divendres, 5 de setembre del 2008

ja estem ací... i les festes també!

Anit van començar oficialment les festes majors del nostre poble amb la presentació del llibre de festes (bona traca). De les festes cap novetat, llevat de Chenoas i Arrebatos…, el mateix de tots els anys. Però pel que fa a la presentació del llibre de festes sí que cal fer algunes consideracions.

La presentació es feu ni més ni menys que a l’esglesia de Sant Miquel, amb els retors i tota la clec catòlica en primera fila. Ells, els retors, vestits per a l’ocasió amb el seu uniforme negre i alzacuellos inlós. La primera bancada l’ocuparen tres retors: el pàrroc de St. Miquel, el retor-cronista oficial del PP-UV per gràcia de Chirivella i un altre que acompanya sempre al cronista.

El pàrroc de l’església, convertit en pregoner (molt fort), ens “delectà” amb mitja hora llaaaaarga d’un sermó (realment fou un sermó més que no un pregó) que ens transportà a l´edat mitjana. La conclusió fou que de separació entre “Dios y Estado” res de res. De tot el seu parlament, que semblava que estàvem en una missa més que en una presentació d´un llibre de festes, destacar una frase: “estas fiestas serán lo mejor del año 2008”. Sense comentaris.

La golpista florero invisible, Maria Angeles Lopez, en la seua línia: un discurs breu i centrat en les gràcies a tot el món mundial. I després Chirivella,“The Boss”, amb un el seu to mitiner, però dins d'una església (quin esperpent). Al retor li deixà ben clar que les festes no seran el millor del 2008. Faltaria més, al jefe dient-li que és o que deixa de ser el millor "al seu poble": El millor per a Chirivella és que d´ací un mes inaugurarà, ja tocava ja, el pavelló cobert (amb un retard de dos anys), el centre professional (que no depén de l´ajuntament), la nova bibioteca (que hauria d´haver-se adequat a la legislaciò fa dos anys), el centre d´especialitats (en uns baixos, no en cap edifici nou) i en sis mesos el teatre-auditori (obres que comenaçaren els socialistes en el 2004). I tot açò després d´aprofitar un acte públic per a criticar a l´oposició sense cap tipus de pudor. I en una església! Queda clar que el nostre alcalde ja no controla el espacio-tiempo.
De segur que RaXinguer vetllarà per les festes catarrogines!


Un acte, en definitiva, de falta de respecte al conjunt de la ciutadania, caspós, antic (en el pitjor dels seus sentits) i molt mooooolt fatxa. El alcalde-cacique del poble posant-se floretes i ciritcant a tots aquells que no pensen com ell i el retor del poble recordant les maldats humanes i el nostre deure amb l´església i la religió. Només faltava la representació militar. Al tiempo...
Zapatero, quanta falta ens fa la Llei per la LAICITAT!

P.D:Com podeu comprovar hem tornat amb energies renovades, les piles ben carregades i a per totes.
Benvinguts de nou a la Descoberta!!!

21 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que faça falta cap llei de Laïcitat a Espanya, simplement aplicant el que diu la Biblia: "A DÉU EL QUE ÉS DE DÉU I AL CÉSAR EL QUE ES DEL CÉSAR" hi ha prou.

Quan es mesclen les dues coses ix el que ix. I la Història i el Món actual estan ple d'exemples.

Anònim ha dit...

Sí, tens raó però si no es fa una llei que obligue passen coses com estes.

Ah, una cosa se t'ha oblidat de contar: la llòria es passà tot el sermó en un banquet tota espatarrà aventant-se no sé si les mosques i el tránsfuga mustafá fent-li fotos al retor. Només acabar l'acte el transfuga desaparegué i es perdé la fartà. Serà pel ramadán, perquè ningú li feia cas o perquè s'havia empaxat amb el sermó ultracatòlicconservador del retoret?

Anònim ha dit...

No entiendo como el sacerdote a consentido este acto en un lugar, para mi, sagrado. Soy cristiano, respeto a quien no lo sea por lo que pido el mismo respeto. Me siento indignado. Realmente no tengo palabras. Señor alcalde y señora concejala de fiestas, esto no se hace. El altar convertido en escenario de discursos políticos. Me siento avergonzado, triste e indignado muy indignado. En cuanto tengamos ocasión un grupo de cristianos que estamos estupefactos y nos sentimos profundamente ofendidos le haremos llegar nuestro malestar al alcalde. Estamos hablandolo con mÁs cristianos de Catarroja para presentar una queja formal al Ayuntamiento. Y porcierto ni todos los curas ni todos los cristianos son del PP. Tengo amigos cristianos que votan a Izquierda Unida. Respeto porfavor, respeto.

Anònim ha dit...

Y por qué una presentación del libro de fiestas, como si el Ayuntamiento fuera una falla, no veo mucha sensatez a ese acto. Ahora eso sí todo tiene que acabar con una cena, "picaeta" o comida. Y cuanto mas caro mejor, lo paga el pueblo.

YA QUE ESTAMOS EN CRISIS Y EL AYUNTAMIENTO INGRESARÁ MENOS DINERO, SUPRIMAMOS TODOS ESTOS ACTOS SUPÉRFLUOS E INÚTILES, que no sirven para nada. Y de las fiestas se pueden suprimir muchas partidas, despues de haber visto por internet el programa, con dejar los actos mas tradicionales y participativos sobra.

Anònim ha dit...

Catarrogí, a Catarroja Descoberta acceptem totes les opinions mentre aquestes siguen respectuoses amb els demés.

A la Descoberta publicarem el teu comentari quan en ell demostres respecte i tolerància amb les opinions diferents a les teues i desapareguen d'ell els insults, com sectari...

En l'escrit, en cap moment és profereix cap insult cap al cronista, a no ser que la paraula "retor" siga considerada un insult, i evidentment no es així. Per la qual cosa deuries retirar eixa falsa afirmació del teu comentari.

Sense faltar el respecte, tenint un mínim d'educació i tolerància tots els comentaris tenen cabuda. Del contrari, el comentari que continga insults serà retirat ipsofacte d'aquest blog.

Des de Catarroja Descoberta agraïm una vegada més la participació dels nostres lectors, que demostren tolerància i formes cíviques de discrepància amb les opinions que no els són favorables.

Respecte, tolerància i pluralitat.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Posiblemente he sido de los pocos que ha leido el escrito de catarrogí, suprimido-censurado. Y no creo que hubiera nada censurable en él, solo opiniones encontradas y críticas con el escrito del señor administrador.

No creo que sectario sea un insulto mas grave que golpista-florero o otros por el estilo que se vierten en este blog. Déjalo y que la gente opine si hay insultos o no.

Ya sabemos que eres el "amo" del blog y tienes derecho a hacer con él lo que quieras.

I com dius respecte, tolerància i pluralitat.

Anònim ha dit...

en este blog llaman golpista a una "señora" que dio un golpe institucional. Y si llamar sectaria a una persona no es insultarla pues tu verás.
Animo a LAS personas que haceis el blog. Haceis un buen trabajo.
Y la censura la practica Xirivella en los plenos, en los murales que borra... i en otros blogs que leen los comentarios antes de publicarlos y sacar los que les interesa.
Todo mi apoyo para quienes han escrito el articulo que dice verdades como templos, como templos!
Ah y si has leido el comentario puedes volver a escribirlo en el caso de que hayas sido tú, mientras no se insulte a la gente llamandola sectaria y diciendo que insulta al cronista.
Y por último en una cosa tienes razón. Pienso que cada uno en su blog hace lo que le da la gana.

Anònim ha dit...

¿INSULTO O NO INSULTO?

SEGUN EL DICCIONARIO DE LA REAL ACADEMIA DE LA LENGUA ESPAÑOLA:

SECTARIO:
ADJ. Que profesa o sigue a una secta. / Secuaz, fanático e intransigente, de un partido o de una idea.

GOLPISTA:
ADJ. Perteneciente o relativo al golpe de Estado / Que participa en un golpe de Estado o que lo apoya de cualquier modo.

FLORERO:
M y F. Persona que vende flores / Vaso para poner flores / Maceta o tiesto con flores / Armario, caja o lugar destinado para guardar flores

Pint. Cuadro en que solo se representan flores

Germ. Fullero que hace trampas floreando el naipe.


OS LO DEJO A LA VUESTRA OPINIÓN

Anònim ha dit...

A mi me parece bien que si el administrador lee insultos o comentarios fuera de tiesto los quite. No tiene que consentir que algunos entren en este blog para explotarlo con comentarios fuera de tiesto. A más de uno le gustaría que no existiera este blog que se viera obligado a cerrarlo por sus comentarios.

Respecto a la censura decir que un blog es algo personal y subjetivo. Donde hay censura es en los medios de comunicación donde sólo aparece la opininión de unos o la manipulación de los sucesos. Por poner algún ejemplo: en el BIM municipal hay censura porque sólo aparece la opinión del PP y además se critica al PSOE; en Canal 9 hay censura porque manipulan la información, silencian a la oposición y hay temas importantes que no tratan como si no hubieran existido; y censura hay en los plenos donde Chirivella no deja hacer preguntas inconvenientes...
Tambien hay censura en algunos medios informativos (como crónicaLocal) donde sólo aparece el PP (por lo que respecta a Catarroja) o su opinión, no contrastan opiniones y se permiten la licencia de poner críticas contra los que están en la oposición que, encima, no opinan.

Ánimo Catarroja Descoberta

Anònim ha dit...

De la mateixa forma que alguns insulteu amb tanta facilitat, feu acusacions gratuites i destrellatades (censors, eres l'amo del blog...) a un blog, i a les persones que treballen en ell per a fer-lo realitat, crític en la gestió de l'actual govern de Catarroja PP-UV. I PERFAVOR UN POC MÉS D'HUMOR QUE FALTA FA. QUE ELS POLITICS SON PERSONES PÚBLIQUES EXPOSADES A LA CRÍTICA I A LA SÀTIRA. ELS CIUTADANS D'APEU NO ESTÀN EN LA MATEIXA SITUACIÓ. DISTINGAM ENTRE ELS GESTORS PÚBLICS, LA CLASE POLÍTICA I LA GENT DEL POBLE.

Anònim ha dit...

Xe yo no veo que se insulte al cronista. Lo que se dice es que es cronitas-retor, que es cierto, y que es del PP-UV, que tambien es cierto porque no lo han elegido todos los partidos ni se ha votado en un pleno ni se ha pedido la opiníón de los otros partidos (que tienen más votos que los que gobiernan y lo han hexo cronista).

Por tanto, no veo que se le insulte por ningún sitio. Yo tampoco me siento identificado con ese cronista-cura. ¿Desde qué punto va a contar la historia? ¿Su visión será objetiva o estará ligada a una visión cristina de la historia?

Anònim ha dit...

No es desvieu del tema: q ha passat amb la presentació del llibret?!!! que ELITISTA i DISCRIMINADOR ES EL BIPARTIT PP i UV!! Catarroja no som tots? Tots no paguem contribucions?
Recorde l'any passat com ja es van fer fora del parc de les barraques per a fer la presentació del llibret.
Seran pocavergonya! el berenar per a ells nomes

Anònim ha dit...

Mare indignada, ja has tornat? estaves fora? Supose que ens vorem esta setmana. Tot bé?

Anònim ha dit...

Es que el cura jovencito que acompaña al cronista del PP-UV es muy amigo de él (creo que es el cura de Albal). Por eso debem ir siempre juntos. don antonio siempre ha tenido muchos amigos... De todas maneras, yo creo que los curas tambien se tendrían que poder casar.

Anònim ha dit...

Vaig ser jo qui vaig fer l'escrit que ha sigut borrat.

Administrador, si t'has sentit ofés o insultat, ho sent no era eixa la meua intenció, i per supost retire tots els "insults i ofenses" , com a administrador estàs en el teu dret, però opinions contraries a les teus crec que enriqueixen el blog i afavoreixen el debat.

Tens permís per retirar tot l'ofensiu i insultant de l'escrit. Per això si el tens torna'l a posar-lo. Llevant les ofenses i insults que cregues convenients.

Jo no vaig fe còpia, aixina que no puc reenviar-lo.

De totes les maneres tornaré a escriure el que volia dir, i espere no "ofendre, ni insultar a ningú".

Primerament que sempre mireu el costat negre i pessimista de l'església catòlica, institució molt complexa. I que les fotografies que has posar sobren per complet, dubte molt que algun retor es pose la pegatina del PP. I no se que pinta la veritat la foto de Sa Santitat en l'article de les festes de Catarroja. Té preguntava ai quan parlaves de la clec catòlica et referies a les persones de Càritas o Mans Unides, OGN's catòliques que treballen altruistament pels més pobres i marginats.

Antonio López Quiles "COVA" el nou crónista del PP-UV, per a mi cronista de Catarroja. A part de retor es moltes coses mes. Algú ja l'ha descalificat pel fet de ser retor, ¿que lamentable no?
Es historiador, profesor de la Facultat de Geografia Història de Universitat de Valencia. Té`publicats llibres i articles sobre el poble, és defensor de la nostra llengua, ha nascut a Catarroja, concretament al barri de Les Barraques. I sens dubte és la persona més indicada per ostentar eixe càrrec, vacant des de fa més de 30 anys.

En altre de l'escrit feia crítica de acte exclusiu de després amb les despeses de tancar la Llotgeta amb teles i moqueta. I de la casta política catarrogina en general.

Atentament i te demane disculpes si t'has sentit ofés.

CATARROGÍ

Anònim ha dit...

Vaig ser jo qui vaig fer l'escrit que ha sigut borrat.

Administrador, si t'has sentit ofés o insultat, ho sent no era eixa la meua intenció, i per supost retire tots els "insults i ofenses" , com a administrador estàs en el teu dret, però opinions contraries a les teus crec que enriqueixen el blog i afavoreixen el debat.

Tens permís per retirar tot l'ofensiu i insultant de l'escrit. Per això si el tens torna'l a posar-lo. Llevant les ofenses i insults que cregues convenients.

Jo no vaig fe còpia, aixina que no puc reenviar-lo.

De totes les maneres tornaré a escriure el que volia dir, i espere no "ofendre, ni insultar a ningú".

Primerament que sempre mireu el costat negre i pessimista de l'església catòlica, institució molt complexa. I que les fotografies que has posar sobren per complet, dubte molt que algun retor es pose la pegatina del PP. I no se que pinta la veritat la foto de Sa Santitat en l'article de les festes de Catarroja. Té preguntava ai quan parlaves de la clec catòlica et referies a les persones de Càritas o Mans Unides, OGN's catòliques que treballen altruistament pels més pobres i marginats.

Antonio López Quiles "COVA" el nou crónista del PP-UV, per a mi cronista de Catarroja. A part de retor es moltes coses mes. Algú ja l'ha descalificat pel fet de ser retor, ¿que lamentable no?
Es historiador, profesor de la Facultat de Geografia Història de Universitat de Valencia. Té`publicats llibres i articles sobre el poble, és defensor de la nostra llengua, ha nascut a Catarroja, concretament al barri de Les Barraques. I sens dubte és la persona més indicada per ostentar eixe càrrec, vacant des de fa més de 30 anys.

En altre de l'escrit feia crítica de acte exclusiu de després amb les despeses de tancar la Llotgeta amb teles i moqueta. I de la casta política catarrogina en general.

Atentament i te demane disculpes si t'has sentit ofés.

CATARROGÍ

Anònim ha dit...

El comentario de catarrogi no lo comparto pero me parece muy adecuado y educado. Yo discrepo en el sentido de que COVA puede ser muy buen cronista o no (no lo sé) pero yo pregunté en mi partido quien lo había decidido y a mí me dijeron que el PP-UV en la Junta de Gobierno, que a éllos simplemente se les dió como algo hexo. Y eso es lo q me parece mal, al margen de su preparación o es que no hay en Catarroja otros igual o mejores que él. ¿Por qué no se hizo público para q se presentaran varios? ¿Por qué alguien con una visión de la vida y de la política tan claramente subjetivo? No creo que se haya hexo bien la elección (me refiero a la forma). Pregunté si mi partido iba a decir algo y me dihjeron que no porque querían ver primero como hacía su trabajo y si era realmente objetivo o se comportaba como un "cronista" del gobierno municipal.

Por lo demás, me parece muy mal que se haya hexo en la iglesia, de manera elistista y con un pregón-misa que no tocaba.

Así da gusto hablar en este blog. Espero no haber ofendido a nadie.

Anònim ha dit...

Estimat catarrogí, estem comopletament d'acord amb tú quan afirmes que les diferents opinions i idees enriqueixen el blog i afavoreixen el debat. Però els insults no ho fan. Per això, volem agrair-te que els hajes retirat amb el tó conciliador amb el que ho has fet.
D'altra banda l'amentem comunicar-te que no ens és possible recuperar el teu comentari anterior per a eliminar determinades paraules com ens demanes. A més de que a Catarroja Descoberta mai modificariem ni un punt ni una coma, si és poguera fer, del que escriu i expresa lliurement cada participant.

Considerem oportú fer algunes breus consideracions al teu comentari i donar resposta a algunes cuestions que ens planteges.

Es clar que quan ens referim a la "clec catòlica" no estem parlant de Càritas o Mans Unides, OGN's catòliques que efectivament treballen altruistament pels més pobres i marginats (com també ho fan ONG's no religioses), les quals ens mereixen tot el respecte i admiració per la tasca que realitzen. Al contrari, seria una molt bona noticia que "la clec" de la que parlem prenguera exemple d'elles i d'altres, com per exemple els sacerdots sudamericans que treballen també (alguns amb les seues pròpies mans) per a millorar la vida de milions de sers humans, encara que siga des de la "teología de la liberación" que tant desagrada a alguns.
Quan parlem de la "clec", crec que tots sabem a que ens referim, sobren les paraules.

Respecte al cronista, en la Descoberta tansols hem dit que és rector, simplement la constatació d'una realitat. No veiem el problema per ninguna banda. Sí cal asenyalar, que és cert que no ha estat elegit de forma democràtica, ja que ha estat imposat per l'actual govern.
Al senyor Antonio López Quiles com a persona tots els nostres respectes.

En altre escrit feies crítica de l'acte exclusiu que és feu després de la presentació del llibre, tancant la Llotgeta amb teles i moqueta i feies referència a les despesses innecesaries d'eixa "picaeta". Des de la Descoberta res a dir al respecte. Completament d'acord amb tú en eixe punt.

Per últim ens preguntes, i reproduïm literalment -no se que pinta la veritat la foto de Sa Santitat en l'article de les festes de Catarroja-. Doncs bé, et contestarem, amb el teu permís, amb una altra pregunta. Que pintava la foto del Papa en un cuadre que presidia l'acte de la presentació del llibre de festes?

Esperem haver-te donat una resposta satisfactòria a les teues apreciacions i agraïr-te novament el tó i l'aportació enriquidora que fas en aquest blog.

I com sempre: Respecte, tolerància i pluralitat.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

A la dreta li està fotent aquest blog eh?
Aneu espaiet que ja sabeu com se les gasten.
Enohorabona per tindre el que hi ha que tindre per a plantar-li cara als fatxes d'aquest poble!!!

Anònim ha dit...

No se a quina foto de Benet XVI se referiu a la Iglesia de Sant Miquel no n'hi ha ninguna foto del Papa que jo sapia. I he estat allí este matí.

A soles hi ha un quadret xicotet que sera el regal que fara la parroquia a l'artiste Carles Mayo per la seua colaboració en la festa del dia de sant miquel. I allí si que hi ha una foto xicoteta del Papa, de escasos 10 cm.

De ahi a dir que la foto presidia l'acte de la presentació del llibre de festes, opine que es inexacte. Altra cosa será la idoneitat de l'acte en un lloc sagrat, possiblement inapropiat.

Res mes era sols fer eixa apreciació

Anònim ha dit...

el dia de la presentació del llibret estaves?
l'acte el presidia un cuadre del PaPa