dimarts, 28 d’abril del 2009

Ara: les escoles d'estiu

Les Escoles d’Estiu es convoquen des de 1998 pel Moviment de Renovació Pedagògica (MRP), entitat que forma part de la Plataforma

La Conselleria no subvencionarà les Escoles d'Estiu organitzades pels MRPs

De forma unilateral, sense consulta prèvia als sindicats firmants de l'acord, la Conselleria ha decidit suprimir la convocatòria d'ajudes als MRP (Moviments de Renovació Pedagògica) que venia convocant-se de forma ininterrompuda des de 1988. Aquest acord signat entre la UGT, ANPE, STEPV i la Conselleria d'Educació en juny de 1988 i previst en l'acord fins 1991, venia prolongant-se sense problemes durant els darrers vint anys.
Ahir dia 22, en la Mesa Sectorial per tractar les ajudes a la formació del professorat, no es va presentar la convocatòria d’ajudes als MRP, que incloïen les ajudes a l’organització de les Escoles d’Estiu.
En aquestes darreres convocatòries s'havia plantejat, tant per part dels sindicats com de la Conselleria, la conveniència de revisar la convocatòria per adequar-la a la realitat actual. En la darrera convocatòria no foren els moviments membres de la Federació de MRP del País Valencià els principals beneficiaris de les ajudes sinó sindicats de l'ensenyament privat com la FSIE. Però en lloc de realitzar les modificacions previstes la Conselleria ha optat per suprimir aquestes ajudes. FSIE seguirà amb les activitats de formació perquè compta amb altres fonts de finançament. Però en el cas dels moviments esmentats o altres entitats col·laboradores de la Conselleria sense fons propis (ONG, Associacions de Renovació Pedagògica deslligades de sindicats o d'altres entitats més potents, etc.) no tenen altra font de finançament que les ajudes de la Conselleria. Així doncs, la seua subsistència està en perill.
Les raons invocades per la Conselleria són la inutilitat de tal convocatòria ja que l'oferta formativa del Servei de Formació del Professorat a través dels Cefires és suficientment àmplia i els 225.000€ destinats a la subvenció aniran a incrementar les ajudes individuals. Tot i això la postura crítica dels Moviments de Renovació Pedagògica i el seu recolzament a accions com la vaga prevista per al dia 28 podria ser una raó de pes perquè la Conselleria prenga eixa decisió.
Els MRP que al llarg dels 30 anys d'existència han estat el motor de moltes reformes dins del sistema educatiu, que han impulsat accions que en el seu moment foren prohibides com l'ensenyament en Valencià, les jornades de la Pau, de l'arbre, del llibre. Els seus membres foren els primers en parlar de projectes educatius, els precursors en la implantació de moltes de les propostes pedagògiques que formaren part de la Logse o de la LOE. Aquestes associacions sense ànim de lucre es veuen així privades d'una important font de finançament.
Amb aquesta mesura els MRP tornen a la seua situació d'abans dels anys seixanta on havien de sobreviure a partir del voluntarisme dels seus components. La Conselleria deixa així fora del sistema aquells ensenyants que seguiran, malgrat tot, cercant formes renovadores de plantejar l'ensenyament i fer-lo avançar per millorar-lo.



23 d’abril de 2009

[]


Aquest post és un correu electrònic que ens han fet arribar uns amics per a penjar-lo al blog. Gràcies per la vostra confiança.

dilluns, 27 d’abril del 2009

28A- Vaga a l'ensenyament

Des de la FAPA València ens envíen aquesta informació sobre el PROCÉS DE LES MOBILITZACIONS: HISTÒRIA D’UNA PROVOCACIÓ CONTÍNUA

2006
S'aprova la LOE en maig de 2006. Comença el desenvolupament dels decrets a consellería un any després.
Per vía d'urgència, i s'arriben a aprovar diversos en una sessió del CEV.

2007
Publicació del decret d'admissió d'alumnat. Deixa clar que es potencia l'escola concertada, en no estar equilibrada la matriculació dels alumnes amb o sense necessitats educatives especials.

2008
Febrer-> Educació no aplica a correctament el Pla EXIT del MEC per a combatre el fracàs escolar.
Abril->Educació per a la ciutadania en anglés, amb dues opcions per a aprovar l’assignatura: assistint a classe o amb treballs trimestrals, a més de poder objectar a la matèria. Ningú pensava açò poguera posar-se en marxa.
Maig-> Doncs sí, a pesar de les protestes de tots els sectors, Educació presenta l’ordre de Ciutadania en anglés per al curs 2008/2009. Fins i tot la ministra va insistir en què l’objeció és il·legal i suposa no obtenir el certificat d’ESO.
Es redueixen hores de filosofía en batxillerat, mentre es reforcen les de religió. SENSE COMENTARIS...

Se li nega la renovació a diversos directors contra el criteri de professors i pares. Demanem la màxima ne
utralitat de l’administració i el final d’actuacions partidistes encaminades a controlar les juntes directives dels centres escolars.

També demanem que els consells escolars recuperen la capacitat de decisió en aquesta qüestió.

30 Maig-> Arriba l’uniforme a onze col·legis públics de forma experimental com a mesura de lluita contra el fracàs escolar. Segur que això era el que tothom estava esperant! La mateixa Conselleria reconeix que l’uniforme no millora el rendiment escolar.

Juny-> La manifestacií del NO i del PROU al ritme del “chiki-chiki” tots i totes cantem i bailems la política educativa del conseller Font de Mora:
- Uno, los decretazos
-
Dos, ciudadanía
- Tres, el uniforme
- Cuatro, la religión.... Pelea, pelea.

Font de Mora amenaça amb sancionar amb la suspensió de feina i sou als professors que es neguen a impartir EpC en anglés. Més de 4.000 pares i mares sol·liciten en la matrícula que s’impartisca en castellà o valencià.

Agost->Educació publica deu ordres en agost per al curs que comença una setmana més tard. Continuem patint la pràctica d’improvisació de la Conselleria, sense planificació, debat ni consens. Concha Gómez afirma en un comunicat que, gràcies als 49 nous col·legis d’aquest any, s’han eliminat la majoria de les aules prefabricades. En el curs 2007/2008 hi havia 1.111 barracons, en el 2008/2009 hi ha 1.300 barracons.... D’on s’han eliminat?


Setembre-> Font de Mora ordena que la nova assignatura compte amb la presència de dos professors per classe: el d’anglés i el de filosofia o història. Aquesta és la gota que ha fet vessar el got de la paciència de la comunitat educativa i de la societat.
Font de Mora torna a amenaçar al professorat que no imparteix ciudadania en anglés. Tanmateix, no diu res de què farà per a dotar als col·legis d’Educació Infantil i Primària dels mestres d’anglés que calen.

La Conselleria ordena a la inspecció entrar en les classes per a controlar al professor de ciutadania que imparteix la classe i al d’anglés que la tradueix. NO COMMENT...

Octubre->Es convoquen les primeres concentracions enfront del Palat de la Genaralitat per als díes 16, 20 i 27 d'octubre. Amb el lema: “AMB AQUESTA EDUCACIÓ FONT DE MORA DIMISSIÓ”

Novembre_> durant aquest mes es convoquen tancades, claustres, consells escolars, concentracions i assemblees per al l'adhesió al manifest de la plataforma. Per al 29 de novembre es convoca una manifestacio general a València

El Consell accepta negociar una moratòria per a ciutadania en anglés. La Plataforma s’assabenta d’aquest comunicat a través dels periodistes, por la qual cosa es mantenen les protestes.

29 de NOVEMBRE de 2008 Més de 80.000 persones eixen al carrer per a protestar per la nefasta política educativa del Consell.
- Canal 9 redueix la notícia a 35 segons.
- Font de Mora respon a la gran manifestació amb l’anunci de tres col·legis públics en anglés.
- Camps responsabilitza a Zapatero de les protestes educatives.

Desembre->La Plataforma reclama un gest a Camps per a desbloquejar la vaga del dia 15 de desembre. Es demana no solament la retirada de l’ordre d’EpC, sinó la negociació de tots els punts del manifest.

Camps rectifica i Ciutadania no s’impartirà només en anglés. La Plataforma ajorna la vaga amb la promesa de Font de Mora de negociar la política educativa.

2009
Gener->Educació proposa 73 reunions amb pares i mares, professorat i alumnat fins a final de curs. La Plataforma exigeix, com a data límit, el 15 de febrer per a assolir acords.

Febrer-> La plataforma amenaça de nou amb la convocatòria de vaga, ja que el ritme de les negociacions és insatifactori i no hi han avanços significatius. Font de Mora anuncía la introducció del xinés mandarí en el sistema educatiu QUAN NO EXISTEIX LA CATALOGACIÓ LINGÜÍSTICA EN SECUNDÀRIA I NO S’IMPLANTEN LES LÍNIES DE VALENCIÀ QUE ES DEMANDEN...

Març->Després de totes les meses tècniques, sectorials i de pares i mares amb la Conselleria, arribem a un documento final que es Insuficient, Inconcret i Insatisfactori, per la qual cosa es convoca el tancament dels centres educatius el pròxim 28 d’abril de 2009.

Abril->Dimecres sant, a unes hores de les vacances de Pasqua, apareix un “nou” document de Conselleria, una mica maquillat per a poder-lo vendre a la premsa i amb l’amenaça que és un document tancat i que si no s’accepta, les negociacions no continuaran. I....? ÉS QUE ENCARA ES POT FER PITJOR?

diumenge, 26 d’abril del 2009

jo vinc d'un silenci-A les 18:00 a la plaça Major


Aquesta cançò de Raimon fà d'alguna manera un resúm a la llarga agonía que estem vivint els catarrogins i catarrogines que ens estimem el poble i que estem veguent com molt en contra de la majoría dels ciutadans i pels vots d'onze regidors que alcen el braç al plens municipals que traten el tema del PAI Nou Mil·leni, (eixos plens que es convoquen entre setmana, a hores intenpestives i en plens extraordinaris, ja que son aquestos últims els que no admiteixen torn de precs i preguntes) doncs pels vots d'eixos deu regidors del PP i una d'UV anem a vendre, malvendre millor dit, tot el nostre tresor que és la nostra horta. Ací podeu admirar unes fotos de com estava l'horta al 2005 i si punxeu ací podeu vore les fotos d'ara, llançada a perdre i destroçada per... ¿la plutja?.. una plutja que quan acava de caure arreplega i amuntona les escombreríes, ací la fusta, ací els ferros... Encara no tenim contestació de l'alcaldía de com va la investigació d'aquesta destrucció.¿la tindrem algún día?
Canta Raimon: "Qui perd els origens perd la identitat", i aquestes alqueríes daten de fa tres segles, del s XVIII.
Avuí la plataforma SALVeM CATARROJA, amb més força que mai es reunix amb el recolçament d'uns amics i més amics i més amics i molts amics més...a la plaça major.
Encara que compta amb el permís de la Delegació de Govern, que és l'organ competent, l'alcalde els ha denegat el permís per considerar-lo espectacle públic.

Al igual que va passar a les falles i a Catarroja es quedarem sense gaudir ni una "mascletà" ara Fransisco Chirivella imposa uns condicionants bestials (els mateixos que per a disparar una mascletà) a l'actuació d'un grup d'albaes i una pèrformance d 'uns alumnes de Belles Arts de la Universitat de València.
Ara ja ho sabem, i esperem que aquest condicionament no siga arbitrari i als festers de Sant Antoni els reclame el mateix per al día de les albaes, i als del Cristo, i als festers de Sant Pere, als del Pilar... aH! i també ara en quan vinguen les comunions als pares que vulguen que la banda de música arreplegue als seus fills a la porta de casa ¡i damunt voldràn tirar una traca!!!!
Em pense que no anem a tindre prou dotació de policía per a tanta cconentració de ¿radicals?...

Tan sols demanem que els policíes que acudisquen aquesta vesprada amb tots nosaltres a la festa per Catarroja i contra el Nou Mil·leni estiguen ben preparats i no atropellen a més xiquets.

dissabte, 25 d’abril del 2009

I love You an egg

Pot ser per ser Sant Jordi, que per a alguns és el día dels enamorats (1), que varem poder llegir la més bonica història d'amor mai contada(2), deixant molt enrere aquella inoblidable del princep Carlos i Camila Parker.

Segons JJ Millas ha estat una "lección de sensibilidad (3)", és un bon punt de vista, no ho anem a negar, com també ho és l'altre que dona el post que han publicat des del
blog http://enelmeulloc.blogspot.com(4), ens ha paregut tan bó el text que no el vodem resumir així que vos el deixem íntegrament:

No sé si el que passa amb els "PP's" és per plorar, per riure, o per no fer cas. Estan estacats en el Gürtel fins la coroneta i, que fan? Dimitir? No. Donar explicacions? No. Contestar les preguntes dels periodistes? No. I ací és on ve el dubte de si plorar, riure o no fer cas: allò que fan és demanar la dimissió de l'alcalde d'Elx.

Ricardín Costa -que ens suposa a tots idiotes- no para d'exigir-ho un dia si i l'altre també. Si li pregunten per la seua implicació, ell demana la dimissió de Soler. Si li pregunten pel president Camps, ell demana la dimissió de Soler. Són com éssers angelicals que no fan res malament i si se'ls implica en algun afer brut, arremeten contra tot i contra tots. És la dreta de sempre; la dreta que té el país com una finca particular i quan els lleven el poder, prediuen grans catàstrofes; quan els acusen d'alguna cosa, es defensen dient que els acusadors són uns antipatriotes.

I no passa res. Ja poden cometre tota classe d'abusos, que suraran sense conseqüències polítiques o judicials. Ací, ningú no dimiteix. Ací, ningú no dóna explicacions de res. Déu meu! En quin país ens toca viure!

Ara veurem que diran amb la novel.la d'amor entre Camps i el "Bigotes". Canal 9 -no li dic pocavergonya, perquè això seria tindre'n quelcom; millor seria dir-li-ho en castellà: sinvergüenza, per no informar- podria muntar un serial amb les manifestacions amoroses entre ambdós i emetre-les després de les notícies de la nit. Trobe que a L'Alqueria Blanca li eixiria un seriós competidor en els nivells d'audiència.

I que dir del seu amo de Madrid? El recolza, però quan li pregunten si posaria la mà al foc per ell, la vista li pega voltes i no contesta. Ai! PP. Que ben muntat ho teniu tot. En això si que sou mestres. Entre que sabeu fer molt bé aquestes coses -i altres- eixint indemnes d'elles (Zaplana-Naseiro, Trillo, Fabra) i que no teniu oposició, aneu sobrats per la vida pública sense que ningú vos faça ombra.

lladres que entreu per Almansa


25 d'Abril 1707
Vos deixem amb un esclaridor video on Al Tall ens conten breument la batalla d'Almansa. Per algo diguem que quan el mal ve d'Almansa a tots alcança.

Senyors i senyores, de la història us hem fe el reconte si voleu seguir: en els llibres està tot escrit...

divendres, 24 d’abril del 2009

26 d'abril

dimarts, 21 d’abril del 2009

ací tenim qui s'amagava darrere de Rita

Recordeu que vos preguntàvem qui s'amagava darrere de Rita a la foto del día D?
Doncs per a tots aquells que no s'ho acabaveu de creure l'amic David ens ha enviat aquesta altra foto del mateix día


Gràcies David

dissabte, 18 d’abril del 2009

mentida i guanye

Altra vegada més que hem pillat a l'equip de govern utilitzant, presumtament, els mitjans de comunicació públics que paguem entre tots els catarrogins i catarrogines per a fer un ús partidista.

Aquesta vegada torna a ser al "Periòdic de Catarroja", ó com molts ja l'anomeneu, el "PPeriòdic de Catarroja".

Podem observar un article on no només és mentida el que diuen sinò que amés a més es cobrixen de glòria amb l'assumpte.
Es tracta de quan parla que els polítics donen diners (2.900 euros) per a ajudar a les families més necessitades de la localitat.


Per què diuen una mentida?


Doncs perquè segons diu aquesta ppublicació "el ple de l'ajuntament ha aprovat la proposta del PP i UV" -> segons la gent que va acudir a aquest ple i així ho podem comprovar doncs consta en l'acta de la secretaria, el senyor Fransisco Chirivella va ser l'ùnic que es pelà aquest plé, per tant no va votar, tan sols obtingueren 10 vots a favor dels 20 possibles (recordèu que FChirirvella no anà); i de tots els partits de l'oposició cap ni un va votar a favor.
Aleshores, per que diuen que "la medida no fue apoyada por el PSPV y sí por el resto de partidos de la oposición"? Com a mitjà d'informació plural deixa molt que desitjar doncs està donant informació falsa.

Per què es cobrixen de glòria?

Doncs perquè aquesta mesura en concret és una fal·làcia ja que justament qui més cobra són els que menys aporten, si dividim entre regidors:


PP -> 10 regidors -> 1.000 euros -> 100 euros per regidor
PSPV-> 7 regidors -> 1.000 euros -> 142'86 euros per regidor
EU -> 1 regidor -> 300 euros -> 300 euros per regidor
UV -> 1 regidor -> 300 euros -> 300 euros per regidor
BLOC -> 1 regidor -> 300 euros -> 300 euros per regidor

Amen de que amb una xifra de vora 2700 aturats al poble repartir 2900 euros.... no tenen ni per a un café!!!

Hala, hala, que s'han calfat molt el cap aquest equip PP i UV!!!

Per què no feu cas a les propostes que presenta l'oposició? Ací vos deixem unes propostes
Feu un poc de cas a qui sí que està treballant pel poble i no voteu tot en contra senyors i senyores del pp.

No feu ús partidista d'aquest pperiòdic, perdó, periòdic, doncs si és el "periódico de Catarroja" heu de deixar espai per als partits de l'oposició, doncs recordeu que no tots en Catarroja hem votat al PP, de fet, son molts més els que no han votat al PP que els que sí, i si aquest periódic el paguem entre tots, tots hem de tindre el mateix dret a ser informats de la feina dels nostres regidors per ells mateixa en aquest mitjà de comunicació "plural"; que la factura ens la passèu igual a tots.

divendres, 17 d’abril del 2009

sopar a l'institut, al seu 40 Aniversari

Des de ja fa unes setmanes heu pogut vore un banner a aquest blog que ens enllaça amb la pàgina de l'IES Bernguer Dalmau on ens informen dels actes preparats per a celebrar el seus primers... 40 anys de vida!!!!, quasi res.

Estan convidant a tot el mon que passarem per les seves aules, alumnes i mestres, i des de la Catarroja Descoberta ens sumem a aquesta iniciativa i intentarem ajudar a aconseguir reunir quanta mes gent millor.

Ací vos deixem el text que a hores d'ara figura a l'enllaç, però no oblideu entrar de tant en tant, doncs van canviant i ampliant la informació.


El curs
1969/1970 l'IES de Catarroja començava la seua història de formació de moltes generacions de ciutadans de Catarroja, Albal i Massanassa. Enguany en complir-se 40 anys d'aquella data cal fer-ne memòria per tot allò que hem viscut en aquestes aules i entre tants i tants companys.

Des d'aquesta plataforma us animem perquè participeu i estigueu en contacte per coneixer les novetats de tot allò s'organitze tant des de la direcció, com des del claustre, o des de la iniciativa de tots aquells que us hi sentiu lligats.

Ara per ara demanem a tots els exprofessors i exalumnes i també a tots aquells que sentiu aquest centre que, participeu en les idees que us proposem i que n'aporteu d'altres recordant que, a banda d'aportar la idea, heu d'aportar la vostra implicació en l'organització.

12 de juny de 2009
VETLLADA COMMEMORATIVA
als patis del centre

Jornada de portes obertes-exposició-acte institucional-sopar fred-fi de festa

Els tiquets per assistir-hi es podran adquirir, al preu de 20 euros, entre el 21 d'abril i el 31 de maig a la consergeria del centre o bé fent un ingrés al compte de l'IES Berenguer Dalmau a
CAIXA POPULAR núm. 3159.0005.07.1662664323
i enviant el resguard o la notificació a
40@bdalmau.com

diumenge, 12 d’abril del 2009

qui està darrere de Rita a la foto?

A vore si endivineu qui s'amaga darrere de Rita a aquesta foto de Fitur.


Premi! és el mateixet alcalde de Catarroja, brindant amb orxateta, el got li tapa mitja cara, però es pot reconèixer perfectament. Punxeu la imatge i podreu llegir l'article sencer, doncs la foto amb Camps era el mateix día de les compres a la tenda de Milano.

A lo millor per això ens ensenyava al ple que "al menys" tenía un traje d'Hugo Boss i no de Milano. ....Explication non petita.....

dijous, 9 d’abril del 2009

excusation non petita

El darrer ple municipal va ser d'alló mes interesant, vam acudir prou gent, cada vegada més, i el que poguerem vore era quasi com una sit com. Xé, que el següent ple ens endurem una bossa de rosetes de dacsa i a gaudir de l'espectacle.

En primer lloc, i sense que servisca de precedent, el senyor portaveu del PP i regidor d'hisenda va ser puntual, no es feu esperar l'hora i pico com al ple del 23 de desembre on presentava ell els presupostos per al 2009, (eixos presupostos tant de dretes i que tant s'han criticat). La regidora d'UV estava ausent del tot, es a dir, de vacances, la qual cosa haguera fet que no s'haguera aprovat la liquidació del 2008 al tindre un empat tècnic en vots ...de no ser perque la regidora d'EU es votà el ple, val, diu que no es trobava bé, pero.... des de que coneguem a esta xica, i ja fà uns quants anys, ...ai ai ai!

La part més còmica (si té algo de risa vore com "lidapiden" els nostres impostos, en lo que ens costen de guanyar) la tinguè el Sr Agustín Mimbrera amb la seva eixida fora de tó, del rotllo: eso me lo dices en la calle (...forastero!!). Des de la Catarroja Descoberta pensem que les coses municipals s'han de dir on toca, al ple municipal, amb testics i un secretari/a redactant l'acta dels fets.

No deixà de ser més còmic l'actuació de l'alcalde ensenyant l'etiqueta del seu traje, "no es de Milano, es d'Hugo Boss" deia, excusation non petita.... ¿acusation manifesta?.

Ací i ací podeu vore altres resums del ple.

Bones festes pasqüeres

dilluns, 6 d’abril del 2009

7 d'abril: ple ordinari de març

Demà tindrà lloc al saló de plens de l'ajuntament el ple ordinari corresponent al mes de març, gràcies a la força que fem des de l'opinió pública i des de la resta de grups polítics (els que no formen el grup de govern), hem aconseguit que aquest ple municipal es convoque per la vesprada. YUPIIIII!!!
Ja sé, ja se, aneu a dir que no te molt de mèrit doncs els plens que realment "incomoden" a l'actual equip de govern son tots aquells que han de vore amb el Nou Mil·leni, doncs eixos els solen convocar a hores intempestives i en forma de ple extraordinàri (que son els plens on no hi hà torn de precs i preguntes), però poc a poc, que malgrat divendres passat el PP llegira un manifest (el mateix manifest que unes setmanes abans presentara el PSPV-PSOE i el PP i UV no havíen volgut aprovar) per la democràcia, des de la Catarroja Descoberta cridem que LA DEMOCRÀCIA NO ES DECLARA, ES CONQUISTA!!!

Altres temes interesants per al ple de demà son, per una banda, vore quina cara fica el regidor d'hisenda, Paco Guillem, Palometes, quan el secretari ens conte quatíssim s'ha desviat del presupost inicial fet per al 2008, i no és que tingam poca fe en els governants actuals del nostre poble, més que res és que tenint en compte que al gener el secretari advançava una clara inestabilitat i avuí pot rondar el MILIÓ D'EUROS per a després donar 53.000 eur a fons perdut al club privat que precideix el germà del regidor d'hisenda (casualitats de la vida), i el nombre d'aturats a Catarroja ja supera els 2.500, però no passa res... des del PP han creat una mena d'almoina de 3.000 eur (a pagar entre tots els grups polítics) per a tots aquets casos, (algo m'es d'un euro per aturat/da), WOW! quanta generositat desinterasada.... (amb els futbolistes, clar).

Per altra banda també tindrem que vore amb quina cara ens diuen que en plena crisi s'inventen la plaça de vicesecretari, que cobrarà més que el secretari de l'ajuntament, un ajuntament on hi hà un gerent, i un alcalde i un tinent d'alcalde...., no estaría millor que amb eixe jornal contractara quatre ó cinc persones, ó 8 10 a mitja jornada? També podría canviar la plaça de protocol per uns quants treballladors/res que ho necessiten de veres. A que sí?

Si voleu vore en directe ja sabeu, demà a les 20:30h a l'ajuntament. Ací teniu l'ordre del día