dilluns, 27 d’abril del 2009

28A- Vaga a l'ensenyament

Des de la FAPA València ens envíen aquesta informació sobre el PROCÉS DE LES MOBILITZACIONS: HISTÒRIA D’UNA PROVOCACIÓ CONTÍNUA

2006
S'aprova la LOE en maig de 2006. Comença el desenvolupament dels decrets a consellería un any després.
Per vía d'urgència, i s'arriben a aprovar diversos en una sessió del CEV.

2007
Publicació del decret d'admissió d'alumnat. Deixa clar que es potencia l'escola concertada, en no estar equilibrada la matriculació dels alumnes amb o sense necessitats educatives especials.

2008
Febrer-> Educació no aplica a correctament el Pla EXIT del MEC per a combatre el fracàs escolar.
Abril->Educació per a la ciutadania en anglés, amb dues opcions per a aprovar l’assignatura: assistint a classe o amb treballs trimestrals, a més de poder objectar a la matèria. Ningú pensava açò poguera posar-se en marxa.
Maig-> Doncs sí, a pesar de les protestes de tots els sectors, Educació presenta l’ordre de Ciutadania en anglés per al curs 2008/2009. Fins i tot la ministra va insistir en què l’objeció és il·legal i suposa no obtenir el certificat d’ESO.
Es redueixen hores de filosofía en batxillerat, mentre es reforcen les de religió. SENSE COMENTARIS...

Se li nega la renovació a diversos directors contra el criteri de professors i pares. Demanem la màxima ne
utralitat de l’administració i el final d’actuacions partidistes encaminades a controlar les juntes directives dels centres escolars.

També demanem que els consells escolars recuperen la capacitat de decisió en aquesta qüestió.

30 Maig-> Arriba l’uniforme a onze col·legis públics de forma experimental com a mesura de lluita contra el fracàs escolar. Segur que això era el que tothom estava esperant! La mateixa Conselleria reconeix que l’uniforme no millora el rendiment escolar.

Juny-> La manifestacií del NO i del PROU al ritme del “chiki-chiki” tots i totes cantem i bailems la política educativa del conseller Font de Mora:
- Uno, los decretazos
-
Dos, ciudadanía
- Tres, el uniforme
- Cuatro, la religión.... Pelea, pelea.

Font de Mora amenaça amb sancionar amb la suspensió de feina i sou als professors que es neguen a impartir EpC en anglés. Més de 4.000 pares i mares sol·liciten en la matrícula que s’impartisca en castellà o valencià.

Agost->Educació publica deu ordres en agost per al curs que comença una setmana més tard. Continuem patint la pràctica d’improvisació de la Conselleria, sense planificació, debat ni consens. Concha Gómez afirma en un comunicat que, gràcies als 49 nous col·legis d’aquest any, s’han eliminat la majoria de les aules prefabricades. En el curs 2007/2008 hi havia 1.111 barracons, en el 2008/2009 hi ha 1.300 barracons.... D’on s’han eliminat?


Setembre-> Font de Mora ordena que la nova assignatura compte amb la presència de dos professors per classe: el d’anglés i el de filosofia o història. Aquesta és la gota que ha fet vessar el got de la paciència de la comunitat educativa i de la societat.
Font de Mora torna a amenaçar al professorat que no imparteix ciudadania en anglés. Tanmateix, no diu res de què farà per a dotar als col·legis d’Educació Infantil i Primària dels mestres d’anglés que calen.

La Conselleria ordena a la inspecció entrar en les classes per a controlar al professor de ciutadania que imparteix la classe i al d’anglés que la tradueix. NO COMMENT...

Octubre->Es convoquen les primeres concentracions enfront del Palat de la Genaralitat per als díes 16, 20 i 27 d'octubre. Amb el lema: “AMB AQUESTA EDUCACIÓ FONT DE MORA DIMISSIÓ”

Novembre_> durant aquest mes es convoquen tancades, claustres, consells escolars, concentracions i assemblees per al l'adhesió al manifest de la plataforma. Per al 29 de novembre es convoca una manifestacio general a València

El Consell accepta negociar una moratòria per a ciutadania en anglés. La Plataforma s’assabenta d’aquest comunicat a través dels periodistes, por la qual cosa es mantenen les protestes.

29 de NOVEMBRE de 2008 Més de 80.000 persones eixen al carrer per a protestar per la nefasta política educativa del Consell.
- Canal 9 redueix la notícia a 35 segons.
- Font de Mora respon a la gran manifestació amb l’anunci de tres col·legis públics en anglés.
- Camps responsabilitza a Zapatero de les protestes educatives.

Desembre->La Plataforma reclama un gest a Camps per a desbloquejar la vaga del dia 15 de desembre. Es demana no solament la retirada de l’ordre d’EpC, sinó la negociació de tots els punts del manifest.

Camps rectifica i Ciutadania no s’impartirà només en anglés. La Plataforma ajorna la vaga amb la promesa de Font de Mora de negociar la política educativa.

2009
Gener->Educació proposa 73 reunions amb pares i mares, professorat i alumnat fins a final de curs. La Plataforma exigeix, com a data límit, el 15 de febrer per a assolir acords.

Febrer-> La plataforma amenaça de nou amb la convocatòria de vaga, ja que el ritme de les negociacions és insatifactori i no hi han avanços significatius. Font de Mora anuncía la introducció del xinés mandarí en el sistema educatiu QUAN NO EXISTEIX LA CATALOGACIÓ LINGÜÍSTICA EN SECUNDÀRIA I NO S’IMPLANTEN LES LÍNIES DE VALENCIÀ QUE ES DEMANDEN...

Març->Després de totes les meses tècniques, sectorials i de pares i mares amb la Conselleria, arribem a un documento final que es Insuficient, Inconcret i Insatisfactori, per la qual cosa es convoca el tancament dels centres educatius el pròxim 28 d’abril de 2009.

Abril->Dimecres sant, a unes hores de les vacances de Pasqua, apareix un “nou” document de Conselleria, una mica maquillat per a poder-lo vendre a la premsa i amb l’amenaça que és un document tancat i que si no s’accepta, les negociacions no continuaran. I....? ÉS QUE ENCARA ES POT FER PITJOR?

1 comentari:

Tercera Opinión ha dit...

Hola, en relación a la manifestación del día 28 de abril, te invito a leer mi artículo sobre la educación en la Comunitat Valenciana:

LA MALA EDUCACIÓN:
http://www.terceraopinion.net/2009/05/03/la-mala-educacion/

Un saludo.