dimarts, 19 de maig del 2009

"colegios de holajata"

Sota aquest títol els pares i mares del col legi públic n º 5 ens han fet arribar el manifest que exposem a continuació per a ajudar-los a ampliar més la seva difussió:

COL·LEGIS DE LLAUNA:

Una cosa tan important com l'educació dels fills no és un assumpte que s'haja de sotmetre ni a l'atzar ni a la improvisació. En aquests dies, molts pares a la Comunitat Valenciana estan tramitant l'ingrés dels seus fills a centres escolars.

En Catarroja, en el començament de curs molts pares van matricular els seus fills i molts més van veure amb desesperació, com se'ls adjudicava una plaça escolar al CEIP n º 5, un centre que 20 dies abans del començament de les classes era un terreny inhòspit i molt assolellat que va començar a poblar de barracons en un no res, amb la promesa de les autoritats municipals que es construiria un col·legi en un any.

En començar el curs, més de 100 xiquets i xiquetes van entrar al "cole" (sense llum, aigua, pati etc ..) amb tres, quatre, cinc i sis anys, aquests dos últims compartint aula i professor ja que l'Administració considera que per tindre aula i professor eren pocs i no hi havia més mitjans.

Aixina ha transcorregut tot aquest curs 2008-2009, en què la manca de recursos escolars ha estat la norma, traduït sobretot en manca de professorat (sent molt bo el poc que hi ha, això sí) i manca de tot tipus d'infraestructures.

Són innombrables les promeses incomplertes per part de l'Administració (Conselleria i Ajuntament) sobre la construcció d'un nou centre, necessari per altra banda ja que aquest curs cal escolaritzar a Catarroja a 400 nens, dels quals més de la meitat tornaran a estar en barracons. Doncs està previst instal·lar un bon nombre d'ells sota el nom CEIP n º 6 en el poc terreny de l'escola número 5 que queda disponible.

En teoria, el nou col legi que anava a començar a construir el març'08 (de mòduls, que són barracons dit elegantemente) continua sent una promesa incomplerta, com tantes:

l'ampliació del Bertomeu Llorens,

la reforma que no comença a l'escola Jaume I ( que es van a barracons l'any que ve),

el retard en la finalització del col legi Joan XXIII (que creuen els dits perquè estigui acabat el setembre),

o l'ampliació de l'institut Berenguer Dalmau on ja no hi caben més.


Ningú a l'Administració ens atén com cal ni ens dóna respostes. Només es posen pegats i l'educació dels nostres fills no és un drap a apedaçat.


AQUEST CURS ho hem viscut NOSALTRES.

AL SETEMBRE LE TOCA ALS TEUS FILLS.

Tant de bo entre tots ho puguem aconseguir. Cada suport compta. EL DIA 20 DE MAIG Ens concentrarem TRANQUILA TOTS ELS CENTRES DE CATARROJA ENFRONT DEL COL·LEGIO PER manifestar que ELS NOSTRES FILLS no es mereixen AIXÒ.

AMPA CEIP. N º 5 CATARROJA