divendres, 7 de novembre del 2008

manifest de l'IES Berenguer Dalmau

Fonts d l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja ens han fet arribar el manifest a favor d'una escola pública, digna i de qualitat que s'ha llegit aquest matí al centre.
Des de Catarroja Descoberta, on sempre defensarem l'educació pública, ens fem ressò de les reivindicacions del que alguna vegada també fora el "nostre institut", ens sumem al manifest i aprofitem per a tornar-li a demanar al senyor alcalde D.Francisco Chirivella que als temes d'educació, i molt més quan tractem d'educació pública, aplique més que mai el seu lema "qualitat i futur", ensenyament amb Qualitat doncs els xiquets i els jovens son el nostre Futur. Sabem que vosté pot fer més del que fà, doncs es diputat i es el seu partit qui governa al País Valencià, que son qui tenen les competències en Educació. Escolte el que ha demanat l'IES Berenguer Dalmau:


Catarroja, 7 de novembre de 2008

Avuí ens hem reunit ací perquè ens estimem l’Escola Pública, perquè som l’Escola Pública.
Estem ací perquè volem lluitar per la seua dignitat, perquè volem lluitar per una escola pública digna, de qualitat, una escola en la qual no es menyspreuen els drets de l’alumnat, del professorat, de la societat...

La Conselleria d’Educació ha decidit impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania en anglés. Ho ha fet sense escoltar la veu dels professionals de l’ensenyament, de les famílies, dels sindicats, de l’alumnat. Ho ha fet sense cap consens, emparant-se en els vots rebuts en les eleccions, com si els vots els donaren dret a fer i desfer sense escoltar ningú. Ho ha fet sabent perfectament que el nivell de coneixement de l’anglés de l’alumnat de secundària no els permetrà seguir els continguts de l’assignatura. Ho ha fet sabent que no disposa del professorat necessari per a dur a terme aquest projecte. Ho ha fet precisament ací, al País Valencià, que som en aquest moment la comunitat de l’Estat Espanyol que més alumnat té escolaritzat en barracons i la segona amb pitjors resultats acadèmics darrere només de Ceuta. Ho ha fet ací, on no es compleix la llei repecte al professorat d’anglés en Educació Infantil, ací on el nostre alumnat no pot rebre l’ensenyament en la seua llengua encara que es canse de demanar un dret tan elemental.
En tota la resta de l’Estat aquesta assignatura, dissenyada per a educar en valors, per a ensenyar respecte per l’opinió dels altres, per a aprendre a conviure, s’està impartint en les seues llengües. Per què ací no? Per què en anglés? Quins objectius s’amaguen darrere d’aquesta decisió? Volen potser enfrontar-se al Govern Central? Volen evitar que els continguts de l’assignatura arriben al nostre alumnat? Volen boicotejar l’assignatura i convertir-la en una “Maria”? Volen que l’alumnat no puga aprovar? Què amaguen darrere d’eixa imatge de ridícula modernitat?
No anem a quedar-nos de braços creuats davant d’aquest atemptat al sentit comú, al trellat, a la dignitat de la nostra escola, als drets de tothom.

Volem una escola pública de qualitat, una escola digna, on mai els interessos polítics es posen per davant dels drets de la ciutadania. Volem la dimissió dels càrrecs polítics que cada dia mostren sense pudor la seua incompetència.
Volem Educació per a la Ciutadania en les nostres llengües perquè volem educar ciutadans i ciutadanes.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

i jo pregunte a tots dels que s'oposen a l'asignatura d'Educació per a la ciutadanía, ¿vos havèu llegit algún llibre d'aquesta asignatura? o tan sols vos oposèu pel que ha dit el sr. Losantos a la cope?
Per que no ens reunim i discutim el tema amb un d'aquest llibres a la ma? També podríem agafar la biblia i comparar textos, ¿algú dels que vos oposeu a l'asignatura d'Educació per a la Ciutadanía vos havèu llegit la biblia?
Jo soc creient i cristià, però també m'escandalitzat al llegir alguns fragments de la biblia i no per això pense que es deuría de vetar

Anònim ha dit...

Nuevo testamento:
Libro1 de los corintios 7.1-40:
...Respecto a los solteros no tengo ningún mandato especial del Señor; pero doy mi opinión, como uno que es digno de confianza por la misericordia del Señor. A mí me parece que el hombre debe quedarse tal como está, por causa de los tiempos difíciles en que vivimos. Si tienes mujer, no la abandones; pero si no tienes, no la busques. Si te casas no cometes pecado, y si una joven se casa tampoco comete pecado. Sin embargo, los que se casan van a tener problemas que yo querría evitarles.

Anònim ha dit...

Avuí es compleixen 70 anys de "la noche de los cristales rotos". No al feixisme, no al racisme, no a la xenofòbia! D'altra banda, tot el meu suport i recolzament al conjunt de la comunitat educativa de Catarroja i de la resta del País Valencià per l'asejament i la burla que pateixen per part del PP. Un atemptat a la decència a l'educació que sofreixen principalment estudiants i profesors per part de la dreta o extrema dreta. No els vindria gens malament llegir el llibre de l'asignatura.

Anònim ha dit...

I també Rafa no t'oblides, es cumplixen 19 anys de la caiguda del mur de Berlín. Gràcies a eixe fet històric tots els països de l'Europa de l'est (Polonia, Hongria, R. Txeca, Eslovaquia...) se lliuraren de la dictadura comunista gaudixen de llibertat i democracia, a més estem en l'Europa cada vegada més unida.

Per supost no al feixisme, no a la xenofobia, si a la llibertat i a la democràcia.

Anònim ha dit...

Una salutació als xivatillos de l'alcalde. Ja sabem tots que llegíu aquest i algún que altre blog per a asaventar-se del que passa a Catarroja sense tindre que alçar-vos de la cadira.

Xe poseu-vos a currar, xe!

Anònim ha dit...

És llarg, però està molt bé:

Education for the Citizenchip (o algo así)
JOSÉ MARÍA TORTOSA Querido diario: Today, en el barracón donde damos class, con la calor que hacía, hemos tenido una cosa guay que se llama "Education for the Citizenchip" o algo así. No sé bien cómo se escribe, pero es que creo que eso no va para examen, así que tanto da. Es la única class en la que tenemos tres teachers. Uno es el de Philosophy, que cuenta lo de siempre. Bueno, no sé si es lo de siempre, pero sé que le sigo sin entender, que se lía el tío cosa mala con unos tíos ya dead que dijeron cosas estrange. El otro teacher es la de English, que translate todo lo que dice el philosopho, que tampoco sé si se escribe así. Lo malo es que, con este lío, no acabo de saber qué va para examen, si lo que dice one o la other. Pero ya lo preguntaré el day antes. Hay un tercer teacher que se sit en un corner y está muy atent. Digo que será teacher porque no se pasa la clase speaking con la de al lado como hacemos todas las demás y, encima, toma notas como si le fueran a examinar al día siguiente. No nos atrevemos a decirle que así no se study porque, como es tan old, nos da cut o corte.
Yesterday el teacher de philosophy estaba cabreado y decía que aquello era una patochada. La de English no sabía cómo traducirlo y estuvo dándole vueltas hasta que le dijimos en nuestro best English, "speaking words of wisdom: let it be" (como sing nuestros fathers). Total, lo que fuese a traducir nos la traía al pairo ya que ya habíamos entendido lo del philosopho, que, al fin y al cabo, hablaba una lengua que sí que nosotros understand. El philosopho siguió con su cabreo, miraba de reojo al que no hablaba y only escribía, y afirmó que todo eso era cosa de los falleros. La de English está recién llegada de Badajoz y le falta algo de vocabulario English-fetén. Dijo, y encima en Spanish, cosa que hizo escribir todavía más al señor que sólo escribía (yo creo que no es un teacher. Debe de ser un míster, pero no de football -que se pronuncia fútbol, que yo no lo sabía-, sino en el sentido de Mister T, el del Equipo A que ahora venden en DVD), digo que dijo algo así como "those who fail" o "failing" y el de philosophy se cabreó todavía más y se puso a decir tacos en Valencian, que es el first time que se lo oímos.
La de English, entonces, dijo que ella era translator del Spanish al English, pero que no sabía Valencian, a lo que el philosopho le contestó diciendo que él no hablaba Valencian sino Catalan, que fue el moment en el que el míster sí que intervino para decir que eran lenguas absolutely different y que hasta había translators del Valencian al Catalan y del Catalan al Valencian para que la people pudiera entenderse, que si no se traducía no se entendía nothing. For if the flies (que yo no sabía que quiere decir "por si las moscas"), la class siguió y nos enteramos de muchas cosas interesting. Claro, era una class como introduction y no iban ya a atiborrarnos con Kant, que creo que es americano y familia de Kent, Clark Kent. Muy guapo él, of course. Kent, no Kant.

Nos contó (y la otra, traduce que te traduce sin que entendiésemos ni papa) que en los United States (of America; resulta que hay more United Stated en el world: of Mexico, of Brasil...), eso: que en los United States habían cambiado el test para la citizenchip (supongo que allí lo llaman como nosotros y que las clases las darán en chino con traductor, of course). Lo del test tiene su gracia: el philosopho llama prueba a lo que nosotros llamamos test y ¡la de English también! Bueno, pues que habían hecho un change en el test y ahora era más dificult pasarlo y si no lo pasas, no puedes ser citizen. Debe de ser como nuestra "Education for Citizenchip", que si no pasas el exam, estás jodida. El cambio de test había costado varios millions of dolars. Ahí también me lie, porque cuando el philosopho dice "miles de millones" la de English translate como "billions" y cuando uno dice "billones" la otra dice "trillions". Otro lío. ¿Cómo será lío en English? ¿Iraq?
Otra cosa curiosa ha sido cuando el philosopho ha dicho, porque le gusta hacer referencias a los newspapers del day como si nosotros hubiésemos leído alguno en toda nuestra life, no sé qué sobre el crack. Manolo se ha puesto muy contento porque ya era hora de que se hablase de algo serio: el football. Y se ha puesto a dar nombres de cracks, que si del Royal Madrid o del Athletic o del Sporting of Gijón. El philosopho le ha dicho que no, que crack es una cosa que va a impedir que dejemos los barracones y que nos pongan teacher de Mathematics, que lleva un año sin aparecer, en maternal leave o por depression, no sé, y no le hemos visto la cara al sustituto porque los falleros (failing, creo que son) dicen que no tienen money para esas shits. Cuando el director dijo que para el inspector sí que había money, por lo visto no había en aquel momento translator del Catalan al Valencian y la cosa quedó en eso: en water of borrajas.
Te estoy writing esto porque he intentado dar una explanation a una friend que viene de otro country y no entiende nothing. Dice que estamos fools o crazy. Yo le he dicho, que "if, if" (porque pronto voy a ser trilingüe), nada de fools. Que es una planification muy intelligent para integrate a nosotros en el world. Ella me ha dicho algo sobre un tal Kafka (debe de ser un chico de Erasmus). Yo le he dicho que to learn to jump the laws es lo primero que debe aprender un ciudadano. Como no lo entendía, se lo he tenido que decir en Spanish: aprender a saltarse las leyes. Y hemos quedado en irnos a la disco que es el único sitio en el que no hace falta hablar, porque la música no deja oír lo que se dice. Me pegaré un chute, buscaré un maromo para llevármelo a la piltra y fuck un rato y les diré a mis padres que estoy estudiando "Citizenchip" en casa de Jenifer.

Por la transcription: Joseph M Tortosa, researcher of the Interuniversity Institute of Social Development and Peace, University of Alacant.

José María Tortosa es investigador del Instituto Universitario de Desarrollo Social y Paz de la Universidad de Alicante.