres des d’alguns campanaris també estava considerat com una tradició, per no parlar d’altres…- (sic). Molt bé Rosa per eixa eixida i molt honrat el fet de reconeixer que inclús en l’esquerra (malauradament) encara hi ha gent que porta en la sang (en vena com feies en el teu gest, això de eixe catòlicisme que tenim tant mamat), encara que al meu parer podies haber-te explallat un poc més en el tema tradicions. Ho podies haber fet i ben fet.
Xe, una llàstima de moció i una llàstima d'incapacitat d’acord entre els partits d’esquerra. Per a variar veritat…

La moció presentada pel PSPV per ajudar i adoptar beneficis fiscals per a les families més desfavorides del poble, aquelles que entre tots els seus membres de la unitat familiar no superen el salari mínim interprofesional (i en son més dels que pensem) va ser rebutjada pel PP-UV. El PSPV demanava una rebaixa d’impostos i facilitats en el pagament (fraccionat i sense interesos) com estan fent en molts pobles. El PP va replicar que si feren això l’Ajuntament recaudaría menys diners. El socialiste Alberto Gradolí va donar en el clau, recordant-los que estem en crisi i si es recauda un poc menys per ajudar als més desfavorits que es prioritze doncs i que no es gasten tants diners en festes i saraos. Chirivella va saltar al crit desgarrador de –en les últimes festes soles ens hem gastat 30 milions de pesetes-(sic). Quan en eixe moment va eixir una veu d’un racó per a dir –gracies senyor alcalde per recordar-ho-(sic) era ella si ella, Maria Angeles Lopez Sargues (UV). La seua segona frase de la legislatura. La primera va ser -a la senyora Mir li costa molt mantindre el museu- dues frases en el que portem de legislatura. No està gens malament per a cobrar 3000 euros al mes.
El mateix que hem dit abans. Una llàstima de moció pels vots en contra de la dreta (PP-UV) i l’abstenció (encara no entenem perquè) d’EUPV i Bloc.
Sobretot una llàstima per a aquells que les estan passant canutes, per no dir putes i no parlen de milers i milions d’euros amb la facilitat i fribolitat amb la que ho fan alguns polítics.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben contat. Totalment d'acord amb el teu comentari. Perfecte.

Simpatizante de izquierdas ha dit...

Eso eso, que el PP se gaste menos dinero en fiestas y despachos y sillones de lujo y ayude a las familias que lo necesitan.

No queremos caridad Chirivella, queremos justícia social.

Muy bien la propuesta del PSPV. Por qué no la apoyó Esquerra Unida?

Namasté ha dit...

Qui ha escrit este post la escrit des del cor, se nota. M'agradat.

Es veritat això de que fa falta unitat en l'esquerra. Massa interesos per als partits i massa pocs per a la gent que els votem.

Enhorabona pel post!

Anònim ha dit...

Després d'haver llegit la crònica del plenari tinc una sensació que els nostres polítics van per un camí i el poble per un altre. Sols la moció sobre la rebaixa d'impostos a les famílies desfavorides té un poc d'interés i alguna raó. Que ens soluciona a nosaltres, el ciutadans de Catarroja la situació d'Honduras, o si l'Alcalde presidix o no la processó, la Rosa no va a les processons i me pareix molt bé, qui vulga anar que vaja i qui no que no vaja, quin problema hi ha?. No hi havien altres temes que tractar, quan en el poble hi han tans problemes, voreres, trànsit, escolarització.

I mira encara que no servisca de precedent felicitar al govern municial per la bona idea de mantindre la biblioteca oberta en agost i també per ampliar l'horari per als estudiants en època d'exàmens.

un del PSOE ha dit...

Només recordar que eixa proposta era una iniciativa del PSPV-PSOE local que portava en el seu programa electoral i després colà com una esmena al Pla Municipal de l'equip de govern. Almenys esta proposta l'han arreplegada. Però que quede clar que ve del PSPV-PSOE.

la novia de españa ha dit...

El Guillem le ha hecho caso a Ferrús y ¡¡¡¡¡SE CASA EN OCTUBRE!!!! Joder con Ferrús, que poder de convicción. Si se lo decía en broma (supongo)... pero él se lo ha tomado al píe de la letra y ya tiene fecha para casarse en octubre. Ya vereis como tengo razón. Lo sé de muy buena tinta. Muchas felicidades al portavoz y su aún novia, la flamente gerente de la empresa pública. Joder qué morro!!!

Anònim ha dit...

Tinc la mala costum de guardar els programes electorals de tots el partits (els que es repartixen als veins), i sorprenentment l'únic partit que portava l'ampliació del horari de la biblioteca en època d'exàmens era UV. En el programa del PSOE parla de l'ampliació i de la creació de sales per als xiquets. Però d'ampliació de d'horaris en temps d'exàmens no diu res. "Un del PSOE" no et vullgues posar medalles que no te toquen.

Pel que fa a la pregunta dels incendis en la zona del Milenni, hi ha un bàndol de l'Alcaldia, on els propietaris estan obligats a netejar els camps, l'any passat ja va ocorrer que va haver més d'un incendi en la zona. Ara bé pels PSOE per recordar-ho.

la novia de Catarroja ha dit...

Pues dejó a su antiguo novio 15 días antes de casarse. Supongo que no sería para irse con el portavoz del PP porque hay que tener estómago. Pobre chica, lo que tiene que aguantar por un puesto de gerente.

Anònim ha dit...

Vist també el programa electoral del PP de Catarroja, podem vore el que prometeren i clar ja no se'n recorda ningú, ni ells mateixa.

Nou pont d'accés al polígon sobre la pista de Silla

Cubriment i aclimatació de la piscina del poliesportiu

Arriba del tramvia, però no per la Rambleta, sinó per l'avinguda Sud.

Llars dels jubilats en Les Barraques i Horteta

Ampliació del Port

Augment de subvencions a les entitats culturals, recreatives i esportives.

I moltes coses més, la frase del professor Tierno Galván, primer Alcalde democràtic i socialista de Madrid es cumplix "las promesas electorales solo sirven para incumplirlas"

un altre del PSOE ha dit...

El programa electoral del PSOE diu "ampliarem i millorarem l'actual biblioteca municipal, adequant les hores d'apertura a les necessitats dels estudiants..." i després quan el PP-UV presentaren la proposta de PAM, el PSOE l'esmenà, entre d'altres coses amb l'adequació de les hores d'apertura a les necessitats dels estudiants, `´es a dir, ampliant els horaris per la nit en època d'exàmens (això està en l'acta). P3er cert, tal i com fa anys que es fa en Quart o en Alaquàs.

L'any passat ja vam ser nosaltres qui recordàrem el tema del risc d'incendis a l'alcalde 8q al final feu el pregó) i ara li ho hem hagiut detornar a recordar (de moment encara no ha fet res) a instàncies de ciutadans.

Anònim ha dit...

Perdona, y sense entrar en cap tipus de polèmica. P

Programa electoral del PSOE, NUEVOS TIEMPOS, ELECCIONES MUNICIPALES 2007.
Apartat 9 CULTURA, un bien común. PUNT 6.- Ampliaremos y mejoraremos la actual biblioteca, habilitando un espacio exclusivo para los/las mas pequeños/as.

Això es el que posa en el pamflet que repartireu al veinat.

I pel que fa als incendis el bàndol de l'Alcaldia esta fet el vaig llegir al quiosc que hi ha davant de Sant Antoni, la setmana passada.

Per altra banda bona la pregunta sobre la quantitat de pintades que hi ha al poble, s'hauria de sancionar durament als causants de les pintades, es una llàstima que el poble done una imatge tan lamentable per culpa del gamberrisme.

el del psoe d'abans ha dit...

XE,PUES TENIM DOS LLIBRETS DIFERENTS. JO EN TINC UN XICOTET TITULAT "NOUS TEMPS A CATARROJA" I EN LA PENÚLTIMA PÀGINA DIU EL QUE JA T'HE DIT ABANS. POTSER QUE CIRCULAREN DOS LLIBRETS (RECORDE QUE HI HAVIA UN MÉS GRAN I ESTE XICOTET) PERÒ EL PSOE PRESENTÀ EIXA ESMENA EN EL PLE.
CELEBREM QUE L'ALCALDE JA HAJA FET EL PREGÓ COM L'ANY PASSAT. EL QUE ÉS LAMENTABLE ÉS QUE SEMPRE HO FAÇA DESPRÉS DE DEMANAR-LI-HO EL PSOE. I TENS RAÓ, EL TEMA DE LES PINTADES ÉS PREOCUPANT. VOREM QUÈ FAN