dimecres, 20 d’octubre de 2010

El perfecte esquerrà?

Permetiu-nos parlar d’un tema del que no haguérem dit absolutament resperò que pensem cal posar damunt la taula perquè cadascú reflexione i extraga les seues pròpies conclusions, més si cap després de llegir les afirmacions (més bé els exabruptes) que un il·lustre comunista local, amb càrrec orgànic dins del seu partit en l’àmbit municipal, llança contra un partit com el PSOE al que qualifica com a feixista, poc democràtic, especulador… i noséquantes coses més. 

I ell, el gran comunista, se situa per damunt del bé i del mal, com el gran progre, com el posseïdor de la veritat absoluta que cal seguir per ser un bon esquerrà i progre. Des de seu posicionament polític dóna lliçons als altres d’ètica i de comportament. Ells, els comunistes, són sans, bona gent, saben el que fa falta per a la societat, busquen la pau, l’equilibri amb la naturalesa, són purs i honests, mai es corrompen, mai busquen el poder perquè sí. Els altres, els del PSOE, són els dolents, els falsos esquerrans, els que es corrompen (tot açò és el que ell es pensa)
Este personatge, que aludix a la llibertat d’expressió, ja ens llançà a catarrojadescoberta tot un seguit de desqualificacions precisament per donar la nostra opinió, una opinió que no li va agradar. Arribà fins i tot a clamar en foros contra nosaltres, a difamar-nos a convidar a tots que no ens llegiren. Tota una lliçò de democràcia.

També ens qualificà de feixistes i de noséquémés.

Doncs bé, si atenem a la història l’únic sistema polític que admet comparança amb el feixisme és precisament el comunisme. El sistema comunista ha fracasat allà on s’ha instaurat i encara ens queden, malauradament, alguns països comunistes on la falta de democràcia i la repressió són una constant. este senyor que va de progre per la vida i que a tots aquells que discrepen d’ell i de les seues idees els tatxa de feixistes i dretans, cal recordar-li que el comunisme (tan immaculat i pur per a ell) ha provocat al llarg de la història més de 100 milions de morts, que només en la Unió Soviètica en moriren més de 20 Milions, molts d’ells treballadors i agricultors, que els comunistes ja inventaren els camps de
concentración (els gulags) abans que els nazis…
Comunisme n’hem tingut a Camboia, a Corea del Nord, a Cuba, a Àfrica, Afganistan, Europa de l’Est… i el resultat d’eixe sistema polític és conegut de sobra.

La repressió comunista contra els anarquistes i el POUM en la guerra civil és una obvietat. L’assassinat d’AndrésNin, els excessos de Líster i el Campesino en Castella. El ministre soviètic Rosemberg assistia als Consells de ministres del govern en 1938, la policia política republicana estava controlada per la NKVD soviètica. I recordar la il·lustre frase (molt il·lustrativa) de Dolores Ibarruri: "Más vale condenar a cien inocentes, antes de que escape un solo culpable”.


Nosaltres no estem ací per a defensar el PSOE ni per parlar del PC però sí que ens dol, i molt, que es desqualifiquen amb certs termes a partits o a persones amb termes totalment fora de lloc i que no siguen capaços de mirar-se més enllà del seu melic ni d’assumir que no són ni han sigut tan purs ni tan honestos, que no estan immaculats contra els execessos del poder qèrquè el comunisme ha existit i ha existit i allà on ha funcionat el resultat ha estat horrible per a la humanitat.

Llegint a eixe senyor del PC catarrogí ens quedarem pensant què faria amb els dissidents si aconseguira el poder.

Recomanem la lectura del llibre “libro negro del comunismo” Robert Laffont, París 1997 traduït a l’espanyol per Planeta/Espasa 1998

13 comentaris:

Andrés ha dit...

Este article més demagog no potser eh...

no tinc ni idea de què ha dit el tio del PC al que es fa menció, però el normal seria contestar-li en relació als arguments que ell ha donat per acusar el PSOE de feixista, no remetent-nos a la URSS i a la guerra civil, que açò pareix més un article de Libertad Digital que cap altra cosa.

Roberto ha dit...

muy interesante

Catarroja Descoberta ha dit...

Hola Andrés, gràcies per opinar. El fet de remetre'ns a la URSS i a la guerra civil és simplement per reflexionar sobre un fet: el sistema comuninista allà on ha triomfat ha fracassat, és més, ha tingut conseqüències nocies i horribles per a la població. El sistema capitalista fa aigua però el comunista és dolent. No estem criticant els comunistes ni estem usant el terme en sentit pejoratiu, simplement intentem dir-li a eixa persona (el tio del PC que dius tu) que abans de parlar de feixisme respecteal PSOE que es repasse la història. Estic d'acord en què l'article el podria signar Libertad Digital però és el que opinem. No ens podem remetre a altres casos perquè el PC no governa ací, governa en altres llocs i ha governat en altres llocs. I torne a repetir no estem parlant de la persona que té eixos ideals i lluita per ells sinó de com ha arribat a concretar-se eixe sistema quan han tingut poder.

Andrés ha dit...

"Catarroja Descoberta", continues en la mateixa línia. Demagogia barata. Per què no parles de Xile, Bolívia o Equador?

Què te que vore Stalin amb les tonteries que fa el PSOE? Dic jo que si es tracta de desmentir que el teu partit és feixista hauries d'explicar perquè fa el que fa: vetar la ILP per una televisió sense fronteres, il·legalitzar partits polítics, tancar diaris (i ara van a per les webs), reprimir manifestacions pacifistes, etc etc.

I això sense parlar de la seua política totalment neoliberal... que estan fent exactament el mateix que l'extrema dreta europea.

Mariola ha dit...

Jo he llegit el correu que ha provocat aquest article. En sembla una bogueria i tindre molt mala llet aquesta resposta. Podràs estar d´acord o no amb la politica neoliberal que fa el PSOE, però no admetre la critica i traure arguments del segle IXX en sembla una macança total d´arguments. Per cert, a mi el perfecte esquerrà en mereix tot el respecte, al menys el es coherent en les seves ideias.

juan gil verdeguer ha dit...

Hola, a mí me gusta el comentario. hay alguno de éstos que van de izquierdas por la vida que son unos dogmáticos y unos autoritarios. la primera palabra que siempre tiene en la boca es la de fascista para criticar o insultar a los demás. Y encima van de víctimas por la vida porque parece que no es politicamente correcto decirles la verdad.

Antonio ha dit...

Artículo resbaladizo, pero no porque trate temas "ambiguos",no porque el ilustre contrailustador (ilustre en su grado de reaccionarismo) nos plantee unas brillantes ideas, que de tan finas que son se nos escapan de las manos. No, este artículo es resbaladizo por algo mucho más fisiológico, del orden de las flatulencias: la baba. El texto nada como puede entre la mala baba.

1. El comunismo. Son tres libros que convendría leer para saber lo que es el comunismo: El Capital. Y entonces, si se entienden, se alcanzará la conclusión de que lo que Marx planteaba era una república parlamentaria en la que el derecho de ciudadano (el que vota, el que decide) sólo puede estar garantizado por la justa retribución de su trabajo, lo que a su vez implica (o, !anatema!) la nacionalización de la propiedad. ¿Puede disfrutar de su derecho de huelga alguien que sabe que si falta a su trabajo verá como su contrato temporal (panacea para el PSOE) no será renovado?

2. Los países comunistas. Si aceptamos que comunismo es lo que planteó Marx, la URSS fue comunista hasta Stalin y se acabó, China nunca fue comunista, !Camboya…pero si la vanguardia de la revolución no sabía leer, como van a ser comunistas! Tal vez Chile habría llegado a ser algo comunista, hasta que llegó el campeón de la democracia EEUU y la jodió. Y Cuba aguanta como puede, con sus contradicciones y su dignidad. Y si el ilustre contrailustrado considera que hay presos políticos, pues nos ponemos a hablar de la ilegalización de Batasuna, aquí, bien cerquita.

3. El PSOE. Lo de que son especuladores no merece más de una línea: ¿4.000.0000 de parados, cuyos trabajos dependían del ladrillo y el crédito, hace falta algo más? En cuanto a fascistas…No quiero caer en la demagogia y recordar los GAL. Me limitaré a recordarle al señor contra-ilustrado que los que lucharon contra el franquismo fueron los comunistas, quienes impidieron el triunfo del nazismo fueron los comunistas (eso sí, los de Stalin), que las mayores barbaries que se cometen hoy día son las que causan los países “democráticos” como los EEUU, y Francia acaba de expulsar a sus gitanos como se expulsaban a los judíos. Entiendo el cabreo porque a un socialista se le llame fascista, pero creo que la democracia está virando hacia posiciones fascistas, y que los socialistas deberán estar atentos a eso, porque sino se irán por el sumidero que lleva a las cloacas.

Anònim ha dit...

esto está sacdo del intereconomiva ¿verdad?

Anònim ha dit...

Pues a mi el escrito no me parece mal. No veo donde están las ofensas. Lo que no puede ser es que uno pueda decir lo que le viene en gana y cuando otro da su opinión resulta que es ofensivo, atenta contra todo, está mal de la cabeza... Me huele a la derecha que cuando ellos montan saraos está bien pq están al lado de la gente y cuando lo hacen otros resulta que es politizar. Que alguien me diga por qué es ofensivo? Un poco más de tolerancia es lo que les hace falta a algunos.

vicente ruiz pérez ha dit...

El libro negro del comunismo está prácticamente agotado. No sé si lo encontrareís. merece la pena leerlo. Es una radiografía de un terror ideológico que se extiende desde el Gulag hasta la experiencia comunista en Nicaragua o las acciones armadas de Sendero Luminoso en Perú.
En el epílogo los autores se preguntan por las causas de la barbarie. Se ensaya una respuesta: para una política fundada en la violencia, el enemigo político acaba siendo un criminal y el criminal tiene que ser excluido o exterminado. Es la vieja lógica del odio que justifica el medio en atención a un fin utópico. Lo triste es que se continua pensando así por parte de muchos.

para Andrés ha dit...

Antonio, creo que la demagogia y el reaccionarismo contrailustrado lo tiene tu escrito. DEfiendes y hablas dedemocracia y al mismo tiempo defiendes el sistema comunista de Cuba donde la libertad y la pluralidad no se ven por ningún sitio. Dices que China no es comunista pero el PC es quien gobierna desde hace años. Tal vez tb vas a poner en duda el comunismo de Mao, su revolución cultural... Dices que se ilegalizan partidos cuando la ilegalización viene dada por la justicia no por el parlamento ni por el gobierno. En un estado democrático los ilegaliza la justicia porque no cumplen con la norma, con la legalidad, en los paises comunistas los ilegaliza el partido. Y efectivamente los comunistas de Stalin impidieron el triunfo de los nazis pero su pacto con ellos hizo que comenzaran la barbarie con total impunidad a cambio de nuevos territorios para la URSS. Creo que lo que hay que analizar es como es posible que tantos paises y tantos líderes invocando el comunismo llegaron al mismo sitio: a la dictadura y a la represión.

Mariolo ha dit...

Andrés crec que exageres en la mateixa línia que els radicals que no veuen més enllàdel seu melic. Dius que no entens que té a veure Stalin amb les tonteries que fa el PSOE i no te preguntes què collons té a veure Mussolini o Hitler amb el PSOE. Almenys en l'anterior comparança tenen un elemnt en comú, el partit però en este altre cas no veig l'element en comú. El PSOE il·legalitza partits? voldràs dir la justícia. Qui il·legalitza partits en Cuba? El PSOE tanca diaris o és la justícia. Qui tanca diaris a Venezuela? Ai ai que se vos veu el plumero.
I va i Mariola parla de coherència. ja ho veig ja...

Chernov ha dit...

Yo veo muy acertado tu comentario, de hecho te agradezco mucho que os quiteis la careta y mostreis que coincidís coma por coma con lo que asegura intereconomía y losantos.
A partir de aqui unos apuntes históricos: El PSOE colaboró con la dictadura de Primo de Rivera, el partido sociáldemocrata alemán votó a favor de los presupuestos militares que dieron comienzo a la I Guerra Mundial, el PSOE (más bien un gran sector dentro de él) entregó Madrid al fascismo con el golpe de Casado (ver Garcés), el PSOE se reconstruyó con dinero alemán siendo un producto artificial para frenar al PCE en la transición, además también fue financiado por UCD, el PSOE nos metió en la mayor organización militar de la historia, la OTAN, el PSOE creó el GAL y prácticó el terrorismo de estado, el socialismo europeo dió carta blanca a bombardear población civil en Yugoslavia por no hablar de la invasión de Irak para salvar a la "democrática" Kubait, ¿hablamos de la reconversión y los continuos ataques a los derechos de los trabajadores?¿las ETTS y los contratos basura te suenan? ¿y las privatizaciones?. Bueno otro día seguimos. Un saludo y felicidades por tu artículo.