dimecres, 31 de desembre de 2008

Resum anual 2008 de Catarroja

Ja s'acaba l'any i ha arribat l'hora de fer recompte de l'ocorregut a Catarroja:

La llei de dependència encara no s'aplica a un percentatge mínimament aceptable dels catarrogins i catarrogines que la tenen sol·licitada
En semblant situació estàn qui han demanat els serveis de menjar a casa i major a casa.
En canvi, l'Ajuntament lleva més de 48.500 €uros de despeses socials i culturals per a pagar factures de telèfons i comunicació (entenc premsa amiga, que es dedica a publicar la venda de fum). I no els cau la cara de vergonya.

S'han privatitzat els serveis esportius per als 18 anys vinents, no hi hà gent capacitada al pp per a dur-ho ells mateixa.

S'ha reclassificat una parcel·la municipal d'ús esportiu en educatiu i l'han cedit per 3.000.000'00 € a uns catarrogins per a que construïsquen una escola privada.

També s'ha cedit una parcel·la municipal gratuïtament, per (0'00 €uros), a una empresa privada per a que construïsca altra piscina a Catarroja, com si ens fera falta això més que una escoleta de0 a 3 anys (per eixemple). Mentre es mantenen malbé les actuals piscines de Catarroja. I la cedirem gratuïtament, com si a Catarroja ens sobraren els diners, en lo que costen de guanyar!!!
Aquesta arbitrarietat de fer a uns (als del poble) pagar 3 milions d'euros per cedir-li una parcel·la i cedir altra parcel·la gratuïtament a una empresa privada, (els propietaris de l'empresa no son del poble), aquesta arbitrarietat dic, no els fa caure la cara de vergonya.

No s'ha inaugurat encara el teatre auditori. Peró si que es va pagar la multa impossada pel jutge a l'Ajuntament, uns 90.000'00 €uros, per adjudicar-la a dit. QUe varem pagar en els diners de tots els catarrogins, amb els nostres impostos, en lo que costen de guanyar!

S'ha inaugurat el pavelló esportiu però sense acabar, amb vestuaris pelats i una aula multiusos diafàna on donen classes de ball tres grups diferents a la vegada. i no els cau la cara de vergonya.
Recordem que el poble de Catarroja tinguerem que pagar a la constructora 300.000'00 €uros més per tindre-lo acavat en 9 mesos, i ja han passat més de 3 anys, però no tenim constància de que des de l'Ajuntament hagen reclamat el sobrecost de 300.000'00 €ur per incumpliment de contracte. En lo que costen de guanyar!!!

El col·legi Joan XXIII continúa en barracons. I no els cau la cara de vergonya!!!.

S'ha inaugurat el col·legi n°5 però també en barracons, amb el cartell ACÍ TÉ EL SEU NOU COL·LEGI penjat des de la campanya electoral al 2007. I encara no els cau la cara de vergonya.

No s'ha rehabilitat el barri de les barraques perquè segons la Generalitat Valenciana "no es digne de ser rehabilitat". I des de l'ajuntament es queden tan amples, però no els cau la cara de vergonya.

S'ha aprovat el PAI del Nou Mil·leni amb unes modificacions per a que la empresa urbanitzadora puga treure millor tallada en perjudici dels propietaris dels terrenys. Encara que aquet PAI está estudiant-se al parlament europeu. (Informe Auken)

S'ha inaugurat el centre de especialitats, però provisional i en uns baixos comercials, que hem tingut que pagar els catarrogins i catarrogines perquè la Generalitat valenciana ens ha negat els diners per a fer el centre: A pagar-ho nosaltres, en lo que costen de guanyar!!! i no els cau la cara de vergonya.

El 2008 ha segut un any ple de moments durs per a Catarroja la crisi s'ha notat, però aixina i tot, per a l'any que bé el bipartit PP-UV:

*ha aprovat una pujada d'impostos d'un 4'5%, quan l'IPC es del 2'4%, per a que puguen pagar, entre altres:

*Un jornal més a Catarroja, el d'una persona afí al PP i que s'encarregarà del protocol (feia falta?) , han decidit paga-li més de 45.000 €uros bruts anuals... en lo que costen de guanyar!!! (ens costa a nosaltres clar) i no els cau la cara de vergonya!!

Encara que també hi han coses bones per a tancar l'any com:
Ix a la llum la revista el Fanalet
Es celebra la Universitat d'estiu de l'horta a Catarroja

El nostre Catarroja estigué a punt de pujar de categoria.
La inauguració ahir mateixa del jutjat de 1° instància i instrucció n°5 de Catarroja, que no depen de l'Ajuntament sino que depen del Ministeri de Justicia.

I ens queda l'esperança de que gràcies al fons d'inversió municipal que està repartint el Govern Central, pot ser per fí tingam remodelada la P. de la Regió i altres. L'oposició ja li ho ha demanat a l'ajuntament, sols falta que el PP s'aplique.

QUE PASSEU UN BON CAP D'ANY, PREPAREU CARTERES ... i QUE VINGA LA LLUM AL 2009!!!

dilluns, 29 de desembre de 2008

deixeu Palestina en Pau

Demà dimarts hi hà concentració a les 19 h a la Plaça de la Verge, a València.


No es pot aguantar més aquest genocidi autoritzat pels Estats Units d'America (EUA) amb la complicitat que dona el silènci de la resta del mon.


Hi hà un dit valencià: "De fora vindràn que de casa ens tiraràn" i això es el que està passant a Palestina, que ha vist el seu territori reduït ja a tan sols la franja de Gaza i poc més, degut a l'invasió cruel i impune de l'exercit israelià amb el beneplàcid dels EUA.
Tan sols en aquestos 3 díes de nadal ja duguem l'esgarradora xifra de 305 morts i seguim sumant.


En blanc->Territori israelià
En Negre-> Territori palestí
 • 1º Mapa-> Palestina abans de 1946
 • 2º Mapa-> Pla de participació 1947
 • 3º Mapa-> Palestina de 1948 a 1967
 • 4º Mapa-> Palestina amb la construció del mur

Catarroja CF candidat a personatge de l'Horta d'enguany


Hi ha una enquesta en marxa a la pàgina del diari digital "hortanoticias.com" on estàn triant el personatge de l'any de L'Horta.

Un dels candidats al premi es el grandísim equip de futbol que tenim; el CATARROJA C.F., des del descoberta volem posar el nostre granet de sorra en favor d'aquets esportistes que tan bones vesprades ens estan fent passar i que passetgen el nom del nostre poble per tot arreu.


Recordeu que tan sols es permet un vot per ordinador, així que feu que córrega aquesta veu i donem-li entre tots altre premi al nostre CATARROJA C.F.

dissabte, 27 de desembre de 2008

campanya eco¿lògica?

hir varem llegir a aquet blog el comentari de l'amic Pere:

Pere ha dit...
Ei! Que ens conteu de la bolseta que ens ha regalat Chirimafia? Jo el vaig veure comprant al Consum un desodorant i emportar-se'l en una bossa de plastic. HACED LO QUE YO DIGO. PERO
NO HAGAIS LO QUE YO HAGOI li hem de donar la raò a Pere, estem cansats de parlar i escoltar la gent com es queixa del dèspota d'alcalde que tenim. La seva frase lapidària, que junt a la barbàrie del Nou Mil·leni tan tristement famós l'ha fet, eixa frase que mai es cansa de repetir a tothom: "HO DIC JO QUE SÓC L'ALCALDE" no és més que la punta de l'iceberg del conjunt de governants i governantes que tenim, l'alcalde és el cap visible, no ho dubtem, però la seva tropa no es menys dèspota que aquet.Ahir també poguerem llegir com Soledad Ramon, la regidora d'educació i comerç ens pretenia educar perquè tots utilitzàrem aquesta bossa ja que ella "se confiesa usuaria de la bolsa multiusos". (JAJAJA)
Doncs si la memòria no m'enganya... no fa molt (fa 9 dies) que l'hem vista d'aquesta guisa (vore)


Molt possiblement es va fer la foto el mateix dia, doncs duu la mateixa roba. De segur que va deixar les bosses del consum i va agafar la de tela aprofitant que ahi estava el fotògraf i després de fer-se la foto, tractar de fer-se l'ecològica i intentar adoctrinar-nos amb un mini mitin ple de mentides per a seguir el seu bon consell (que no exemple), tornà a agafar les bosses de plàstic per anar a casa.

Tot el poble, la plebe, la massa ha d'anar a comprar en aquestes bosses que jo vos repartisc i damunt em feu propaganda del bon alcalde que teniu, no vos queixareu que com estic podrit en euros no vos done res. -pensaria l'alcalde- Un exemple més del despotisme d'aquest nefast govern que tenim a Catarroja.

Al Descoberta confesem que molts de nosaltres encara duguem el carret de la compra per anar al mercat i al supermercat i pensem que aquesta campanya haguera segut bona si no haguera servit, una vegada més, per a que el PP es fera la foto i punt i seguit s'oblidara de l'ecología com és el seu costum.

Des de Catarroja Descoberta volem saber per quin motiu aprova el Nou Mil·leni carregant-se l'horta del poble i després ens volen vendre que són eco¿lògics?.
(fotos: Laciutat.es)

divendres, 26 de desembre de 2008

tonto de los cojones

Transcrivim les paraules de Gustavo Vidal. <

El alcalde de Getafe, D. Pedro Castro, ha asegurado que votar a la derecha “es propio de tontos de los cojones”. Creo que habría que matizar esa afirmación.

Así, resulta razonable que el señorón, podrido en euros, que se acoda despectivo en la barra de una cafetería vote a la derecha; que la vote el camarero atado a un contrato de tres meses es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que una anciana rentista del Barrio de Salamanca, sin más preocupación que renovarse el tinte y reñir a sus criadas vote a la derecha; que la vote la asistenta es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que los que se llenan la boca de “grandeza de España” y demás frases huecas y pomposas voten a la derecha; que la vote quienes sufren la fractura social y las desigualdades regionales es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que vote a la derecha quien considera que los gays son “enfermos”, “pecadores”, “degenerados” y demás “catolicomemeces”; que la vote un gay es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que un millonario de la tercera edad vote a la derecha; que la vote un jubilado, a riesgo de que se entregue su pensión a buitres privatizadores, es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que el adinerado que lleva a sus hijos a la educación privada para que “se eduque en valores y en calidad” o a universidades de EEUU vote a la derecha; que la vote quien lleva a sus hijos a la educación pública es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que, abogando la derecha por una “seguridad para quien pueda pagársela”, quienes pueden pagarse protección voten a la derecha; que la vote aquel que necesita a la policía es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que quien puede viajar a Houston o pagar facturas millonarias en clínicas privadas vote a la derecha; que la vote quien ha de recurrir a la sanidad pública es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que quienes piden “flexibilidad laboral”, “despido libre” y “moderación salarial” voten a la derecha; que la voten quienes carecen de trabajo estable o cobran salarios indignos es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que voten a la derecha quienes quieren imponer la “familia tradicional” porque “el matrimonio es la santa unión entre un hombre y una mujer”; que la vote quien siente atracción por alguien de su mismo sexo es propio de…tontos de los cojones.

Resulta razonable que quienes buscan imponer la “religión obligatoria y evaluable” (católica, por supuesto, que para eso es “la única verdadera”) y asfixiar la Educación para la ciudadanía y los Derechos Humanos voten a la derecha; que la voten amantes del librepensamiento y el progreso social es propio de… tontos de los cojones.

Resulta razonable que quienes se rebozan en la crispación, la falacia, el sectarismo y las burlas voten a la derecha; que la voten los que aman la tolerancia, el relativismo, el respeto y el diálogo es propio de… tontos de los cojones.

Resulta ahora razonable plantearse cuantos “tontos de los cojones” pululan por nuestro querido país.

Gustavo Vidal Manzanares. Jurista y escritor

dimecres, 24 de desembre de 2008

esta nit es bona nit...


Be descoberts, avuí no ens volem calfar massa amb el resultat del plenari d'ahir, avuí es un día per a descansar i estar amb la familia i si tenim sort fins i tot es un día per a passar-ho be.

Però no vos penseu que anem a passar per alt un tema tan important per a Catarroja com els presupostos per al 2009. No tindràn eixa sort.

Sols fem un xicotet parèntesi nadalenc
Ja us hauran avisat però, ja sabeu:
compte amb les gambes,
el cava sempre es puja al cap,
els polvorons no s'esgonten avuí,
la carn que estiga al seu punt,
el suquet de rap demà també estarà bó,
ah... i el veí de baix em prega que vos diga que com que a la seva empresa no li ha arribat la crisi, ell a les 7:00 del matí s'alçarà com tots els dijous.

I per supost: si bebes no conduzcas, vos necessitem a tots despres de festes.


I es que "Esta nit es bona nit i demà farà bon sol..."

dilluns, 22 de desembre de 2008

ple municipal de Catarroja

Atenció, atenció, Bando! Es fa saber...
Pot ser que molts de vosaltres estareu pensant que la celebració d'un plenari ordinari no és cap notícia, i no aneu mal encaminats. La notícia de veres és que aquest plenari es celebrarà per la vesprada, sí, llegiu bé: el ple municipal del mes de desembre de Catarroja tindrà lloc demà dimarts per la vesprada, a les 19 h per a ser més exactes.

Potser són els nadals que toquen la fibra sensible inclús del més pintat o a la millor és que la celebració fa 16 dies del dia de la constitució li ha recordat a més d'un que segons l'article 9 de la nostra Carta Magna: Correspon als poders públics promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de l'individu i dels grups en què s'integra siguen reals i efectives; remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la seua plenitud i facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social.

Siga com siga és una bona noticia

Ordre del Dia del ple ordinari convocat per al dimarts, dia 23 de desembre, a les 19h al saló de plens de l'Ajuntament.

 1. lectura i aprovació actes anteriors.
 2. Aprovació inicial modificació reglament del mercat.
 3. Conveni Central Compres de l'Estat.
 4. Aprovació Pla d'Actuació Municipal 2008-2011
 5. Aprovació Pressupost 2009
 6. Contractació préstec exercici 2008.
 7. Aprovació ordenança taxa per ús del domini públic per empreses de telefonia.
 8. Precs i preguntes.

Ja veurem com va tot.

Catarroja terra de músics

En aquests díes hem pogut asistir als festivals nadalencs que com tots els anys ens ofereixen, entre altres, les escoles de música de L’Artesana i L’Unió Musical de Catarroja.


Son festivals molt emotius per a tots els que tenim fills, filles, nebots, nebodes ó veinets cantant, i també per als que, simplement, ens agrada la música.
Però, sempre passa igual!, la sala està a rebosar, no hi hàn suficiens cadires, apenes tenim lloc i ens costa quedar-nos a l’escala o seure per terra acatxats davant l'escenari.Des de Catarroja Descoberta ens preguntem per quin motiu encara no està obert el Teatre Auditori, no ens digues Sr Alcalde que com que era una proposta del PSOE l'has deixat de costat, no ens ho pedem creure, bé, pot ser si que ens ho creguem venint de vosté però, ens fa molta tristor saber quant de mal li està fent al poble.

Catarroja es terra de grans músics! Catarroja té dos bandes de música! sap que vol dir això? Hi han llocs on es tenen que juntar entre 4 ó 5 pobles per a fer-ne una, i ací, a un sol poble hi hàn dos magnífiques bandes. Aceptens un repte Sr Chirivella: digans tan sols un motiu pel que es millor fer-ne altra piscina coberta a Catarroja abans que acabar el Teatre Auditori.

Es clar que Catarroja Descoberta no oblida que
un jutje va condemnar a l'Ajuntament de Catarroja a pagar una multa de mes de 80.000'00 €uros per adjudicar a dit la construcció d'aquet mateix Teatre-Auditori.
I estos diners eixiren de les butxaques de tots els catarrogins, ¡molt car ens està eixint el seu desgovern!

Tampoc oblidem que

intentà vendre un solar municipal per a sufragar les despeses del teatre i altre jutje li ho va prohibir,

i... que te que vore açò amb el Nou mil·leni?

En Catarroja Descoberta anem lligant cabs i tot ens porta al mateix lloc: El Nou mil.leni ens l'hem de tragar siga com siga i coste el que coste, tant si es a pagar amb diners, amb terres, amb horta, destruïnt els nostre mosaic d'horts, amb espais naturals, amb el nostre futur i el dels nostres fills... Segons vosté el "Nou Mil·leni respon a la necessitat de vivendes de protecció oficial a Catarroja", i acte seguit, segons vosté també "vol vendre sol públic per a acavar el Teatre Auditori doncs a Catarroja la demanda de vivendes de protecció oficial estava més que coberta" està clar que s'agafa primer a un mentider que a un coixo. (veure noticia)
Quan despertarà i es donarà compte que no es mes que un cap de turc de la Generalitat?

I una darera reflexió per a tots els descoberts: Que bé podríem viure a Catarroja si el PP no s'haguera empastrat (sense necessitat) amb el ditxós NOU MIL·LENI dels nasos!. S'ho imaginèu?

divendres, 19 de desembre de 2008

no no nou mil·leni no

Per quina raó no hi ha cap persona al poble, ni a la comarca, ni al pais, a no ser el mateix Chirivella i F.Gallego el de Llanera, que no veja un núvol estrany sobre tot açò del nou mil·leni?
El fet que ens vagen a construir el pont de la peineta per a comunicar millor la pista de Silla amb el poble de Catarroja i que ens hagen de dur el metro lleuger a Catarroja a canvi de cedir-los tot l'espai natural agrícola de Catarroja, (excepte la marjal, és clar, doncs forma part del parc natural de L'Albufera i de moment es intocable), no vos sona a conte xinés?, perquè a mi sí, de fet em recorda aquell savi consell de ma mare cada dia que anava al col·legi: No agafes cap caramel de ningú!, ¡no faces cas de qui et vulga donar alguna cosa de bades perquè de segur que és un truc!
I jo crec, a l'igual que la majoria de descoberts, que tot açò és un truc. Que sense haver-ne consultat al poble vagen a fer aquesta animalada, totalment contrària als estudis hídrics i amb tanta presa, en plena crisi inmobiliària construir 12000 vivendes, això en cap cap cap!.
continuará...

dimarts, 16 de desembre de 2008

sols queden 2 dies per a l'enquesta

Demà día 17 finalitza el termini per a omplir la enquesta: Hem de contestar l'enquesta tots, nosaltres, la familia, els companys, els amics, els veïns... tot el mon, que no es quede ningú per omplir-la.
Ja sabem que te tota la pinta de ser una estafa, doncs està molt mal feta i qualsevol enquesta d'un blog o un foro mateixa està molt millor cuidada, tant a nivell tècnic com de seguretat, segons ens havèu fet arribar en comentaris a la nostra bústia de correu electrònic, però, per la nostra part que no quede, així quan sigam majors podrem dir:

JO TAMBÉ VAIG SIGNAR EN CONTRA, EL POBLE DE CATARROJA S'OPOSAVA AL NOU MIL·LENI i com sempre passa: EL POBLE TENÍA RAÓ.

I així com va ocòrrer a Fuenteovejuna, a les pròximes eleccions municipals enviarem a escampar el poll a Fransisco Chirivella i el seu nefast equip de govern i per supost, també enviarem a la rubia d'UV, que tan sols la desperten als plenaris per a que alce la mà per a votar el que l'alcalde li obliga, siga el que siga, sols obedeix l'ordre de l'alcalde i punt, no pensa, tan li val.

I quan ens pregunten qui ha enviat a l'alcalde i al seu PP a casa
contestarem: EL POBLE DE CATARROJA HO HA FET, SENYORS

divendres, 12 de desembre de 2008

les pensions pujaràn un 2,4% i la contribució un 4,5%

I ara què D. Fransisco Chirivella? ja vos diguèrem que estàveu aplicant una pujada d'impostos del 4,5% quan l'IPC publicat era del 3,6%. Posteriorment va eixir el President del Govern, el Sr Zapatero demanant cura als ajuntaments en l'aplicació d'una pujada d'impostos exagerada, doncs s'esperava un IPC a Novembre del 2,5%.

Però el PP de Catarroja ni cas, per a variar. Sols pensen a cobrar, cobrar, cobrar però per a què?, no es nota a la ciutat tants diners com recapteu? Amb més de 15.000.000'00 Euros a l'any, alguna coseta s'hauria de notar, a que coincidiu amb mi ací, descoberts?

Tots sabem que, tan sols quan aplicàreu el "catastrazo" (que no era altra cosa que pujar el valor catastral de les vivendes), doncs tans sols amb aquet gest ja recaptàveu una animalada més, tant com per a no pujar el rebut de contribució en molt de temps, L'Impost de Bens Inmobles (IBI), també conegut com "contribució" és un percentatge del valor catastral de la vivienda; a més valor catastral més puja l'impost. Però la vostra avarícia no té llímits, mai vos canseu de fregir-nos a impostos! però de forment ni un gra, ja que a Catarroja no es veu reflectida aquesta bestialitat de recaptació, sense tindre en compte, és clar, la pujada del nivell de vida d'alguns regidors/regidores del PP i UV, coincidència?
Ara a vore amb quina cara li digueu a tots els pensionistes que:

 • S'han de tornar a quedar esperant el servici de Menjar a Casa i s'han de tornar a quedar esperant el servici de Major a Casa doncs els diners que teniu pressupostats a Catarroja per a ells se'ls aneu a gastar en factures de telèfon.
 • ·Digueu-los també que encara no poden cobrar l'ajuda de la llei de dependència doncs, a València, el Govern del Sr Camps, està boicotejant aquesta ajuda i no li dóna la gana: "que es foten els més necessitats" pensa ell.
 • Ah! i no s'oblideu dir-los que, encara que sabíeu que la pujada de les seves pensions anava a ser amb relació a l'IPC de Novembre (per llei) i que aquest s'eperava al voltant d'un 2,5%, heu preferit pujar-los la contribució un 80% més del que va a pujar la seva pensió.

Si amb tot açò podeu dormir tranquils… mare meua, catarrogins i catarrogines, en quines mans estem!!!

dijous, 11 de desembre de 2008

amb P de PPrivatització i PPassotisme

Ara fa justament 4 mesos que penjàvem el post sobre la privatizació dels serveis esportius municipals de catarroja i no ha fet falta molt de temps per a adonar-se del que tots sospitàvem que anàva a passar ha succeït així, malogradament per al poble.Aquesta es la publicitat que es fa a interntet l’empresa encarregada del manteniment:

"NITRAM POOL S.L., nuestra experiencia en la construcción y
mantenimiento de piscinas publicas nos hace poder ofrecerles una buena relación calidad precio a nivel privado.
EN NITRAM POOL S.L. nuestros profesionales tanto de montaje como de mantenimiento de piscinas y jardinería vienen avalados por nuestros años de experiencia, todos perfectamente cualificados para su que su piscina y zona comunes estén en perfecto estado.
Nuestra empresa ha estado por mas de 10 años al servicio del cliente, tanto en centros propios como en prestación en complejos y centro públicos, todo ello a su disposición para su comprobación en NITRAM POOL S.L. su satisfacción por el buen servicio recibido forma parte de nuestro mayor logro."


I aquestes son algunes de les queixes dels usuaris de la piscina coberta de Catarroja:


 • Els vestuaris estan bruts

 • estem a desembre i no funciona la calefacció

 • hi ha tolls d’aigua als vestuaris, el que significa un gran perill per als usuaris

 • l’aigua de la piscina està bruta

 • hi ha goteres ...

 • en definitiva: manca de manteniment i exces d’insalubritat,


 • açò es manteniment???, per açò vos paguem? Per açò ens cobreu?

S'enrecordeu, descoberts, de quan a Catarroja teníem la millor piscina de la contornà?

Tant els partits que aprovàreu a la votació adjudicar la gestió a una empresa privada com els que per omisió, o abstenció, no es negàreu a la mateixa privatització, tindríeu que haver fet, al menys, un seguiment d’aquesta adjudicació, encara que fora pel be del poble, pensem nosaltres.

L’informe de la mesa de contractació, (de la gent que treballa apolíticament pel benestar de Catarroja), ja us informava de que aquesta oferta de gestió suspenía en pràcticament tots els aspectes, aleshores…. On estava la pressa per a contractar-la? Que no hi han més empreses al sector?, la veritat es que … no sabem que pensar.

dimecres, 10 de desembre de 2008

amor de mare

Com està el poble! Diversos testigs ens han contat que una mare, el seu fill i el nebot d'aquest estàven tranquilament a un bar quan, presumptament, han entrat dos individus i s'han dirigit directament cap al fill d'aquesta dona amb no molts bons propòsits, doncs un d'ells ja l'havía amenaçat de mort i venia armat amb una navaixa, la dona s'ha posat davant el seu fill per tal de defensar-lo. Al presumpte agresor, que no fa ni un mes que ha eixit de la presó, no li ha importat ferir a la dona, li va fer dos ganivetades i va eixir correguent del lloc dels fets.
La mare, malferida, es va acostar al reten de la policía per a denunciar els fets. Aquestos cridaren a la SAMU, i juntament amb la guardia civil anàren a la recerca dels presumptes agresors que hores d'ara ja han segut detinguts.
La dona es recupera be de les ferides.

dimarts, 9 de desembre de 2008

col·legi privat en terreny públic.

El pacte de govern subscrit entre el PP i UV arreplega clarament que el nou col·legi a construir a la parcel·la de xemeniea ha de ser privat, encara que eufemísticament es parla, en dit pacte, de concessions administratives.
L'equip de govern que formen PP i UV, en compliment d'allò que s'ha pactat, va donar llum verda en dates recents al procés que culminarà amb la cessió, per espai de 25 anys, d’una parcel·la de sòl de propietat municipal perquè es construïsca un nou col·legi, de caràcter privat. Este és un aspecte de la política educativa del govern valencià del senyor Camps, que està aplicant al peu de la lletra el Partit Popular de Catarroja amb el suport d’UV.
Com les privatitzacions són impopulars perquè el ciutadà pensa que acabarà pagant per uns servicis que deurien ser públics i per tant gratuïts, el bipartit va donar a entendre en el seu moment que el nou col·legi, de caràcter privat, serà plenament gratuït gràcies al concert amb la Generalitat Valenciana. Res més lluny de la realitat, que una vegada més es torna tossuda i posa a cada u en el seu lloc. El concert paga tans sols l’eduació però no el manteniment del centre educatiu i tampoc ens dóna garanties que els mestres que impartisquen les assignatures optaran al seu lloc de treball per oposició, sinó, com ve sent habitual en aquests centres, els mestres seran triats a dit, el que no garantitza la millor educació per als xiquets i xiquetes.
D'altra banda, és completament fals que amb aquest col·legi s’acabe la situació de barraconisme que patim a Catarroja, amb més de 500 alumnes, DOS COL·LEGIS SENCERS, en barracons, el que és cert és que es posarà en marxa sobre sòl de propietat municipal que en principi anava destinat a instal·lacions esportives que tanta falta ens fan a aquesta banda del poble, i de nou l’equip de govern ens ningunetja com si els nostres fills i filles, tan sols per viure a aquesta part del poble, no tingueren els mateixos drets.
Una altra qüestió que per descomptat no ha de passar desapercebuda, és que l'Ajuntament i en este cas el bipartit que constituïxen PP i UV, estan perjudicant uns i beneficiant altres. Tingue en compte que els col·legis concertats d’infantil, primària i secundària que estan funcionant a Catarroja, complixen amb les seues obligacions tributàries i disposen de les seues pròpies instal·lacions, que han adquirit amb l'esforç dels seus propietaris en uns casos i cooperativistes en altres. Estos col·legis que presten els seus servicis des de fa molts anys en la ciutat no han comptat amb les generoses ajudes, que ara, des del Consistori s'oferixen a les companyies privades que explotaran de forma molt avantatjosa esta activitat. Encara que es tracte d'una concessió administrativa per espai de 25 anys, està clar que les empreses que vagen a explotar el negoci educatiu no han de suportar la despesa dels terrenys, que és de totes una partida importantísima del pressupost total del projecte. Ací el sòl el posen, per voluntat del PP i UV, els ciutadans de Catarroja, que són els propietaris de les parcel·les municipals que es van a cedir. Però quines avantatges obtenen a canvi els veïns? Cap, perquè tot apunta que el màgic col·legi, ni és tan màgic, ni per descomptat cobrirà la totalitat de places necessitades.
Per tant, els usuaris hauran de continuar als barracons com vénen fent fins ara. En conseqüència, tot indica que ací els avantatges són per a la empresa que explotarà el col·legi projectat. En estalviar-se el sòl, la inversió és substancialment menor i, per tant, el risc es reduïx a nivells despreciables. D'esta forma accedixen a un negoci que, per estos avantatges oferits per l'administració local, és encara molt més rendible.
Amb estes polítiques el bipartit de Catarroja allibera a la Generalitat de les seues obligacions, perjudica la resta de col·legis ja instal·lats en la ciutat, compromet patrimoni públic per a negocis privats com és el de les escoles privades i damunt els ciutadans no obtindran cap avantatge. Bé descoberts, cadascú que traga les seves pròpies conclusions.

dilluns, 8 de desembre de 2008

Font de Mora culpa en la BBC al professorat si l’alumnat no entén EpC

Membres de l'Intersindical Valencia ens han fet arribar escrit que reproduïm íntegrament doncs no te desperdici:
"El conseller insulta al professorat i STEPV exigeix una rectificació immediata"
La cadena anglesa BBC ha emés aquest matí el reportatge sobre EpC en anglés que es pot descarregar ací .
El reportatge parteix de la influència que l’església catòlica té en la societat espanyola i afirma que des del govern de Zapatero s’ha produït un “batalla de valors” entre les institucions eclesiàstiques i el govern de l’estat. El locutor remarca que aquesta “batalla” també es lliura en els centres educatius i posa com a exemple l’assignatura d’EpC.

La primera part del reportatge té lloc a Madrid on s’entrevista a un pare catòlic que duu els seus fills a un col·legi concertat catòlic (Monte Tabor) que no està impartint EpC sinó “Alternativa a Educació per a la Ciutadania” i en què es parla que els éssers humans són diferents perquè tenen ànima i poden anar al cel (because they have souls, because they can go to heaven). El pare afirma que EpC determina la manera de pensar de l’alumnat i que explicar que hi ha matrimonis homosexuals és un error perquè no són “naturals”.
A continuació expliquen la polèmica sorgida al País Valencià pel conseller arran de la impartició d’EpC en anglés. El locutor explica que el govern valencià, del PP, ha imposat impartir l’assignatura en anglés en un clar intent de sabotejar l’assignatura (deliberately sabotaging the new classes.. by ordeing schools to teach the subject not in Spanish but in English).
Aquesta afirmació la fa el locutor després de visitar el centre Veles e Vents de Gandia i comprovar in situ la impossibilitat d’impartir aquesta matèria en anglés. El locutor es manifesta “horriblement confundit” (I am horribly confused by this) després d’assistir a la classe que consistia en el passe de la pel·lícula “La vida és bella” en anglés, tot i que subtitulada en castellà.
També es pot sentir el malestar de l’alumnat que denuncia que s’avorreixen en classe perquè és molt difícil entendre la matèria malgrat que hi ha dos professors a l’aula.
Després de l’institut, els reporters de la BBC entrevisten al conseller Font de Mora a qui li expliquen que han estat testimonis de les dificultats per impartir EpC en anglés perquè l’alumnat no entén res. El conseller respon que és el professorat qui està impartint malament l’assignatura perquè no s’adapten el nivell d’anglés de l’alumnat (That is because it’s not correct. One of the most importat things is to adapt the classes to level of the pupils).
I finalment, entrevisten una mare en la tancada de l’IES Serra Perenxisa de Torrent. La mare es declara catòlica tot i que ni és contrària als continguts de l’assignatura ni està d’acord en què s’ensenye en anglés.
Tot plegat, la BBC arriba a les mateixes conclusions que la comunitat educativa ve denunciant des de fa temps:

1.- Que l’assignatura d’EpC no atempta contra els drets de la població catòlica.

2.- Que s’ha usat aquesta assignatura com a arma de desgast al govern de l’estat.

3.- Que EpC en anglés no respon a un pla lingüístic sinó a un boicot polític a l’assignatura.

Per a STEPV (Intersindical Valencia), les declaracions del conseller en què culpa al professorat d’impartir malament l’assignatura són insultants cap als professionals de l’ensenyament, que no només pateixen les conseqüències de la seua gestió nefasta sinó que, a més, han de suportar els insults del conseller.
Aquesta hipocresia, fomentada i consentida pel president Camps, és inacceptable de totes totes i mereixen d’una rectificació immediata.
El conseller no pot derivar en el professorat les culpes si l’alumnat no entén EpC en anglés ja que és precisament el que ha buscat l’administració valenciana: boicotejar i fer incomprensible l’assignatura.

dissabte, 6 de desembre de 2008

dia de la Constitució

Article 9.
1. Els ciutadans i els poders públics estan subjectes a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic.
Des de Catarroja Descoberta volem fer parar els oïts als nostres governants

2. Correspon als poders públics promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de l'individu i dels grups en què s'integra siguen reals i efectives; remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la seua plenitud i facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social.
Des de Catarroja Descoberta exigim que els plenaris municipals siguen per la vesprada amb l’única finalitat que els ciutadans i ciutadanes de Catarroja puguem acudir a saber com funciona el nostre poble.

Article 14.
Els espanyols són iguals davant de la llei, sense que puga prevaldre cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
Des de Catarroja Descoberta denunciem que el PP insulte públicament, tant als diaris de tirada local com els de tirada autonómica (p.e. Las Provincias), als ciutadans que acudixen als plenaris amb el desqualificatiu de “revientaplenos traidos por la oposición”, quan en cap moment ha hagut un altercat provocat per estos ciutadans.

Article 16.
1. Es garantix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i les comunitats sense mes limitació, en les seues manifestacions, que la necessària per al manteniment de l'orde públic protegit per la llei.
2. Ningú podrà ser obligat a declarar sobre la seua ideologia, religió o creences.
Des de Catarroja Descoberta denunciem el maltractament psicológic que senten que han patit de vegades els catarrogins i catarrogines per part de l’alcalde.

Article 18.
3. Es garantix el secret de les comunicacions i, en especial, de les postals, telegràfiques i telefòniques, excepte resolució judicial.
Catarroja Descoberta no aprova que davant de la presentació de més de 2000 signatures a favor de l’escola pública, l’equip de govern del PP de Catarroja es dedicara a enviar cartes a totes les persones signants del manifest aprofitant nº de DNI i nom que apareixia als fulls per a localitzar-los i ubicar-los al poble.

Article 20.
1. Es reconeixen i protegixen els drets:
a) A expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions per mitjà de la paraula, l'escrit o qualsevol altre mig de reproducció.
Des de Catarroja Descoberta informem al tots els descoberts que no tenim por de difondre lliurement les nostres idees i opinions.


b) A la producció i creació literària, artística, científica i tècnica.
Des de Catarroja Descoberta volem denunciar l’estat en què es troba la casa museu d’Alfonso, a Catarroja.


c) A la llibertat de càtedra.
Des de Catarroja Descoberta diguem No a l'ensenyament d'Educació per a la Ciutadanía en anglés per obligació.

d) A comunicar o rebre lliurement informació veraç per qualsevol mitjà de difusió. La llei regularà el dret a la clàusula de consciència i al secret professional en l'exercici d'estes llibertats.
Des de Catarroja Descoberta no ens creguem que rebam informació veraç per part dels mitjans de comunicació escrits que més ens bombardejen les bústies a Catarroja com Crónica Local, Tu Periódico Local, El Periódico de Catarroja… pagats amb els nostres propis diners.

2. L'exercici d'estos drets no pot restringir-se per mig de cap tipus de censura prèvia.
Des de Catarroja Descoberta enviem una salutació a Canal 9.


3. La llei regularà l'organització i el control parlamentari dels mitjans de comunicació social dependents de l'Estat o de qualsevol ens públic i garantirà l'accés a dits mitjans dels grups socials i polítics significatius, respectant el pluralisme de la societat i de les diverses llengües d'Espanya.
Des de Catarroja Descoberta tornem a enviar altra salutació a Canal 9 i a més un recadet.

Article 45.
1. Tots tenen el dret a disfrutar d'un medi ambient adequat per al desenvolupament de la persona, així com el deure conservar-ho.
Des de Catarroja Descoberta lluitarem sempre per l'eliminació dels barracons escolars i que els nostres xiquets i xiquetes puguen passar la seva infantesa a un col·legi amb instal·lacions decents.


Des de Catarroja Descoberta felicitem el 30 aniversari de la Nostra Constitució.

dijous, 4 de desembre de 2008

viure per a veure

Si la setmana passada el PSOE presentava 30 mesures davant la crisi entre les quals hi havia una, que pense que tots els catarrogins i catarrogines aplaudírem fortament, que tractava de la reducció en consum de telèfons mòbils de l’ajuntament en un 50%, que no és més que fer un consum responsable i medir més el cost de cada trucada en benefici del poble, va i ara el PP ens anuncia, amb la seva tònica habitual, que va a fer tot el contrari, és a dir, dels diners que tenia pressupostats per a despeses socials va a destinar 19.000 euros (MES DE TRES MILIONS DE LES ANTIGUES PESETES) per a despeses de telefonía i comunicacions.
Redèu quin govern més antisocial!!!, amb una llarga cua de majors esperant que li siga atorgada una plaça per al “Menjar a casa”, “Major a casa”, “Teleassistència”… i estos baines lleven els diners per ajudar a la societat que els necessite i s’ho gasten en factures de telèfons i comunicació.

Evidentment la resposta no s’ha fet esperar per part de d’oposició:
Segons el PSOE “el que haurien de fer és gastar arreglo al pressupost, i no gastar a mans plenes fins a quedar-se sense diners, per a després tirar mà de les partides més necessitades i prioritàries, que per a això es fan els pressupostos”

El BLOC per la seva part ha dit que “mentre els serveis socials no estiguen garantits en el municipi, no acceptem cap modificació de crèdit, i menys encara si no està justificada”

No tenim prou paraules per a qualificar aquesta actuació tan deplorable, lamentable, llastimosa, penosa, desastrosa, pésima, vergonyosa..., vos deixem l’opció de qualificar-la a vosaltres mateixa descoberts, al cap i a la fi l'última paraula a les eleccions municipals és de tots nosaltres, encara que la meva opinió és que, com ja saben que no van a tornar a guanyar es dediquen a fer seu aquell dit de “Coje la pasta y corre”

dimarts, 2 de desembre de 2008

fons d’inversió municipal

El Govern Central ha posat en marxa el "FONS D'INVERSIÓ MUNICIPAL" amb el qual es repartiran 8.000 milions d'euros entre els municipis que demanen esta ajuda per a posar en marxa inmediatament aquells projectes de nova planificació, que no estigueren ja previstos per als pressupostos del 2009, (com és evident, doncs per a estes actuacions el govern local ja té feta la previssió de diners), i la licitació ha de començar abans d'un mes des de la publicació, a la web del Ministeri, de la resolució d'autorització per a finançar-se amb este fons.
A Catarroja tenim moltes coses pendents i que el govern de torn, el PP i UV, s'han "oblidat" de pressupostar contínuament en tots els pressupostos que han fet.
Ara és la nostra oportunitat, l'oportunitat d’or per als catarrogins i catarrogines i tant el PSOE com el BLOC han instat al PP perquè aprofite aquesta magnífica ajuda per a fer realitat alguns d'eixos projectes que tant necessitem a Catarroja i Fco Chirivella i el seu equip ens han negat durant tants anys.
(projecte de remodelació que va fer i va pressupostar el PSOE per a la plaça la Regió i el PP s'ha carregat)
Vorem si d’una vegada fa realitat la remodelació de la plaça de la Regió, o fa la xarxa de carril bici, o si destina per fi diners a un projecte per a la rehabilitació del barri de les barraques. Tant que s’ha queixat, sense motius per supost, que el govern central ens denega l’ajuda d’els Fons Feder, ara és la teva oportunitat Mr. Alcalde, ara sí que pots demanar l’ajuda per a rehabilitat el barri de les barraques, però fes-ho bé i no intentes tornar-te a burlar dels catarrogins/nes com amb els Feder. Xe, Chiri, si ja diu el refrany: “Atenció amb el que desitges perquè es pot convertir en realitat”
Des de Catarroja Descoberta ens oferim com a voluntaris per a demanar aquesta ajuda per vosté, no siga cosa que tornen a fer-ho malament i ens ho deneguen de nou per incompetents, o si vol, i pot ser aquesta seria la millor opció, dimitisca d’una vegada i deixe al grup que ara está a l’oposició que treballe pel poble. Ells ens demostren cada dia quan s’estimen el nostre poble de manera directament proporcional a com demostren, els del seu govern, el despreci que ens tenen als ciutadans com per exemple: en intentar amagar l’enquesta de participació pública, i tot el misteri que l’envolta, o també amagar-se de nosaltres ficant els plens municipals pels matins… entre altres tantes coses.