divendres, 31 d’octubre del 2008

meninfotisme popular. el P.I.V.

El Perfecte Idiota Valencià
Una de les característiques més notables del Perfecte Idiota Valencià és la seua impermeabilitat intel·lectual a tota evidència.
El PIV és teòricament un demòcrata però ni s'indigna amb el que la premsa caritativament anomena "el cas Fabra" ni protesta perquè milers de xiquets es vegen obligats a estudiar en barracons, per posar dos exemples infamants amb què convivim a diari.
El PIV ha interioritzat el meninfotisme no com un dret o una desequilibrada manera de ser sinó com una envejable virtut individualista. Càndid, egoista i acomplexadament provincià, elP.IV es commou amb la visita d'un Papa a València -sobre la qual no demana comptes als seus governants-, però, al mateix temps, ni se li passa pel cap manifestar-se al carrer per a exigir l'esclariment d'un dels accidents de metro més luctuosos de la història que es va cobrar la vida de 43 éssers humans.


El PIV mai demana responsabilitats. Mai contrastaria una notícia emesa per Canal 9.
El PIV no participa en organitzacions veïnals.
El seu activisme ciutadà es concentra en el seguiment de l'evolució del València C.F., en les falles i la resta de saraus populars.
Si al PIV, ja l'embogien les paelles gegants, muntatges com la Copa de l'Amèrica o la construcció d'un circuit urbà de F-1 li omplin d'un legítim orgull que vagament identifica amb el"progrés" de la retòrica governativa autonòmica i local.
El PIV mai xafa un museu, no llig llibres, ni perd un segon en comparar les promeses electorals amb els fets objectius.
Al PIV no li preocupa el funcionament de les institucions, ni la seua escasa transparència, ni l'autoritarisme i la xarrameca dels seus governants, ni la doble moral d'estos, encara que, a causa del seu pur complex provincià, el P.IV estiga disposat a creure en consignes irracionals com la que "el govern central odia els valencians".
Al PIV tampoc li interessa l'estat actual de la sanitat, ni el de les Universitats, ni si funcionen o no les polítiques de protecció social.
El PIV és un element extremadament mal·leable. Si políticament l'humilien, és obsecuent; si l'utilitzen, conseqüent, encara que ignore ambdós coses.
Conscients del transcendental valor del seu vot cada quatre anys, els nostres actuals governants solen referir-se al P.IV en plural com "el poble valencià" o "els nostres ciutadans", encara que, segons veig, excepcionalment i amb el propòsit d'obtindre el major rendiment d'una nauseabunda campanya.


FONT:http://www.testigoaccidental.com/2008/10/el-perfecto-idiota-valenciano.html

9 comentaris:

Anònim ha dit...

La filosofía del: pan y circo

Anònim ha dit...

y la america's cup

Anònim ha dit...

Y Chirivella y el pabellón Cubierto

Anònim ha dit...

¿De veritat creus que hi han 1.272.369 de PIV, que son els vots que va rebre el PP en maig del 2007?

Un poc més d'autocrítica per favor

Anònim ha dit...

només una cosa vos ha faltat, i és citar la font de l'article. haguera estat molt bé. Ho faré jo:

http://www.testigoaccidental.com/2008/10/el-perfecto-idiota-valenciano.html

Anònim ha dit...

Quants ha protestat pel “cas Fabra”?, tan sols amb la més q sospita en la meitat d’aquets casos ja l’hauríem fer dimitir.
Polítics corruptes...buaj

Anònim ha dit...

I quants pensem, quant estem calentets a la feina o a les nostres cases, en els més de 25000 xiquets valencians q pateixen diàriament les penúries d’estudiar a un barracó? Temperatures extremes, des de la gelor més insoportable a 1ª hora fins la més inaguantable calor a les 11:30h dins de classe, amb els contrast de fred pels corredors i gelor polar al pati… entre d’altres; Que canvíen aquestes temperatures a cada moment, es bó per als nostres fills?
Hem de recordar que a Catarroja tenim més de 600 xiquets estudiant a barracons el q significa aproximàdament un 2,5% del total de xiquets valencians q estudien a barracons son catarrogins. Som la comunitat lider en barraconisme estudiantil infantil i dintre de la comunitat Catarroja es líder en barraconisme: VIXCA EL PP DE CATARROJA!!!

Anònim ha dit...

És que en Catarroja tenemos el PIC. Si no no se entiende que ¿Chirivella sea alcalde. pero que no se dan cuenta de la gran cantidad de bolas que nos mete? aparcamiento y reforma plaza Región, centro de especialidades, puente peineta, superlimpieza de calles, barraconismo... nos sube los impuestos, a pesar de prometer qcongelación y se gasta un porrón de pasta en xorradas. Y va y le votan xe.

Anònim ha dit...

Por que no proponeis poner los despachos de los políticos en los barracones y que los niños estudien en la ampliación del ayuntamiento?, al menos hasta que les construyan los colegios. Los del Joan XXIII lleva más de 30 años así y el colegio nuevo no se le auguran buenas pespectivas en este sentido, cuanto aguantaría el alcalde y compañia trabajando en un barracón?
Si se pudieran poner en su lugar, otro gallo cantaría