dimecres, 1 de juliol del 2009

3 anys des de la catàstrofe al Metro-València


Tres anys després del pitjor accident de Metro ocorregut a Europa –dilluns 3 de juliol de 2006, València, línia 1, estació de Jesús, 43 persones mortes i 47 ferides– molts interrogants continuen sense resposta. Sembla com si no haguera passat res, més enllà de la culpabilitat atribuïda en temps rècord al maquinista per excés de velocitat. Una tragèdia col·lectiva i desenes de tragèdies personals, en un sistema públic de transport en el que resulta extraordinàriament fàcil i econòmic vigilar la velocitat dels combois.
L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra cada dia 3 de cada mes al centre de València per a continuar exigint respostes i evitar que muira també el record d’aquella maleïda jornada, oblidada –o pitjor, ignorada– per la ciutadania, pels mitjans informatius, per la Justícia i per l’Administració, que mai no ha volgut assumir cap responsabilitat i que creu que el mal ocasionat es pot reparar amb unes indemnitzacions i amb un monòlit il·legible i esquàlid, abandonat junt a un parc a 300 metres del lloc de l’accident.
La pròxima concentració serà divendres 3 de juliol de 2009 a les 19:00 hores, a la plaça de la Mare de Déu de València.
En commemoració del tercer aniversari de l'accident hi haurà també altres activitats (veure programa adjunt)

E-mail rebut a la bústia d'aquest blog. Donem les gràcies a l'amic que ens l'ha enviat i des d'ací també ens fem ressó d'aquesta protesta i d'aquesta injustícia sense culpables polítics i volem recordar que el PP demanà la reprovació de la Ministra de Foment de llavors Magdalena Álvarez per un clot a la línea de l'AVE Madrid -Barcelona, (quan als planols els havía donat el vist i plau l'ex-ministre de foment del PP Álvarez Cascos), en canvi a València, amb aquesta gran tragèdia no han havut responsables polítics, serà perquè ens governen un tall d'irresponsables?

14 comentaris:

Wilson Ferrús Peris ha dit...

Hola descoberta, informar-te que anit el PSPV-EU-BLOC presentàrem en el Ple la moció de l'Associació i el PP-UV van votar. La moció de l'associació la podeu trobar en el seu blog. Jo tb la penjaré al meu però abans he de penjar una gran notícia a última hora de la vesprada. Esteu atents perquè és molt molt bona.
Salut!!!

que té la cara molt dura. PPer què?! ha dit...

No sé si estos que ens governen (PPCV) són uns irresPPonsables. Tot pareix indicar que si. Del que no hi ha cap dubte és que tenen la cara molt dura... Forra de baqueta la tenen... Estos tiPPos juguen a les xapes... Però no amb xapes precisament... Tenen mal PPerill...

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Santiago ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Wilson Ferrús Peris ha dit...

Sí, perdoneu. No he posat que PP-UV van votar en contra. Des del meu blog podeu visitar el blog de l'associació. Ahí podeu trobar els documents que lleriran el dia 3.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martí Raga en el Chardí del arc de Sant Martí ha dit...

Sembla que estem en època d'insultar i faltar al respecte. Sense anar més lluny Martí Raga (el ex-número 2 d'Esquerra Unida) al seu allipebre catarrogí a insultat de forma gratuïta a Wilson Ferrús (i per tant als/les milers de socialistes de Catarroja) tildant-los d'impresentables i d'estar massa temps en política. Tu continua així samaruc, continua així...

Anònim ha dit...

He leído ahora esta notícia.
Mira, esta gente son unos sinvergüenzas y punto. Que fuerte me parece

Martí Raga contra els socialistes de Catarroja ha dit...

Però qui es este Martí Raga? Pasem d'ell. Si no el volen ni en Esquerra Unida. De fet ja no està. El ego del Samaruc. Fill de metge però molt poca educació.

Santiago ha dit...

Un insult a la memòria de les victimes. Francisco Chirivella eres un personatge r......nt i s......e. Indigne de representar a ningú. No et deurien de deixar xafar Catarroja, que dic Catarroja! No deuries xafar ni el carrer. Igual que la tropa que et rodeja i la a...... (UV) i pa........ Maria Angeles Lopez Sargues.

Anònim ha dit...

I el PP-UV votaren al pleno d'ahir en contra de la moció de les Víctimes del Metro. Però a esta gentola no li importen ni els morts? Sereu indecents! Agaxeu el cap quan aneu pel carrer sou porqueria! Podieu ficar el llistat amb noms i cognoms dels regidors del PP-UV que votaren en contra de les Víctimes del Metro per a no mirar-los ni a la cara. Recordem que una de les victimes era veïna del nostre poble.

Santiago ha dit...

Això descoberts, podeu ficar els noms dels que votaren en contra de les Víctimes del Metro?
Savem que son els del PP i la pa..... d'UV Maria de los Angeles López Sargues (quina fixa).
Però qui són tots?

un rojillo ha dit...

Pero para qué vais a poner el nombre!!!! que no sabeis ya demasiado bien quienes son? la derechona de siempre que encima no piensan sólo levantan la mano.

Sobre el Martí, tiene razón el compañero que ha hablado antes. No merec e la pena que perdais ni un segundo con él. Lo único que hace es intentar hacer puntos para ver si el BLOC mete la pata y lo pone en su lista como número 2. casi lo echamos de EU porque era un liante y lo único que hacia era malmeter y ahora de uvas a peras escribe en su blog para poner xorradas y estupideces. LO QUE QUIERE ES PROTAGONISMO, PUES NO SE LO DEIS.

Martina alias la xafardera del poble ha dit...

Xe el Martí Raga (samaruc) ja fa riure de liante. Arrastrant-se miserablement per a ser n.2 del Bloc. També malparlarà com ho fa dels d'EU? Que patètic. Martí serà n.2 del Bloc? Llavors serà el n.2 un troll?