dimecres, 20 d’octubre del 2010

El perfecte esquerrà?

Permetiu-nos parlar d’un tema del que no haguérem dit absolutament resperò que pensem cal posar damunt la taula perquè cadascú reflexione i extraga les seues pròpies conclusions, més si cap després de llegir les afirmacions (més bé els exabruptes) que un il·lustre comunista local, amb càrrec orgànic dins del seu partit en l’àmbit municipal, llança contra un partit com el PSOE al que qualifica com a feixista, poc democràtic, especulador… i noséquantes coses més. 

I ell, el gran comunista, se situa per damunt del bé i del mal, com el gran progre, com el posseïdor de la veritat absoluta que cal seguir per ser un bon esquerrà i progre. Des de seu posicionament polític dóna lliçons als altres d’ètica i de comportament. Ells, els comunistes, són sans, bona gent, saben el que fa falta per a la societat, busquen la pau, l’equilibri amb la naturalesa, són purs i honests, mai es corrompen, mai busquen el poder perquè sí. Els altres, els del PSOE, són els dolents, els falsos esquerrans, els que es corrompen (tot açò és el que ell es pensa)
Este personatge, que aludix a la llibertat d’expressió, ja ens llançà a catarrojadescoberta tot un seguit de desqualificacions precisament per donar la nostra opinió, una opinió que no li va agradar. Arribà fins i tot a clamar en foros contra nosaltres, a difamar-nos a convidar a tots que no ens llegiren. Tota una lliçò de democràcia.

També ens qualificà de feixistes i de noséquémés.

Doncs bé, si atenem a la història l’únic sistema polític que admet comparança amb el feixisme és precisament el comunisme. El sistema comunista ha fracasat allà on s’ha instaurat i encara ens queden, malauradament, alguns països comunistes on la falta de democràcia i la repressió són una constant. este senyor que va de progre per la vida i que a tots aquells que discrepen d’ell i de les seues idees els tatxa de feixistes i dretans, cal recordar-li que el comunisme (tan immaculat i pur per a ell) ha provocat al llarg de la història més de 100 milions de morts, que només en la Unió Soviètica en moriren més de 20 Milions, molts d’ells treballadors i agricultors, que els comunistes ja inventaren els camps de
concentración (els gulags) abans que els nazis…
Comunisme n’hem tingut a Camboia, a Corea del Nord, a Cuba, a Àfrica, Afganistan, Europa de l’Est… i el resultat d’eixe sistema polític és conegut de sobra.

La repressió comunista contra els anarquistes i el POUM en la guerra civil és una obvietat. L’assassinat d’AndrésNin, els excessos de Líster i el Campesino en Castella. El ministre soviètic Rosemberg assistia als Consells de ministres del govern en 1938, la policia política republicana estava controlada per la NKVD soviètica. I recordar la il·lustre frase (molt il·lustrativa) de Dolores Ibarruri: "Más vale condenar a cien inocentes, antes de que escape un solo culpable”.


Nosaltres no estem ací per a defensar el PSOE ni per parlar del PC però sí que ens dol, i molt, que es desqualifiquen amb certs termes a partits o a persones amb termes totalment fora de lloc i que no siguen capaços de mirar-se més enllà del seu melic ni d’assumir que no són ni han sigut tan purs ni tan honestos, que no estan immaculats contra els execessos del poder qèrquè el comunisme ha existit i ha existit i allà on ha funcionat el resultat ha estat horrible per a la humanitat.

Llegint a eixe senyor del PC catarrogí ens quedarem pensant què faria amb els dissidents si aconseguira el poder.

Recomanem la lectura del llibre “libro negro del comunismo” Robert Laffont, París 1997 traduït a l’espanyol per Planeta/Espasa 1998

divendres, 8 d’octubre del 2010

Què passa amb el PP de Catarroja?

Els responsables del PP local estant donant un espectacle lamentable i vergonyós que repercutix directament en els ciutadans de Catarroja. Les seues lluites internes i les reiterades crisis de govern que estan patint, sumat a la incapacitat per a gestionar correctament els nostres diners, han sumit l’Ajuntament en un descontrol i una paràlisi absoluta, algo denunciat reiteradament per l'oposició socialista.

En el PP de Catarroja no s’aclarixen. Els “ganivets” circulen afilats i les crítiques i les discrepàncies internes són ja de domini públic. Tots prenen posició, amb l’únic objectiu de mantindre’s en la llista electoral municipal sense importar-los la gestió municipal, i les colzades entre ells s’han fet més que evidents per ocupar en la llista un lloc d’eixida garantitzada perquè són conscients que obtindran pitjors resultats que en les passades eleccions  (no debades estan fent una política d’oposició a l’oposició dedicats en cos i ànima a crispar, mentir i difamar sense cap tipus d’escrúpols).

Els que estan, encapçalats pel tàndem Soledad Ramón-Francisco Guillem i responsables del desgovern i de la situació per la que travessa l’Ajuntament, s’aferren al silló; i els que no estan volen entrar conscients que l’actual equip de govern sense rumb, sense idees, sense lideratge i sense gestió, no poden convéncer ja a ningú per molts diners que invertisquen en propaganda partidista.

El solar en què han convertit l’Ajuntament ja ha estat abandonat per dos regidors, a més un candidat ni volgué prendre possessió del seu càrrec. No han volgut ser partíceps del que passarà a la història com la pitjor etapa de la democràcia del nostre poble.

En el PP local no són pocs els que també posen en dubte la capacitat del tàndem Ramón-Guillem i el seu equip de desgovern per portar endavant una gestió digna i treure l’Ajuntament  de la situació en què ens l’han deixat. No treballen, no gestionen, no reaccionen, no hi ha coordinació entre ells…, i no hi ha alcalde (malgrat haver-se posat un sou de 60.000eur només prendre possessió del càrrec), ningú porta les rendes de la gestió de l’Ajuntament. També critiquen des del PP que Soledad Ramón es colocara el sou que es va colocar havent arribat com arribà al càrrec, sense cap mèrit  i sense haver demostrat la seua valia.

Soledad Ramón és l’alcaldessa titular però no exercix com a tal mentre que el portaveu Francisco Guillem no és l’alcalde però intenta ser-ho, això sí des de la llunyania i sense xafar a penes l’Ajuntament ni el carrer (només cal assistir a un ple municipal per vore qui pretén ser l’alcalde i qui sembla una invitada d’honor que no s’entera de res però cobra). Soledad Ramón té l’alcaldia (un càrrec que no ha optés dels ciutadans de Catarroja) i Guillem la gerència de l’empresa pública que exercix la seua dona precisament pel fet de ser la seua dona. Tots dos es repartixen un bon grapat de bitllets i els dos contents en els seus papers.

En tot este desgavell cal incloure la regidora d’UV (que està pels pèls i mercé a un vot). Esta senyora es comporta com si fóra la regidora número 11 del PP, traïcionant així a tots els seus electors als qui en teoria hauria de representar. És com una prolongació del PP. Les seues intencions no són altres que formar part d’eixa llista electoral del PP, lògicament en un bon lloc que li assegure la continuïtat (d’ella com a regidora i de l’altra amb nòmina de l’Ajuntament). Unes intencions a les que s’oposen alguns regidors i un bon grapat d’afiliats del PP i que es motiu de discrepàncies. Uns opinen que és l’única manera d’optindre uns resultats acceptables i altres que s’ha de comptar amb la pròpia gent, que no és gens de fiar (qui traïciona una vegada ho pot fer més vegades) i que la seua entrada implica comptar també amb l’altra.

I la “guindilla” a tot este cacau i desgavell la posa la possibilitat que José Alberto Comos, de la mà del totpoderós Cotino, presente una alternativa que implicaria la jubilació forçosa de tots, incluïda Soledad Ramón, i la formació d’una llista electoral amb la seua pròpia gent (lògic per altra banda). Una alternativa que compta amb un bon grapat de simpatitzants del PP local, alguns d’ells amb història i solera. Un possible candidat que no és del gust ni de Soledad Ramón ni de Francisco Guillem (tots dos perdrien poder dins el partit. Però no pensem que arribe a presentar batalla en esta situació de folló intern i amb tants companys de partit que volen estar a tota costa i caiga qui caiga.

Què fa la direcció provincial i autonòmica del PP en este conflicte que repercutix seriosament en la gestió municipal? Absolutament res. Tenen tan clar que el PP perdrà l’alcaldia a Catarroja en les properes eleccions municipals i baixarà en regidors que els dóna igual qui es presente. De fet el PP local no té cap poder orgànic ni representació fóra de Catarroja, no estan en cap lloc ni òrgan del partit, no són d’interés per a la direcció del PP. Senzillament no existixen. A més, el PP de la Comunitat Valenciana ja té prou preocupació a esquivar tots els procediments judicials en què estan immersos i fent quinieles sobre qui s’asentarà primer en el banc dels acusats i serà declarat culpable de la carretada de pressumptes delictes que se’ls atribuïx.

Una gran irresponsabilitat tant per part del PP local (que se suposa que ens governa) com del PP autonòmic que consentix tot este descontrol i desgavell dels seus amb una total passivitat, sabent que al final els perjudicats no som altres que la ciutadania de Catarroja.