dimecres, 22 d’octubre del 2008

ja està bé d'enderrocaments il·legals i d'especulació!

Sota el lema "No més enderrocaments il·legals! prou d'especulació!" (a Catarroja..., se suposa) els perseverants i incombustibles integrants de Salvem Catarroja han convocat una "Marxa pel patrimoni històric" (el nostre..., se suposa..., el que encara ens queda). La concentració tindrà lloc el pròxim diumenge dia 26 a les 11 el matí a les portes de l'Ajuntament i es farà un recorregut fins a l'Hort dels Mestres ( el que s'enderrocà "per una bufà d'aire i la forta pluja", i que no té amo). Acudiu amb les vostres bicicletes (les de Catarroda no estaran disponibles) o amb patinet o simplement a peu.
I és que un any després de l'enderrocament de Villa Consuelo (Hort dels Mestres) tot continua exactament igual. Ni la Conselleria ni el govern municipal del PP-UV han fet absolutament res: continuem sense saber qui va ser el responsable d'eixe atemptat contra el nostre patrimoni històric i cultural.
Un any després, ni el propietari de la històrica masia ni el propi Ajuntament han pres cap mesura per a assegurar la part de l'edifici que encara es resistix al vent, a la pluja i al propi Chirivella. però, a més, continuem sense saber qui és el vertader propietari de l'edifici ni per quina raó l'alcalde encara no ha complit ni ha fet complir els seus propis decrets on exigia al propietari mesures cautelars immediates per a protegir el que quedava de l'edifici. Un actitud molt però que molt sospitosa..., que ens pot dur a pensar que a Catarroja hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona o que a Catarroja no tots han de complir les resolucions de l'alcalde ni la legislació vigent o que uns poden destruir parimoni feliçment perquè no els va a passar res...
Però, a més, pel que fa a la resta del conjunt històric-social (masies i motors) enclavat en la zona del PAI Nou Mil.leni tot seguix igual (esperant que desaparega pel "vent" o per la "pluja"). Ni s'han pres mesures protectores ni s'ha procedit a cap restauració i, ni tan sols, s'ha resolt per part de Conselleria l'expedient per a catalogar el conjunt d'edificis com a bèns i espais protegits. A què espera Chirivella? a vore si pot col.locar alguna finca al damunt?

23 comentaris:

Anònim ha dit...

AMUNT amics de "Salvem Catarroja", la vostra tasca es impagable. Continueu així (si el refredat em deixa tb acudiré diumenge)

Anònim ha dit...

L'hort dels Mestres no és lúnic que s'ha carregat. Cine Faus, el calafat, plaça llotgeta, la nostra fonteta... No els interessa massa este tema.

Anònim ha dit...

I no s'oblideu del TANCAT DE LA PIPA, que em pareix que la nova edificació no se va a pareixer en res en la que hi havia.

Anònim ha dit...

El cine FAUS tinc entés que era propietat de la seva dona.

Anònim ha dit...

I l'ABC, Casa Villar, L'arrosero, la Terrassa Alhambra, la Kataoria, casa La Barila...
Hem dit adéu a molts edificis d'este poble.

Anònim ha dit...

Y eso que no contamos con el gran número de casas antiguas, muxas d ellas modernistas, que no han tenido ningún tipo de protección y han desaparecido. Por cierto ¿la faxada de la Alhambra, ya la han tirado?

Anònim ha dit...

La fachada de la terraza Alhambra no ha sido derribada, estaria bien que se protegiera.

Anònim ha dit...

Está catalogada por la Conselleria 8como lo está l'Hort dels mestres). Creo que el propietario-constructor está esperando el permiso de la Conselleria para poder tirar la faxada. Si no la tira no puede construir. Y ahí va a construir. Esa faxada modernista molesta (no va a poner la finca detrás) pero antes tendrá q descatalogarse ( a no ser qui un día llueva muxo y caiga como pasa con todo).

Anònim ha dit...

Xe, m.f.! no dones idees! tens cada cosa!
I s'enrecordèu dels jardins de davant de l'ajuntament al Camí Reial i el de l'estació? al fanalet de Catarroja hi hàn fotos d'aquest últim, ¡quants records!
Eixos cigarrets happy happy, eixes birretes, algún q altre beset amagadets pels jardíns... eixes interminables converses sense trellat.. juventud divino tesoro! Eixa es la Catarroja on vaig nèixer i on he creixcut, amb tants raconets tan bonics!

Anònim ha dit...

Els que anèu a anar a la marxa, recordèu q dissapte per la nit canvíen l'hora, i podrem dormir una estoneta mes.

Anònim ha dit...

Després d'haver llegit el comunicat de premsa del PP, sobre el pavelló NO TENEN VERGONYA NI LA CONEIXEN.

Anònim ha dit...

Supongo que te referirás a los mentirosos del PP. Dicen que mienten los socialistas pq denunciaron que al día siguiente de abrir el pabellón lo cerraron. Y es verdad, se abrió el lunes día 20 para q entrenaran lso del baloncesto. SE INAUGURÓ EL DIA 7 Y SE CERRÓ HASTA EL 20. Pero ojo, continua cerrado para el resto de actividades. Si leeis ésto decidlo en la prensa. Es mentira que esté abierto. Yo sigo en la Casa de la Cultura recibiendo gimnasia. Además, os invito a que os paseis por el pabellón y lo vereis cerrado. SON UNOS IMPRESENTABLES MENTIROOSOS. Ah, si sobre el sobrecoste ¿no dicen nada ese comunicado? o sobre porqué razón se lo dieron a Llanera ¿tampoco?

Anònim ha dit...

Ni sobre el retraso de dos años tampoco

Anònim ha dit...

CHIRIVELLA ERES UN MENTIROS UN DESVERGONYIT, PERO QUE POCAVERGONYA. PERFAVOR DENUNCIEU QUE LO DE LA FARMACIA DE GUARDIA ES MENTIRA! HE ANAT A LA POLICIA I M'HAN DIT QUE ESTAVA LA DE VIGUER I ALLI NO ESTAVA NI EL TATO. EL POLICIA M'HA DIT QUE ELL CUMPLIX EL QUE LI DIUEN I EL QUE LI FIQUEN EN EL PAPER. I QUE HO VA DIR EL BANDO QUE JA TENIEM FARMACIA DE GUARDIA. HE TORNAT A LA FARMACIA I RES. EL POLICIA AMB EL CUAL HE TORNAT A PARLAR M'HA DIT QUE MILLOR QUE VAJA A LA QUE ESTA DE GUARDIA EN ALFAFAR!!! ESTEM SENSE COCHE. LI TINC QUE DEMANAR A ALGUN FAMILIAR QUE EM PORTE A ALFAFAR A TRAURE LA RECEPTA. QUIN POBLE I QUE ASCO D'ALCALDE MISERABLE QUE ELS CATARROGINS NO LI IMPORTEM UNA MERDA. PERDO A TOTS PEL VOCABULARI PERO ESQUE, ESQUE!

Anònim ha dit...

QUE NO SE M'OBLIDE DONAR-LI LES GRACIES AL POLICIA, PERQUE MOLTS COM ELL HONREN A LES FORCES I COSOS DE SEGURETAT DE L'ESTAT. I MES QUAN TENEN QUE AGUANTAR I CALLAR EL QUE TOTS SAVEM. GRACIES ALS HONRATS. ESPEREM QUE ELS DESHONRANTS DIXEN DE MANAR EN ESTE POBLE D'UNA VEGADA.

Anònim ha dit...

Per què no telefones demà a la premsa i els contes el que t'ha passat i que s'entere tot el poble de lo mentirós que és el Chirivella? Posa't en contacte amb algú de l'oposició...

Anònim ha dit...

¿Crisis en el PSPV local? ¿Tú deliras o qué? ¿Crisis porque se presentan dos listas para delegados? ¿Crisis porque se ejerce la democracia interna y una lista obtiene el 20% y la otra, la del secretario general, el 80%? Si es eso crisis, tendremos que abolir la democracia y las votaciones. Claro como el Camps sale casi con el 100% todo lo que sea menos debe ser crisis.

Ala, vete y que te aclaren los LIOS del PP local, bueno del grupo Municipal. Que te los cuente Chardí o Genoveva. Ala, ve. eso sí que on líos y de los buenos.

Ah, y después nos los cuentas. A ver si estos de catarrojadescoberta se hacen eco y nos ponen al día.

Anònim ha dit...

No ves que está intentando desviar el tema con xorradas. Quiere que se olvide la denuncia de "matrimoni" sobre la mentira (otra más) del Chirimentira. A ver si investigais esta denuncia sobre la farmacia de guardia.

Anònim ha dit...

Che, que no nos cuentas nada del LIO del PP? Ya tas ido a dormir?

Anònim ha dit...

joder que tropa

Anònim ha dit...

Pues yo alabo la labor del Sr Ferrús. Soy un padre de alumno de un colegio público de Catarroja y desde tiempos inmemorables hemos estado reivindicando una mejora de las instalaciones donde se encontraban nuestros hijos y tambien hemos intentado salir del rincón del olvido donde que nos tenia arrinconados el PP de Catarroja desde que entró en el poder. Durante los dos años de cuatripartito pudimos ver algo de luz pero… la impresentable de la MªAngeles (que vendió su alma al diablo por un paquete de pipas) se juntó de nuevo con el PP (igual q ahora) y volvieron a ignorar nuestro colegio.
Digo esto porque Ferrús ha sido el único que nos ha apoyado 100%, nos ponia en contacto con la prensa o con quien hiciera falta para que se nos oyera, llevaba nuestras quejas a los plenos y nos ha dado voz siempre siempre. Incluso nos llevó (a una representación del AMPA) a Les Corts Valencianes donde se explicó nuestro caso y pidieron allí soluciones. Eso es lo que entiendo yo por un gran concejal elegido por los ciudadanos pues siempre esta dispuesto a ayudarnos en lo que haga falta. Gracias Ferrús, necesitamos mas políticos de hecho como tú y no de boquilla como otros.

Anònim ha dit...

Estos del PP son bastante... O sea ferrús saca el 80% deapoyo en la última asamblea y lo saca porque "manipula las elecciones" y el Camps saca el 98 y son limpias. Pero de qué va. Encima ferrús está en la oposición, ni ha dado trabajo a nadie ni ha creado pesebre para sus seguidores. Lo votan porque les da la gana. ¿Los que acumulan poder y dan prebendas y después sacan el 90% pueden decir lo mismo?

Änimo Ferrús, estamos contigo.

Anònim ha dit...

Muy malo hubiera sido que Camps se presentara él solo a las elecciones, como en esta ocasión, y encima perdiera. Lo que no entiendo es ese 2% que no lo votaron. Seguro que serían de Castelló o de Alacant pq querían un circuito en la puerta de su casa también. Y tienen derecho a pedirlo.