dimecres, 23 de febrer del 2011

El patrimoni dels regidors i les regidores

Sobre este tema podríem opinar i opinar, podríem estar parlant molt de temps sobre el gran patrimoni que alguns regidors i regidores del nostre Ajuntament acumulen (tingueu en compte que el que apareix és el valor cadastral i no el real, el del mercat), podriem parlar hores i hores sobre les contradiccions ideològiques d'algú d'ells i sobre la diferència entre la teoria (millor dit, les utopies) i la pràctica (la cruda realitat), sobre el deute que un altre d'ells acumula (¿com va a permetre caure de la llista del PP i que la dona deixe de ser gerent de l'empresa pública?), podríem improvissar un podíum sobre els més rics... però no ho anem a fer, encara que més d'un (i sobre tot una) s'hauria de posar la llengua en el cul.


Ahí va l'enllaç..., vosaltres mateix.


dissabte, 12 de febrer del 2011

Sobre enquestes, estudis i algunes mentides

Ens sorpreneren dos pseudonotícies aparegudes, una, al facebook d'EU de Catarroja i l'altra, immediatament després (són com a xiquets sense tele...) al blog del nostre "amic" Martí (en la candidatura municipal de Compromís per Catarroja). No solament són sorprenents (per destrellatades, no per altra cosa) sinó també poc fiables.

Uns, els d'EU solten les dades d'un suposat estudi on diuen que ells poden arribar a 2 regidors i que són la clau per a llevar-li la majoria al PP; i s'areveïxen a atorgar fins i tot nombre de regidors a cada formació. Hala, ahí va la bola, que córrega... i es queden més amples que llargs. Però, potser, es pensen que els ciutadans de Catarroja es xuplem el dit? que, tal vegada es pensen que soltant eixa mentida, així, sense més, aconseguiran llevar-li vots al PSPV de Catarroja encara que això supose donar-li la majoria al PP? Anem a vore "caps pensants" d'EU, si el regidor nº 21, realment com afirmeu, estiguera entre el PP i EU, expliqueu-nos per quina raó el PP mai vos nomena, mai vos ataca; per quina raó vos ninguneja i li dóna tant d'amor a Pérez? No sé si cal explicar-vos-ho, però les preguntes són clarament retòriques. El PP ataca, insulta, calúmnia..., i no escatima en despeses, als representants del PSPV-PSOE. A estos sí que els dedica una gran quantitat d'improperis perquè estos sí que són els únics que li poden llevar el poder. Però clar, si les coses es conten dient la veritat i sense manipular ni mentir potser el ciutadà òbriga els ulls i faça el vot útil, no solament útil per a desallotjar el PP del govern municipal, sinó també útil per votar a qui realment ha fet durant estos quatre anys una bona, real i constant tasca d'oposició: els socialistes de Catarroja. No de bades són ells i cap altre els qui han d'aguantar l'oposició cavernícula del PP i els seus apessebrats.

L'altre, Martí (el nostre "gran amic") candidat de Compromís va i per a no ser menys ix corrent (ai mare, no creixerà mai...) a dir que "tot el que perd el PSOE ho arreplega Compromís". Ve a dir, "xe, desenganyats del PSOE que qui realment creix no és EU som nosaltres, per tant vota'ns a nosaltres". Però, com els altres, tampoc no aporta res de res, ni una sola dada ni un sol informe, res de res, només aporta les seues ganes de poder rebassar el 5% (recordeu que en les passades el BLOG entrà amb un escàs 5'3%, és a dir, si l'hagueren votat 25 persones menys el seu regidor haguera anat al PSPV-PSOE).

Uns i altres no estan en el que han d'estar: treballar i fer una oposició real a qui està governant, que no és altre que el PP (encara que s'obliden molt a sovint) i es queden baix l'arbre esperant que el PSPV-PSOE es desgaste i els puga aoportar algun vot. I l'única cosa clara que hi ha és que l'única alternativa real i creïble al PP no és altra que el PSPV-PSOE, quan més cresca EU més creixerà també indirectament el PP.

Després de llegir eixes afirmacions que ofenien a qualsevol persona mitjanament normal ens dedicàrem a confirmar l'existència o no d'eixe estudi o enquesta. I vam saber que realment existia eixe estudi a què fa referència EU i Martí (com també és cert que existixen dades d'una enquesta del PP i altra del PSPV), un estudi públic que tots poden consultar. La sorpresa va ser encara major, com major va ser la indignació, en comprovar que ni a EU li donen 2 regidors (és més si s'analitzeu les dades seguint la llei d'hont, qui ho té fàcil per aconseguir el regidor nº 21 no és EU sinó el PSOE i per tant quan més ciutadans d'esquerres voten al PSOE més fàcil serà desallotjar el PP) ni les suposades pèrdues del PSOE (que pràcticament manté el seu electorat) van a parar al BLOG (que si en les passades tragué el 5'3% ara es queda en un 5'6%).

Este descarat intent d'enganyar a la gent i de manipular la informació ja no ens produí sorpresa sinó una gran indignació.  

Una cosa ens queda clara (a banda de l'intent d'engany per part d'alguns autodenominats esquerrans) després de vore (i analitzar) tant eixe estudi com d'enterar-nos del que diuen les enquestes del PP i del PSPV-PSOE: un dels dos governarà Catarroja la pròxima legislatura (amb tota probabilitat en minoria), i això estarà en funció de la dispersió de vots que es done cap a altres partits polítics.

En les teues mans, doncs, està que no governe el PP.