dissabte, 13 de febrer del 2010

Es dirà TAC, Teatre Auditori de Catarroja

Fà uns mesos em passaren unes fulles de recollida de signatures per recolzar el nom de SALVADOR CHULIÀ HERNANDEZ, músic , compositor i un fill il·lustre del nostre poble (a l'enlllaç podeu vore el seu ampli curriculum, que no para de crèixer).  Una iniciativa ciutadana que  va arrepleglar les signatures de molta gent de Catarroja aixina com del mon de la música, des de músics, directors, professors de música, membres il·lustres del Palau de la Música de València, del Conservatori Superior de Música jRodrigo, d'altres conservatoris.... i es varen presentar a l'ajuntament.
Per altra banda també hi hagué un altre sector que arreplegava signatures per a que el nom a ficar a l'auditori fora Antonio Claverol, gran músic catarrogí, director que fou,entre d'altres bandes de música, de l'Artesana (encara hi havía tan sols una banda de música a Catarroja), de fet la coral jovenil d'aquesta banda portava el seu nom "Coral jovenil Antonio Claverol", i també de la Unió artístic musical de Navajas fins al 1970,any en que va faltar.. Aquestes signatures també arribaren a l'ajuntament per sol·licitar ficar el nom d'aquest músic a l'auditori.
Però des del consistori, i com no podía ser d'altra manera, van fer cas omís a aquestes peticions ciutadanes i inclús el mateix F.Chirivella va dir en contestació per escrit a aquets ciutadans i en la pròpia inauguració del TAC que, com que hi han molts músics catarrogins il·lustres que han portat el nom de Catarroja arreu del mon no s'anava a ficar cap nom de cap persona a l'auditori, que l'auditori es diría TAC Teatre Auditori de Catarroja, així com  es diu el de poblacions veïnes com Paiporta, per eixemple.
Doncs bé, ara va i els ex-companys de files del propi F.Chirivella tornen a fer de les seves i fent cas omís a la voluntat manifestada públicament en paraules pel propi F.Chirivella, i que va deixar també per escrit, i passen pel plenari municipal una proposta per a canviar el nom que el propi difunt va ficar (això sí, el nom de TAC el ficaren sense consensuar-ho,  per a variar), si d'aquesta manera es burlen de les voluntats dels seus, imaginat el cas que fan del que demanem el poble!.
Per a llevar-se la culpa de damunt i intentar rentar la seva conciència des del PP local anàren cridant i buscant al presidents/tes de les associacions locals per a fer-los signar una sol·licitut per canviar el nom de l'auditori i ficar-li "F. Chirirvella" (per més mofa). En molts casos els que han signat ens han comentat (off the record) que han signat "coaccionats", ja sabeu, com una xicoteta Sicilia, "ó signes i estàs amb nosaltres ó estás contra nosaltres".
No tenen remei.

9 comentaris:

catarrogí indignat ha dit...

I Rosa la d'EU va i s'abstén... Hauries d'haver-ho comentat. el PSPV i el Bloc votaren en contra iesta xica que va de progre i de comunista va i s'abstén davant una proposta com esta que és un insult per a qui ens sentim d'esquerres i hem patit les barbaritats, els insults i la prepotència d'eixe alcalde.

altre indignat ha dit...

Estic totalment d'acord amb catarrogí indignat.
Molt bé pel PSOE i el Bloc.
I molt mal, fatal, per la que va de progre i comunista i savent com perseguia a la gent de Salvem Catarroja... va i s'absten.
Mira Rosa Perez no tens vergonya ni la coneixes. Agafat del Harbi i mogau ja de l'Ajuntament.

Catarroja Descoberta ha dit...

catarrogí indignat, és cert que no hem comentat les votacions però eren tan evidents!!!
en primer lloc tant el PSPV-PSOE com el BLOC votaren en contra amb argumentacions fonamentades i sòlides.
després PP i UV votaren a favor i EU s'abstengué, aquesta abstenció ens va semblar inexplicable per a un partit com EU, i sobre tot a Catarroja.

altre indignat.> és realment vergonyós que quan ho ha necessitat la portaveu d'EU Rosa Perez no ha dubtat en fer-se la "més amiga" dels companys del Salvem Catarroja, i ara, sabent el marcatje tant estret que el difunt feia a aquesta associació ens ha extranyat i ens sembla inexplicable

uno del pleno ha dit...

Pero encima es que lo que ha hecho lo ha cobrado bien cobrado. No ha trabajado por amor al aerte ni por altruismo, que lo primero que hizo cuando llegó al gobierno fue subierse el sueldo del anterior alcaldesy hay que recordar que estaba parado. Y en el mom,ento de su muerte cobraba más de 100.000 eur de todos los sitios. Sin contar la manra en que ha gobernado, persiguiendo y marcadndo a los que no pensaban como él. Por cierto, en el pleno me gustaron mucho las dos intervenciones de Ferrús. El palometes (alumno aventajado de Chirivella) se tuvo que cacacallar la boca. Menudo pájaro!

Anònim ha dit...

Como dijo Felipe Gonzalez: "Si por mayoria simple se entra en la OTAN por mayoria simple se sale de la OTAN" Aunque luego no se atrevió.

Si por mayoria se pone un nombre al TAC, por mayoria se puede quitar. Los mayores aun recordamos como quitaron todos los nombre franquistas de las calles en el primer ayuntamiento democrático en 1979. Así que cuando la izquierda vuelva al poder en Catarroja se puede volver a cambiar el nombre del TAC.

Catarroja Descoberta ha dit...

uno del pleno-> tienes razón en que en el consistorio nadie trabaja por amor al arte, y por ese motivo es excesivo ponerle un nombre de un político a un edificio cultural local.

Respecto al pleno... estamos preparando un post, ya te lo contaremos allí.
saludos

Anònim ha dit...

Por cierto, el Ayuntamiento tb pagó una multa pq el anterior alcalde dió el proyecto del teatro-auditori a dedo. No pagó ni un duro, lo pagamos los catarrojenses y encima, como premio, le ponen su nombre y la de EU va y se abstiene. Esa información creo haberla leído en algún periódico del PSOE. No recuerdo ni la cantidad ni cuándo fue pero era una buena pasta...

EUPV-CATARROJA=PP ha dit...

Bon dia i bon hora.
Habeu vist el bolg d'Esquerra Unida? Si no lo leo no lo creo. Ara resulta que EU es més papista o peperista que el ppappa.
Mabuelo també mori treballant per a donar-los de menjar als seus fills!
I vosaltres digueu que teniu consiència de clase? Quina mena d'esquerra sou? No se vos cau la cara de vergonya?

Anònim ha dit...

Pf el que em faltava per llegir. El nom d'un Xulià, mafiós en el món musical com el que més: el que coloca al fill en el conservatori que dirigeix com si fóra una acadèmia privada.

Per cert, moltes de les firmes van ser forçades i quan es van intentar recollir en la Banda Municipal de València més de la meitat van alçar-se.