dimarts, 23 de setembre del 2008

l'alcalde de Catarroja desobeïx al Síndic de Greuges del País Valencià

L'alcalde del nostre municipi Francisco Chirivella, no ha fet cas a la petició del Síndic de Greuges del País Valencià d'inspeccionar un local de menjars que, segons denúncies dels veïns, causa problemes d'olors i sorolls. Per tant, aquesta institució declararà 'non grat' a l'Ajuntament de Catarroja.


El Síndic de Greuges recomana a l'Ajuntament que realitze una inspecció tècnica per a comprovar si, tal com denuncia una comunitat de veïns, un establiment catarrogí que ven menjar per a dur és causant de les dolentes olors, molèsties i sorolls que entorpeixen el descans, el benestar i la qualitat de vida del veïnat.

La mateixa comunitat de veïns va acudir en primera instància (pura lògica) al nostre alcalde per a demanar-li que posara en marxa una inspecció, el nostre insigne alcalde els contestà que no anava a enviar cap inspecció, ja que a aquest establiment ja se li havia donat el permís i tenia tots els informes positius per part dels tècnics de l'Ajuntament. Però ahí no finalitzava 'la explicació de la falla' del senyor alcalde, ja que va dir als veïns que, si volien que els tècnics municipals comprovaren les seues denúncies, buscaren ells mateixos un tècnic i pagaren de la seua pròpia butxaca l'informe.

Després d'aquest comportament (que cadascú el qualifique com considere més oportú) de Chirivella amb els veïns que ell representa aquests acudiren al Síndic, que com no podia ser d'altra manera, ha donat la raó als veïns i ha assenyalat que l'Ajuntament no ha realitzat recentment inspecció tècnica alguna.

El passat mes d'abril, el Síndic va sol·licitar a l'Ajuntament la llicència ambiental i d'obertura de l'establiment i li recomanà que, sense més demora, acorde la realització d'una inspecció, la qual cosa l'alcalde de Catarroja es nega a fer. El Síndic va amonestar per escrit a Chirivella, ja que no només va ignorar les recomanacions, sinó que ni va contestar als veïns ni al Síndic. Per això el Síndic de Greuges del País Valencià informarà de lócorregut a les Corts Valencianes en l'informe anual que presenta aquesta institució.

L'actitud que té l'alcalde cap als seus conciutadans (als que, repetim, ell representa) no és nova, que l'oposició ha de recórrer a la justícia perquè l'Ajuntament de Catarroja facilite la informació als regidors de l'oposició tampoc. En tot cas la novetat és que un alcalde democràtic faça oïdes sordes a una institució que defensa, de forma imparcial, els drets dels ciutadans com és el Síndic de Greuges.

Veient el que estem veient, ja podem esperar qualsevol cosa...

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo l'única cosa que espere és que en les pròximes eleccions no tinguem un alcalde amb tantes mancances democràtiques com l'actual.

Anònim ha dit...

¿Sindíc de greuges del País Valencià? Voldràs dir Sindic de Greuges de la Comunitat Valenciana, que és el nom oficial. Els noms oficials son per respectar-los. Veritat que no t'agrada Partit Socialista de la Comunitat Valenciana o Compromís pe la Comunitat Valenciana.

Carlos Morenilla, veure web http://www.sindicdegreuges.gva.es/quienes-f_v.htm, en la web la paraula País Valencià no apareix per a res.

Anònim ha dit...

Quina vergonya. Un representant dels ciutadans com és un alcalde que no acata ni el que li diu el Síndic de Greuges del País Valencià. El Xiri es molt fort!

Anònim ha dit...

Ie que ploms tú! País sense estat, Comunitat de veins, Nació valenciana, Regne sense rei, Regió regional... Voleu deixar que cadascú parle com vullga. QUE PESATS SON ALGUNS TU!!!

Anònim ha dit...

Para tranquilizaros os aseguro que el Paco Chirivella ya no volverá a ser nuestro alcalde jamás, pues aún suponiendo q ocurra una hecatombe y volviera a gobernar el pp aliado con quien sea, Paquito (el xiri) ya no se presenta mas como cabeza de lista, no le quieren en el pp, y mucho menos en este pueblo q ya se lo han tenido q comer con patatas tantas veces. Por muy halagadoras q fueran las palabras de la Geno, no se lo creen ni hartos de vino. Asi que trankis tronkis

Anònim ha dit...

ARTURET, cada cosa té el seu nom, cadascú no pot parlar com vulga, t'agaradaria que te digueren arturito o arthur, o que al nostre poble li digueren Catarrocha o Catrrotja, com he vist escrit més d'una vegada. De moment la sindicatura de greuges té eixe nom i s'ha de respectar.

Més val no tornar als enfrontaments dels anys huitanta, totalment oblidats i que sols servirem per a que els valencians, forem una Comunitat Autónoma de segon, lluny de les anomendades comunitats històriques, com Catalunya, País Vasc, Galicia o Andalucia.

I altra cosa el dictament del Síndic de Greuges m'ha semblat perfecte, amb que va a afectar als demandants i a l'Auntament? Sols amb una amonestació i fer-se constar en l'informe anual del Síndic, o porta algun tipus de sanció a l'Ajuntament. No és la primera sino recorde mal, crec que hi ha algun altre dictament per discriminació del valencià, que va demandar el Bloc fa uns mesos, i que va fallar en contra de l'Ajuntament. I pel que he vist fa uns dies, també hi alguna a favor de l'ajuntament sobre parlar els veins al plenari.

Anònim ha dit...

No serà serà... que l'anònim que vol obrir el debat País o Comunitat el que realment està buscant és marejar i que no parlem de lo que ha fet el Xiri? Doncs la veritat és que el nostre alcalde demostra ser un despota prepotent que no fa cas ni a les persones que ens censura ni a les institucions democràtiques. Eixe és el debat senyor@ Anònim.

Anònim ha dit...

NUR, jo no vullc obrir ningut debat, PV o CV, ni molt menys, ni marejar com m'acuses, estas totalment equivocada, l'únic que demane es que a cada cosa se li nomene pel seu propi nom.

Debata'm doncs els informes del Sindic de Greuges de la COMUNITAT VALENCIANA, de moment 2 a 1 a favor de l'oposició.

Contesta'm quin tipus de sanció reporten els informes desfavorables a l'Ajuntament. Sols és la vergonya de dir que l'Ajuntament ha fet una cosa malament? Es vinculant? Obliga al seu compliment?

Anònim ha dit...

Ja que parles de la queixa que presentà el Bloc per la discriminació del Valencia, podries mirar al blog de Jesús Monzó quin nom li dona a la sindicatura de greuges? Jo t'ho diré. Síndic de Greuges del País Valencià. Creus que el Bloc o Jesús Monzó no respecten les institucions? Jo no ho crec. Va perfavor. Açí l'únic que ha obert el debat dels vuitanta eres tú Anònim i els que tenen ganes de liar les coses amb debats estèrils. País Valencià o Comunitat Valenciana. Llig-te el preàmbul de l'estatut d'autonomia. I el que importa és que tenim un alcalde que ell mateix es retrata. Lo demés ganes de marejar la perdiu. SALUT!

Anònim ha dit...

"Arturito" sé massa be el que diu el pràmbul de l'estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, nomena País, Regne, Comunitat..., però sols en el preàmbul després quin nom utilitza?

Per mi debat TANCAT, si l'he obert alguna vegada, que crec que NO. Més prompte pense que el que vols obrir-lo ets tú i Nur. No parlem-ne més de l'assumpte d'acord?

Realment el que vulc saber és si estos informes servixen per alguna cosa? Que conteste algú si us plau...

Anònim ha dit...

Informa'ns tú, sembla que estàs ben documentat. I no t'acuse de res,simplement constate una realitat.Seria més productiu que opinares de la notícia i no del titular. I per la meua banda estic molt farta que en esta terra semble que eres un delincuent quan parles del País Valencià.No m'extranya,entre PP,UV... i el PSPV o PSOE que es nega a si mateix PSCV,entre tots ells i altres grups de dreta han aconseguit q semble un delicte obrir la boca i dir País Valencià. Doncs mira jo també escric en majúscules, sóc d'esquerres i no renúncie a la denominació històrica de l'esquerra, PAÍS VALENCIÀ. Signat:Nur

Anònim ha dit...

Ja ho he dit DEBAT TANCAT, si es que alguna vegada l'he obert.

Si ho sabera no ho preguntaria.

Vols saber la meua opinió, sobre el tema, doncs em sembla molt malament que es vulneren els drets del ciutadans de Catarroja i s'amague el dret a la informació, que tinguem mitjans de comunicació parcials pagats amb fons públics. En tens prou en vols més.

I ja ho he dit per activa i per passiva DEBAT TANCAT.

Anònim ha dit...

Hola amigos;
me habían dicho que este blog era de unos militantes o simpatizantes del PSOE.
Por lo que he podido ir leyendo durante este tiempo, este blog lo hace alguien del Bloc o de Izquierda Unida.
Yo soy de izquierdas y este blog lo hace alguien de izquierdas y no precisamente de las izquierdas del PSOE o alguien nacionalista.
Se nota a la legua. Los enlaces que tiene, las notícias, todo escrito en valenciano cosa que me parece perfecta, (yo soy castellanoparlante y no escribo bien en valenciano y como ya se me han burlado alguna vez por hablarlo o escribirlo mal pues prefiero hacerlo en castellano), también utilizan la denominación País Valenciano...
También me gustaría decir, que visto lo visto y de lo que te enterás que hace este Ayuntamiento, me dan ganas de hacer lo que no megustaría tener que hacer, voto útil al PSOE para que de una vez por todas deje de mandar el PP. Ya veremos.
En fin, felicitar a este blog, sea de quien sea porque gracias a él, me meto de vez en cuando, me entero de las cosas del pueblo ya que estoy todo el día fuera de Catarroja y no me entero de nada.
Infocatarroja también me gusta, está muy bien para enterarte de todo lo que pasa en Catarroja.
Bueno espero no haberme enrollado mucho en mi primera opinión y que sepa el alcalde que las personas que aquí vivímos nos enteramos de todo.
Un saludo a todos.