dijous, 20 d’agost del 2009

estarà acavat el Joan XXIII al setembre?

Ja estem comprant el material escolar per al nostres fills. Les tendes i els grans magatzems ja ens diuen: la tornada a l'escola està ben prop.

L'alcalde Francisco Chirivella i la regidora Soledad Ramón, en definitiva el PP, varen prometre als pares i mares d'alumnes (en una de tantes), que el col.legi Joan XXIII estaria apunt per als seus fills al setembre. Així començarien el curs escolar a la nova escola.
Després de que aquell Conseller del PP, sí el de CQC, prometera als catarrogins que el C.P Joan XXIII estaria apunt per al curs 08/09.

Bé, després de tantes mentides i tant de fum ens preguntem:

complirà el PP amb la seua paraula d'obrir el Joan XXIII al setembre?

divendres, 14 d’agost del 2009

el PP: hereus polítics del franquisme

Així ho cregueu els lectors que heu participat a l'enquesta. I des de La Descoberta pensem que heu estat molt atinats.

Serà de veres que el 90% dels hereus polítics del franquisme estan al PP i que la resta es troben repartits en infinitat de partits marginals? Sí, el que deiem, molt atinats.

Per als més jovenets un xixotet detall: el PP té com a senador a un senyor, un dinosaure parlant amb propietat, que era Ministre de Franco. Xe que sí, que l'heu clavada.

Plagiant descaradament al gran Wyoming: Lo que Catarroja Descoberta vota va a misa!

Gràcies per la vostra participació.

P.D: Estimada Mònica Oltra, la reacció exaltada de la bancada popular no estava justificada. Tota la raó del món amb allò dels avantpassats ideològics...

dimecres, 5 d’agost del 2009

memòria històrica: ara fa 70 anys

En la matinada del 5 d'agost de 1939, junt a la tàpia del cementeri de l'Almudena de Madrid va succeir un dels episodis mes cruels i sinistres que tingueren lloc durant la dictadura franquista. Aquella matinada d'ara fa 70 anys van ser afusellades pel règim franquista tretze joves inocents. Des de llavors aquelles joves serien recordades per sempre com Las Trece Rosas.
La societat d’avui en dia no pot ni deu oblidar. No podem estar condemnats a repetir la història.
Gràcies a joves com Las trece rosas podem gaudir avui d’allò que elles tant desitjaren: Democràcia i Llibertat.


Carmen Barrero Aguero (20 anys, modista). Militant del PCE. Després de la guerra va ser la responsable femenina del partit a Madrid. Va ser detinguda el 16 de maig de 1939.
Martina Barroso García (24 anys, modista). A l'acabar la guerra va començar a participar en l'organització de les JSU de Chamartín. Anava a la Ciutat Universitària quan va ser detinguda.
Blanca Brisac Vázquez (29 anys, pianista). La major de les tretze. No tenia cap militància política. Era catòlica i votant de les dretes. Va ser detinguda per relacionar-se amb un músic pertanyent al Partit Comunista.
Pilar Bueno Ibáñez (27 anys, modista). A l'iniciar-se la guerra es va afiliar al PCE i va treballar com a voluntària en les cases-bressol (on s'arreplegava a òrfens i a fills de milicians que anaven al front). Va ser detinguda el 16 de maig de 1939.
Julia Conesa Conesa (19 anys, modista). Es va afiliar a les Juventudes Socialistas Unificadas a finals de 1937. Va ser detinguda al maig de 1939 sent denunciada per un amic del seu company sentimental. La van detindre cosint en sa casa.
Adelina García Casillas (19 anys). Militant de les JSU. Filla d'un guàrdia civil viudo. Li van manar una carta a sa casa afirmant que només volien fer-li un interrogatori rutinari. Es va presentar de manera voluntària, però no va tornar a sa casa. Va ingressar a la presó el 18 de maig de 1939.
Elena Gil Olaya (20 anys). Va ingressar en les Juventudes Socialistas Unificadas en 1937.
Virtudes González García (18 anys, modista). En 1936 es va afiliar a les JSU. Va ser detinguda el 16 de maig de 1939 denunciada per un company seu baix tortura.
Joaquina López Laffite (23 anys). Al setembre de 1936 es va afiliar a les JSU. Va ser denunciada per Severino Rodríguez (número dos en les Joventuts Socialistes). La van detindre el 18 d'abril de 1939 en sa casa, junt amb els seus germans.
Dionisia Manzanero Salas (20 anys, modista). Es va afiliar al Partit Comunista a l'abril de 1938. A l'acabar la guerra va ser l'enllaç entre els dirigents comunistes a Madrid. Va ser detinguda el 16 de maig de 1939.
Victoria Muñoz García (18 anys). Es va afiliar amb 15 anys a les Juventudes Socialistas Unificadas. Va arribar detinguda a Las Ventas el 6 de juny de 1939.
Luisa Rodriguez de la Fuente (18 anys, sastressa). Va entrar en les JSU en 1937 sense ocupar cap càrrec. Li van proposar crear un grup, però no havia convençut a ningú més que al seu cosí quan la van detindre. A l'abril la van traslladar a Las Ventas, sent la primera de Las Trece Rosas a entrar en la presó.
Ana López Gallego (21 anys, modista). Militant de les Juventudes Socialistas Unificadas. El seu nóvio, que era comunista, li va proposar anar-se'n a França, però ella va decidir quedar-se amb els seus tres germans menors. Va ser detinguda el 16 de maig. Ana no va morir en la primera descàrrega i va preguntar "Es que a mi no me matan?".

En memòria de tots aquells que lluitaren contra la dictadura franquista. Gràcies per la vostra lluita que ens porta Democràcia i Llibertat.

dissabte, 1 d’agost del 2009

risc d'incendi

En el plenari corresponent al mes de juliol celebrat el passat dimarts el portaveu del grup socialista, Wilson Ferrús, va formular al Sr. Alcalde la següent pregunta:

Els membres de l'equip de govern (PP-UV) passaven olímpicament. Ells (PP-UV) anaven a la seua, risetes, xarretes, escoltetes... tot menys prestar atenció. Una falta de respecte al portaveu i al poble totalment inadmissible.

No és d'extranyar que Ferrús tinguera que demanar que prestaren atenció a la pregunta, ja que existeix un alt risc d'incendi sobre els horts abandonats de la zona d'horta on volen fer Nou Mil.lenni. Chirivella li va respondre - a si? tenim que prestar atenció a esta pregunta? jejeje (sic) -

Tampoc li importa a Francisco Chirivella que els veïns de Villa Carmen o L'hort de Ferris isquen en flames?

Tant poc li importa la vida dels catarrogins i catarrogines al Sr. Alcalde?