dijous, 31 de juliol del 2008

ple ordinari mes de juliol (capítol 2)

PRIMERA PART.- ADJUDICACIÓ SERVEI ESPORTIU. S´adjudicà la gestió dels serveis esportius (piscina coberta, piscina poliesportiu, escoles esportives, activitats esportives com dança, taixi, ioga..., la gestió del pavelló cobert i de la nova piscina que s´ha de ¿construir? en el 2011) a una UTE formada per Fomento de Construcciones y Contratas y Nitram Pool (esta empresa ja porta uns quants anys gestionant "a dit" la piscina coberta) per a 17 anys ampliables a 22. El PP y el "florero invisible" votaren a favor, PSPV i EU votaren en contra i el Bloc i, "efectivamente" el tránsfuga Mustafá s´abstingueren.
EU votà en contra pequè "per principis votarem sempre en contra de la privatització de serveis públics" (el PP li respongué que ella havia usat la iniciativa privada en la gestió i explotació del llibre de festes..., intentà contestar però, com sempre passa en este Ajuntament, ho impedí Chirivella). El PSOE, que sembla que va ser l´únic que mirà l´expedient, ens donà unes dades interessants sobre la proposta presentada per esta empresa:
.No presenta fitxa de manteniment de les instal.lacions d´energia solar, els programes de manteniment i neteja són molt genèrics, els programes per a la prevenció de la legionela, protecció contra incendis, desratització... són merament descriptius.
.Precarietat en els llocs de treball, pèrdua de control per part de l´administració, major cost per al ciutadà, definició de criteris de control "muy leoninos".
.Falta planificació estratègica a llarg terme, el Pla de qualitat no s´ajusta a la realitat.
.S´obliden de les Escoles Esportives Municipals i de l´Associacionisme Esportiu.
.La Mesa de Contractació la suspén en quatre aspectes puntuables: dos amb un 0 (oferir major disponibilitat de les instal.lacions a l´Ajuntament amb caràcter gratuït i estabilitat amb contractes fixes), una amb un 3 (major horari d´apertura al públic de les instal.lacions) i altra amb un 2 (proposta de tarifes i concordànça amb el pla d´estabilitat).
.Els informes parlen sempre de mínims i de proposta millorable.
El Bloc, no entenem encara per quina raó perquè raons per a negar-se a deixar el futur de la gestió de l´esport en mans d´una empresa amb eixos dèficits, s´abstingué. I "efectivamente" doncs féu el que sempre fa: pica d´ací i d´allà i al final s´abstén.
SEGONA PART.- GUILLEM L´EMBUSTERO. El PSPV-PSOE, a través d´Alberto Gradolí, li féu una sèrie de preguntes sobre les últimes mentides, escampades per este professional de la falsedat en els mitjans de comunicació, sense que obrira la boca. No digué ni "mumumú". Les reproduïm i que cadascú traga les seues conseqüències:
1-Com s´atrevix el portaveu del PP i Regidor d´Hisenda a afirmar en els mitjans de comunicació que el tribunal ha desestimat el recurs interposat pel grup Municipal Socialista contra els pressupostos del 2007 sabent que és mentida?
2-Ha mentit sabent que mentia o desconeix la diferència entre petició de mesures cautelars (no admeses) i la interposició d´un recurs contenciós impugnant l´acord plenari d´11 de gener de 2007 (encara no resolt)?
3-Si la demanda contra el canvi d´ús de parcel.la s´interposà en el 2007, com s´atrevix a dir el portaveu del PP i Regidor d´Hisenda que no s´ha pogut acabar el Teatre-Auditori en estos dos últim anys per culpa de la interposició d´eixa denúncia si s´enterposà fa menys d´un any?
4-Si segons vosté ha estat paralitzat durant dos anys per culpa de la demanda interposada pel Grup Municipla Socialista com explica que tots els procesos d´adjudicació de la parcel.la i, fins i tot, l´adjudicació, tingueren lloc abans de la resolució judicial? Com pot afirmar, sabent que mentix, que ha estat tot paralitzat per culpa del Grup Municipal Socialista?
5-Per què no assumix la seua responsabilitat, la seua mala gestió i deixa de dir falsedats?
I nosaltres ens preguntem: MARE MEUA, EN QUINES MANS ESTEM?
TERCERA PART.- LA CACICADA. Chirivella prohibí que el públic (al qual fitxa abans d´entrar) fera preguntes no relacionades amb els punts tractats en l´Ordre del Dia.

Nou Mil Gràcies!!!

Des de Salvem Catarroja ens han enviat aquest video de les festes de la Universitat d'estiu de l'Horta 2008. Totes les activitats realitzades van ser un èxit i van contar amb gran afluència de gent.



Des de Catarroja Descoberta volem donar-vos... NOU MIL gràcies!!!!


dimecres, 30 de juliol del 2008

ple ordinari de juliol (capítol 1)

Tot anà tal i com estava previst. S´aprovà per unanimitat la posada a disposició de Conselleria de terrenys per a la construcció del CP nº 5 i nº 6. Això sí, amb un bon estiró d´orelles per part del PSOE, EU i BLOC al PP que ha tardat tant en adornar-se d´allò que fa anys estan diguent-li els grups de l´oposició i la comunitat escolar: que feia falta un nou col.legi després d´estar quasi 20 anys sense construir-ne cap. També recordaren que el govern municipal deixa a Catarroja sense un pam de sòl per a la construcció d´un nou IES públic i gratuït.

També afirmaren que la posada a disposició de terreny per a la construcció del nº 6 no implica que se vaja a construir ja, com seria necessari.

I nosaltres ens preguntem: L´Ajuntament no té en compte el creixement demogràfic? Els xiquets i les xiquetes que van nàixer al 2005 no ens han donat un marge de tres anys per tindre l´escola a apunt? No és temps més que suficient per haver pensat amb ells? Per quina raó no programaren el nº 5 de tres línies sabent que anaven a fer falta? Qui se creu que vagen a construir-nos el nº 6 si ja han cedit terreny a una escola privada perquè augmente la seua oferta?

Han fet falta manifestacions, critiques dels grups de l´oposició, pressions des dels Consells escolars, la cessió d´un solar a una escola privada… perquè el PP se pose les piles i ARA (un any després d´haver penjat el cartell en plena campanya electoral de “próxima construcción…”) pose a disposició de Conselleria terreny per a la construcció de un nou col.legi en una Villa Romana, una de les millors i més singulars del Comunitat Valenciana (tenint 13.000m2 enfornt) de només 2 línies (quant en fan falta 4). ARRIBEN TARD I MALAMENT

Tots els partits polítics votaren a favor. Ara a vigilar que el govern cumplisca.

No coneguem l´opinió ni del tránsfuga Mustafá (efectivamente, personalmente, lógicamente) ni de López Sargues (el florero invisible).

dissabte, 26 de juliol del 2008

proper ple: dimarts 29 a les 20:30

El proper dimarts 29 a les 20:30h. està convocat el ple ordinari corresponent al mes de juliol.

Amb el següent ordre del dia:

1. Reconeixement de crèdit 3/082
2. Adjudicació del servei d’esports ( s’adjudica a una empresa privada la gestió i explotació del serveis esportius)
3. Posada a disposició de la Conselleria el terreny per a la construcció del col.legi públic nº5 (uns 9.800m2 en la Vila romana)
4. Posada a disposició de la Conselleria els terrenys per a la construcció del col.legi públic nº6 (uns 11.000 m2 al costat del cementeri. Solament és això, posada a disposició, perquè no hi ha cap projecte aprovat ni pressupost per a començar-lo)
5. Acceptació de vials (pur tràmit)
6. M’odificació d’errors (diuen) de l’ultima acta aprovada per unanimitat (sobre el reglament orgànic pel que fa al cobrament per punts, volien aprovar una cosa però s’equivocaren i n’aprovaren un altra i ara volen arreglar-ho)
7. Mocions (Esperem que hi haja trellat i no convertisquen altra vegada l’Ajuntament en el parlament)
8. Precs i preguntes (els ciutadans que assisteixen com a públic poden fer-ne)

9. TOTS I TOTES A SOPAR! S'acosten les vacances... (per a alguns)

dijous, 24 de juliol del 2008

el portaveu popular Francisco Guillem torna a mentir

El portaveu popular Francisco Guillem, menteix descaradament per enèsima vegada sense cap tipus de pudor.
El jutge no ha desestimat la impugnació del pressupost del 2007 com falsament afirma Guillem.
És trist que en una democràcia l'oposició haja d'acudir als tribunals per a salvaguardar els interessos de la majoria dels ciutadans.
Ja en diverses ocasions ha hagut de ser un jutge qui li diga a l'alcade Francisco Chirivella i al seu govern (PP-UV) que no poden actuar al marge de les lleis i que han de respectar els drets constitucionals.
Resolucions judicials els són desfaborables, com la d'obeir i respectar la constitució.
Drets constitucionals, no respectats pel govern de Chirivella, tan importants com la llibertat d'expressió, el dret a la informació o el dret a la intimitat, altres resolen contra la venda de patrimoni municipal de sòl, nomenaments totalment il·legals, la il·legalitat del cobrament per punts...
El govern municipal, en diverses ocasions, ha actuat al marge de la llei i ha incomplit la constitució. Quan al que haurien de dedicar-se és a governar pensant en el bé comú i seguint les pautes de la legalitat vigent.
Però no, el govern de Chirivella va més enllà, no ho fa i damunt trau al seu portaveu a mentir sobre les resolucions judicials.
Aquesta és la Catarroja de les falsedats del PP.

dimarts, 22 de juliol del 2008

concerts de la Universitat d'Estiu de l'Horta a Catarroja

Ja han arribat a Catarroja els concerts de la Universitat d'Estiu de l'Horta.
Cada nit a partir de les 22:30 a l'institut Berenguer Dalmau.
Podrem gaudir de les següents actuacions amb l'entrada lliure i barra per a aplacar la set.

Di
marts 22 de juliol: Trencaclosques







Dimecres 23 de juliol: Miquel Gil







Dijous 24 de juliol: A
li Farnat








Divendres 25 de juliol: Soul atack + impresentables









A passar-ho bé!
Actualització dijous 24 de juliol:
Miquel Gil: "El Nou Mil.lenni acabarà amb l'actual Catarroja, convertint-la en una ciutat despersonalitzada, gris... entre altres mals"
(Declaracions fetes a l'escenari la nit del seu concert)
Gràcies Miquel per oferir-nos una meravellosa nit!

dilluns, 21 de juliol del 2008

Ferrús afirma que l'alcalde ha intentat enganyar als ciutadans amb els fons FEDER

El portaveu socialista Wilson Ferrús, assegura que "l'alcalde de Catarroja, Francisco Chirivella, juntament amb el seu equip de govern PP-UV, han intentat enganyar a la població per enèsima vegada. Ara als veïns de l'històric barri de les Barraques. En aquesta ocasió, l'equip de govern PP-UV menteix sense sentir vergonya sobre el seu comportament davant del barri, utilitzant per a això els fons FEDER".
Ferrús afirma que "arraconats i oblidats pel govern de Francisco Chirivella, van ser els propis veïns de les Barraques els que es van mobilitzar, farts de veure com la deixadesa del seu Ajuntament estava convertint-los en un autèntic barri marginal".
El portaveu socialista recorda així mateix que, "davant del menyspreu mostrat per l'alcalde als veïns, estos van manar la corresponent queixa a la Sindica de Greuges, la qual donant-los la raó, va fer que l'alcalde no tinguera més remei que contestar-los".
Segons el grup municipal socialista, "en cap dels pressupostos municipals elaborats pel PP-UV apareix cap partida pressupostària per a la posada en marxa d'un projecte integral de recuperació del barri, ni com a mínim, la ubicació de serveis municipals. Tampoc es digna l'alcalde a sol·licitar a la Generalitat valenciana la ubicació d'un centre sanitari auxiliar".
"Amb tots aquestos precedents l'alcalde sol·licita fons FEDER per al barri de les Barraques, en un clar acte demagògic i propagandístic, ja que per endavant sabia que que se'ls anaven a denegar perquè no complia amb els mínims exigits. No tenia cap projecte i no existia ni ha existit cap partida pressupostària per a atendre este projecte".
Els socialistes si que van contemplar una partida pressupostària per a començar l'estudi d'un projecte integral de recuperació i rehabilitació i es van dedicar a rehabilitar la part superior de l'antic ajuntament per a ubicar un miniambulatori. El PP va fer eliminar eixa partida i paralitzar la rehabilitació de l'edifici.
Així, sense cap tipus de pudor, Francisco Chirivella menteix als ciutadans, i utilitza vilment una vegada més la falsedat per al seu propi benefici.
Amb quina cara pot ara Chirivella dir que si no es fa res en Barraques la culpa és de Zapatero?

arranca a Catarroja la 7ª Universitat d'Estiu de l'Horta

Com ja sabreu el col·lectiu Per l'Horta ha triat enguany el nostre poble com a seu de la Universitat d'Estiu de l'Horta. Coincidint amb la recent aprovació del macroprojecte Nou Mil·lenni, els organitzadors de la iniciativa volen reivindicar just el contrari i d'ací el lema d'enguany: "Nou mil raons per l'Horta i la revolta". La Universitat d'Estiu de l'Horta s'inicia avui i durarà fins al divendres 25 de Juliol.
L'institut de secundària Berenguer Dalmau de Catarroja acollirà les ponències, taules redones i els tallers que es van a realitzar. També hi haurà sessions de treball en l'horta. En esta edició, Per l'Horta compta amb Salvem Catarroja, l'associació que més està lluitant en contra del PAI Nou Mil·lenni.
Els organitzadors de la Universitat d'Estiu declaren que aquesta barbàrie urbanística, ideada per Francisco Chirivella, liquidadarà una de les herències més valuoses de la població: La seua horta.
Avui els membres de Salvem Catarroja han fet la presentació de l'associació als alumnes de la universitat i al finalitzar han fet un rrecorregut pel terreny afectat pel Nou Mil·lenni.
La festa aplegarà per les nits amb els concerts populars.
Continuarem informant-vos...

ell no ho faria... t'en recordes?

Amar es recibir,
amar es algo sencillo, es generosidad y se hace de manera incondicional...
Amar, proteger, cuidar, en definitiva, ser humano.
El respeto hacia la vida, hacia nuestros animales no humanos, pero posiblemente mucho más humanos que algunos de sus verdugos, nos dignifica como personas.
Este verano 2008, es igual que otros veranos. Es un verano de playa, de vacaciones, de monte, de piscina, de niños jugando, de verbenas en los pueblos y por desgracia... de perros y gatos vagabundeando a su suerte por el asfalto abrasador. Sin nada que comer, que beber, algunos de ellos serán maltratados, otros atropellados, enfermarán, la mayoría morirán. Sólo por que tú lo has decidido así.
Antes de cometer este acto atroz, piensa si te gustaría que a tus hijos, a tus padres, tus hermanos… o a ti mismo, os tocara un viaje así. Un viaje en el que todo el tiempo que os quede de vida lo pasarais de la forma más denigrante y aterradora.
Deseo pedirte que descartes la opción del abandono. Respetar a nuestros animales es respetarnos a nosotros mismos.
NOTA: Los animales abandonados en Catarroja son llevados a una perrera donde son asesinados, debido a que nuestro Ayuntamiento contrata los servicios de dicha perrera.
Enviat per: Emma Soria

dissabte, 19 de juliol del 2008

manifestació contra la tortura

Enfront de la plaça de bous de València (c/ Xàtiva)
Convoquen: Actyma, Col.lectiu Folgança, Libera!

Gràcies Pere per participar a Catarroja Descoberta enviant-nos aquesta convocatòria.


Aquest diumenge a les 17:00h. a la porta de l'Ajuntament de Catarroja per anar tots i totes junts a la manifestació.
T'esperem!

RES GRAN S'HA FET EN EL MÓN SENSE UNA GRAN PASSIÓ.
HEGEL


Actualització dimarts 22 de juliol 2008
Diari Público: Una aposta valenta contra la barbàrie
http://www.publico.es/espana/actualidad/136096/calor/barbarie/toros/fiestas
http://www.publico.es/maltratoanimal/
http://www.publico.es/estaticos/pdf/21072008.pdf

divendres, 18 de juliol del 2008

dos setmanes a la web i ...

Gràcies a tots els lectors de Catarroja Descoberta ens em convertit en el blog més visitat de Catarroja.
Amb tan sols dos setmanes a la web em rebut 500 entrades, aplegant als 80 visitants diaris.
Som el blog elegit pels catarrogins i catarrogines per a assabentar-se de tot el que passa al nostre poble.
Esperem continuar comptant amb el vostre suport. El mèrit és vostre!

MOOOOOOLTES GRÀCIES!!!

"crisi" a Catarroja

L'alcalde de Catarroja demana exempció de l'IVA a Zapatero.
Però es gasta 2 milions d'euros en una ampliació de l'Ajuntament, un capritxet de l'alcalde totalment innecessari.
Vol més despatxos i salons més grans però en canvi no vol, per exemple, Escoles Infantils Municipals.
Luxe i despilfarro de Chirivella quan no hi ha diners.


On han anat a parar els teòrics 2.5 milions d'euros de superàvit?
Per què Chirivella no fa públic en què sel's ha gastat, si és que van existir algun dia.
Mentres uns han estat guardant i estalviant diners, esperant la crisi, el nostre alcalde s'ha dedicat a malgastar a mans plenes sense mirament.

dijous, 17 de juliol del 2008

regidories de barri? on?

Regidories de barri, creades fa més d'un any, anunciades i publicitades per Chirivella una i un altra i un altra i un altra… vegada, però sense posar-les a funcionar. A veure si així, anunciant el mateix un milió de voltes, els ciutadans es creuen que és preocupa per Catarroja.

Quin és l'horari d'atenció als ciutadans? On ens atenen aquestos regidors? On els podem trobar? Hem d'anar buscant-los pel poble?

Escoltar i atendre les peticions dels ciutadans amb aquestes regidories diu Chirivella.
Això sí, després de carregar-se projectes com l'Ajenda 21, el Consell dels xiquets o la Plaça de la Regió.

Vol atendre als mateixos ciutadans als que no respon mai a les preguntes que li plantegen, als que tenen que recórrer a la Síndica de Greuges perquè els conteste, als mateixos que persegueix i fixa per anar als plens, als que no consulta per a fer parkings, PAI's…
Però per què Francisco Chirivella vol prendre'ns el pel i insultar-nos d'aquesta manera?

I el que és realment important. Quan les pensa ficar en marxa de veritat ?
Probablement tinguem que esperar uns quants anuncis més i que les eleccions espiguen més a prop.

Foto: A la porta de l'Ajuntament o a la seu del PP?

Actualització 18 de Juliol 2008:
Ja sabem que si volem posar-nos en contacte amb els nostres regidors de barri cal enviar un correu electrònic o missatge de mòbil.
Tu pagues. Perdó volíem dir, tu mateix.

dimarts, 15 de juliol del 2008

exclusiva catarroja descoberta!

A la Descoberta ja podem informar-te en exclusiva dels tres concerts que se celebraran a Catarroja i el cost de cada un d'ells:

- El Arrebato






(46.400 euros)
- Antonio Orozco






(41.760 euros)
- Chenoa





(48.720 euros)
En total 136.880 euros, sense comptar escenari, treball d'operaris i policia local.
L'única cosa que a hores d'ara encara no vos podem confirmar és el lloc.
Cal recordar els problemes de contaminació acústica creats l'any passat en la Rambleta, per la decisió unilateral de l'Alcalde Francisco Chirivella de celebrar allí tots els concerts, sense comptar (per a no perdre la costum) amb l'opinió dels veïns.
Veurem que passa enguany, amb aquest alcalde mai se sap...
Que opineu de tot, tot...?
Continuarem informant-vos!

"La Mala Educació"

Que l'educació en catarroja està molt mal, de tots és sabut, per això des de Catarroja Descoberta anem a instar a l'ajuntament que assumisca les seues responsabilitats i que explique als pares dels xiquets del col·legi nº 5, per què l'any que ve començaran en un nou col·legi totalment masificat, per què per una mala planifiació, en un col·legi nou pensat per a dos linies van a haver d'acollir just el doble, quatre. Ja està passant amb la resta de col·legis públics de Catarroja que s'han hagut de quedar sense biblioteca, sala multiussos o sales polivalents per a situar alumnes. Han tardat tant, prop de 20 anys, a fer un nou col·legi que el previst, ja s'ha quedat menut abans d'haver-lo construït. Al costat de la situació deplorable d'ocupació d'espais dels col·legis públics per les contínues habilitacions s'uneix ara una nova habilitació de dues unitats de 3 anys en el col·legi nou.
El Jaume I que està pensat per a albergar 18 unitats passarà a 19 i el Paluzié i el Berenguer, construïts per a 9 unitats passaran a 11 i 12. Mentre que els alumnes de 5 anys i de primària el pròxim curs continuaran amb una ràtio a 26 alumnes i amuntegats, i això solament si tenim en compte als xiquets de 3 anys que estan escolaritzats doncs, a més cal tenir en compte que més d'un 16% de xiquets i xiquetes de Catarroja s'han escolaritzat fora del municipi o simplement no estan ni escolaritzats.

Contant amb el nou col·legi, l'Ajuntament oferia 275 places escolars de 3 anys però la demanda per part de 310 xiquets ha obligat a habilitar dos aules més en el nou col·legi, en compte de crear el col·legi nº 6, que és el que se li va exigir a l'Ajuntament i a la Conselleria. I això sense contar als quasi 60 xiquets i xiquetes que no estaran escolaritzats en el municipi.
A més ens preguntem a que dedica el seu temps la regidora d'educació, que recordem, estava alliberada amb un sou de 33.000 € i s'ha arribat a aquesta lamentable situació per la seua imprevisió i la seua nul.la gestió.

En definitiva, des de Catarroja Descoberta, pensem que Conselleria i Ajuntament prefereixen cedir sòl per a la construcció d'un col·legi privat que assumisca eixa demanda abans que construir un nou edifici públic.

dilluns, 14 de juliol del 2008

el pspv torna a plantar cara al "nou mil.lenni"






El PSPV ha anunciat la interposició d'un nou contenciós administratiu "contra la barbàrie urbanística de Nou Mil.lenni". De la mateixa forma els socialistes assenyalen que, "no sols no hi ha el preceptiu informe de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb les conseqüències jurídiques que això comporta sinó que, a més, el mateix EMSHI realitza un informe on afirma que s'haurà de limitar la despesa d'aigua en tota Catarroja per a poder abastir Nou Mil.lenni".

Segons el PSPV la població de Catarroja "té el dret a saber que de fer-se el Nou Mil.lenni tindrà reducció en l'ús del consum d'aigua i que, per tant, Chirivella i el PP els estarà tancant l'aixeta, pels interessos urbanístics derivats del Nou Mil.lenni".

Els socialistes també denúncien que Francisco Chirivella, "no haja comunicat als comerciants la intenció de construir un centre comercial sobre una superfície de 65.000 metres quadrats amb les nefastes conseqüencies que això comportaria per al comerç local".

Per als socialistes, l'interés de l'alcalde, Francisco Chirivella, a portar aquest projecte avant obeïx a "interessos personals en reflotar una empresa en suspensió de pagaments" com és Llanera.

Finalment, han exigit a Chirivella i al PP "que trenquen definitivament i sense complexos amb qualsevol lligam que puguen tindre amb l'empresa mixta creada exprofés per a construir Nou Mil.leni i que facen complir la legalitat europea i nacional".

Conselleria va usar la sanitat com a ganxo immobiliari

A la Descoberta ens fem resó d'un escàndol que afecta al govern de Francisco Camps. Notícia que va publicar el diari britànic "Telegraph".
Si encara no la has rebuda al teu correu electrònic, aci la tens. Prepara't...
El Consell va utilitzar la oferta de sanitat pública gratuïta com a ganxo per a fomentar la compra de vivenda al País Valencià d'estrangers, especialment ciutadans britànics, sense dret a eixe servei per no ser treballadors en actiu ni pensionistes, amb el simple requisit d'un certificat del padró. Esta estratègia de la Conselleria de Sanitat ha sigut denunciada pel diari britànic Telegraph en la seua edició del passat 22 de juny. Per a aquest rotatiu, la iniciativa de l'executiu de Camps d'oferir assistència sanitària gratuïta a eixe col·lectiu d'expatriats britànics està directament lligada al boom urbanístic.


La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, va publicitar eixa oferta de sanitat gratuïta per a estrangers sense dret a ella a través d'una circular que es va distribuir en els consolats de la UE. La mesura, que sobrepassa l'àmbit competencial de la Generalitat Valenciana, va permetre que, des de 2002, milers de ciutadans britànics hagen obtingut la targeta sanitària amb l'únic requisit de presentar un certificat d'empadronament, extrem que va fomentar la compra de vivendes en sòl valencià, sobretot a Alacant, i una carta del departament de pensions del Regne Unit en la que es feia constar que estaven exclosos de la Seguretat Social Britànica.
Aquest favorable estatus sanitari del que ha gaudit en els últims anys aquest col·lectiu d'estrangers residents al País Valencià desapareixerà amb l'entrada en vigor de la Llei d'Assegurament Sanitari Valenciana. Inicialment, la norma retirarà l'assistència sanitària gratuïta a uns 1.600 prejubilats britànics amb recursos econòmics encara que no treballen ni siguen pensionistes.
Està clar que en matèria de Sanitat, El Govern Britànic només reconeix al Ministeri de Sanitat, i no a la Conselleria de Sanitat. I si ara se'ls retira, és perquè mai van tindre dret a eixe servei.

Font: Diari El País

Conclusions:
Primer, els enganyen, per a vendre'ls una vivenda residencial.
Segon, paguem entre tots els valencians, la qual no els corresponia.
Tercer, la Generalitat Valenciana es queixa que no té diners.

divendres, 11 de juliol del 2008

naix "el fanalet de Catarroja"

Publica i edita: Associació Salvem Catarroja

Des de la Descoberta volem felicitar a l'associació Salvem Catarroja pel seu primer exemplar d'El Fanalet de Catarroja, que ja va enllumenant el nostre poble.
En aquest Nº1 corresponent al mes de juliol, trobarem "les catacròniques", receptes de cuina, poemes, el racó del lector, remeis casolans de sempre, fotografies nostàlgiques, propostes lúdiques, també tindrà el seu espai el món virtual solidar i molt més...
Recomanem als nostres lectors que li peguen una ulladeta perque val la pena. Descobrireu una excel.lent publicació feta amb ganes i entusiasme.
Ens consta que ha sigut un gran esforç per part de tota l'associació que El Fanalet fora una realitat. Ahí està la grandessa de la bona gent, persones que de forma altruista dediquen temps, esforç i sobretot molta il.lusió per a lluitar per unes causes justes. I amics, en els temps que corren, això té mèrit, moooolt de mèrit.

Enhorabona!!!

Chirivella menteix sobre els fons FEDER









L'alcalde de Catarroja Francisco Chirivella, juntament amb el seu equip de govern (PP) i la M.Angeles Lopez Sárgues (UV), han intentat enganyar (al nostre entendre) a la població per enèsima vegada. Ara a les Barraques.








En aquesta ocasió l'equip de govern (PP-UV), menteixen descaradament sobre el seu comportament davant el barri de Les Barraques, utilitzant els fons FEDER.
Per al Sr. Chirivella i els seus sembla que no existeixen límits a l'hora de manipular i tergiversar la realitat.
En tretze anys de govern, han ignorat i menyspreat a Les Barraques sense posar en marxa cap pla de recuperació del nostre casc històric i fundacional de Catarroja.
Arraconats i oblidats pel govern de Francisco Chirivella, van ser els propis veïns de Les Barraques els que es mobilitzaren , farts de veure com la deixadesa del seu Ajuntament estava convertint Barraques en un autèntic barri marginal.

Recolliren centenars de signatures, van denunciar la situació als mitjans de comunicació, van plantejar les seues reivindicacions al Sr. Alcalde en els plens municipals, també van sol·licitar un pla integral de recuperació i rehabilitació del barri: una partida pressupostària per a implantació de serveis municipals, miniambulatori, pla contra inundacions, manteniment del parc (jocs infantils, piscina...), adequació de carrers i voreres conforme a la legislació vigent, foment de les activitats socio-culturals…

Davant el menyspreu mostrat per l'alcalde als veïns, aquests van recórrer a la Síndica de Greuges del País Valencià, la qual donant-los la raó, va fer que l'alcalde no tingués més remei que contestar a les seues peticions.
Si bé és cert que les respostes foren un veritable insult a la intel·ligència: sí, no, no tenim constància d'això, està en perfecte estat, prenim nota del seu sugeriment, reguem la gespa del parc per aspersió etc…

En més d'una dècada al govern, els populars no han fet res. En els pressupostos per a aquest any Les Barraques han desaparegut del mapa catarrogí (excloent falles 'amb regidor del PP inclòs', "saraos varios" i el recanvi d'alguna perilla).

No donem ni un euro per a Les Barraques (ja ens voten), no invertim en el nucli antic (ja ens voten), no tenim un pla d'acció i recuperació de barri (ens voten igual), els anul·lem en els pressupostos (com ens voten), la Conselleria (PP) no actua, sols visita el barri…
I amb tota la cara dura, van i amb aquestos precedents es posen a demanar fondos FEDER. (Fons per a fer qué? si el PP no té un projecte ni diners per a Les Barraques).

Però senyors, ací arriba el "quit" de la qüestió: La culpa de tot (segons Chirivella) de qui és? Evidentment i com no podia ser d'altra manera de Zapatero i el PSOE.

Ja sabíem que el popular Chirivella i els seus desconeixien la vergonya, la dignitat per descomptat també l'han perdut. Amb aquest, entre d'altres temes, podem veure (i el que veurem) que la misèria humana en alguns governants pot ser infinita.


Normativa dels fons FEDER de la UE:
http://europa.eu/scadplus/leg/es/lvb/g24234.htm
http://ec.europa.eu/regional_policy/funds/feder/index_es.htm

Ministeri d'Administracions Públiques:
http://www.map.es/documentacion/entes_locales/prog_cop_ecc_local/FEDER.html.

Regions "phasing in"; la Comunitat Valenciana ha rebut la major quantitat de fons FEDER:
http://www.map.es/documentacion/entes_locales/prog_cop_ecc_local/FEDER/resolucionfeder/parrafo/01/document_es/PROY_FINANCIABLES.pdf.

dimecres, 9 de juliol del 2008

ple extraordinari 8-7-2008

Un nou Ple, i extraordinari, celebrat a les 9 del matí per aprovar l´adjudicació definitiva d´un solar públic a un col.legi privat, concretament a Larrodé (l´únic que sospitosament se presentava) per 3.329.424 euros.

Dos coses canten un poc:

1-Només hauran d´abonar ara 2.500.000 d´euros i la resta en 10 anys de manera còmoda i sense interessos.

2-El solar on actualment s´ubica Larrodé és d´ús escolar. La pregunta que no contesta mai l´alcalde és: pensa requalificar el terreny i transformar-lo en sòl urbà? és a dir, hi haurà negoci a la vista per a algú?


Tres coses fan que la comnunitat escolar i els partits polítics en l´oposició estiguen en contra:

1-Se cedix terreny a un col.legi privat per a ampliar les seues infraestructures i oferir més places escolars mentre en la pública continua la massificació i el barraconisme. En estos moments no hi ha prou amb la nova escola nº 5 que oferix 2 línies perquè ja han hagut d´habilitar-ne 2 més.

2-Eixos terrenys anaven destinats a ús esportiu, infraestructures molt necessàries en una zona nova amb molts jòvens i menuts.

3-Catarroja no té cap Escola Infantil Municipal i ahí podria haver anat eixa necessària infraestructura.


La realitat:

Que a este govern li importa un bledo l´escola pública i que necessiten urgentment els diners per poder obrir un Teatre-Auditori que ja passa dels 7 milions d´euros.


El toc ridícul:

El tránsfuga Mustafá s´absten després d´una explicació que ningú es capaç d´entendre (efectivamente, personalment, posiblemente...)

dilluns, 7 de juliol del 2008

primer any de desgovern del PP

L'alcalde Francisco Chirivella i el PP, durant aquest primer any de legislatura s'han dedicat “exclusivament”, a gastar-se els nostres diners, a vendre fum i propaganda de projectes que no estan ni en els pressupostos.

La paràlisi de govern, la desorganització i la falta d'iniciatives, ha estat la tònica del PP durant aquest any. Les protestes ciutadanes i les reivindicacions dels veïns de Catarroja, han estat constants front al desgovern del PP.

En l'única cosa que s'ha notat el govern del PP, ha estat en l'augment desmesurat de la pressió fiscal. En impostos directes un 20´63% més que l'any passat, en impostos directes un 52´60% més i per les taxes un 4´94% més; el que suposa un total de 12.896.438´02 euros. I el pitjor de tot, és que els populars buiden les butxaques amb uns impostos abusius, desorbitats i que ens endeuten a límits històrics. Un total de la no res menyspreable xifra de més de 800.000 euros, van a parar a menesters que gens tenen a veure amb la qualitat de vida dels ciutadans, sinó únicament amb els interessos lucratius d'alguns i per a posar en la nòmina a gent del PP.

I mentrestant, ens parlen de tramvies, de centre d'especialitats, de ponts peineta, d'aparcaments que ningú veu… ni tan sols són capaços d'obrir el Teatre-Auditori i el Pavelló Cobert perquè no tenen diners ni per a acabar-lo ni per a gestionar-lo. Ens venen projectes irreals. Si el seu treball estigués encaminat a fer realitat projectes importants, demostrant interès per el poble de Catarroja, el pavelló cobert i el teatre auditori estarien de manera molt distinta a la qual es troben actualment, i projectes com la remodelació de la plaça de la Regió i el nucli antic de les Barraques, no els hagueren paralitzat.

Perquè Chirivella i el PP, s'obliden dels ciutadans, una vegada han passat els comicis electorals.

El pitjor, és que ni amb els 13 milions recaptats en impostos, ni els més de 3 milions obtinguts per la venda de patrimoni han estat suficients per a acabar les dues úniques obres que haurien d'estar ja obertes i funcionant. Davant l'evident paralització dels projectes que podem observar dia a dia, el Sr.Alcalde Francisco Chirivella, es dedica exclusivament a publicitar i vendre projectes que només existeixen en la seva ment.
Ni s'han construït VPO’s, no han sanejat els comptes, no complint en aquest primer any de legislatura ni amb un sol projecte en benefici dels ciutadans i ciutadanes de Catarroja.


En només un any de govern de PP-UV (i agregats), els catarrogins i catarrogines tenim més impostos, més deutes, menys serveis, menys patrimoni de sòl i menys gestió. Amb aquesta actitud “Chirivella i el PP menyscaben la intel·ligència dels catarrogins, mostrant un menyspreu evident cap al conjunt de la ciutadania".

divendres, 4 de juliol del 2008

ple 30 de juny



Que bonic l´últim ple:
Que si volem mes dotació de policíes i guardia civil: la culpa Zapatero que no ens fa cas: Però si han estat 8 anys amb el PP i no ens han ficat ells tampoc el “cuartelillo”!.
Que si volem que s’aplique ja la llei de dependència i que s’informe als ciutadans del poble del que tenen que fer: la culpa Zapatero, des de govern central ho fan mal tot (si de veritat tingueren ganes i saberen lo greu i lo important que es aquesta llei, feta per a les persones que realment ho necessiten... no tenen entranyes) Jornada de 65 hores propossada pel PP d’Europa: la culpa el govern de Zapatero que es va abstindre a la votació.
La que esta armando Zapatero!
Semblava estar a un debat de la tele, sempre escoltant el mateix.
Que es deixen de criticar al govern central, que demanen les coses a la Diputació “colze en colze amb els Ajuntaments”, que si ú es fica mal acudix a un metge i no al ministre de sanitat. Que es baixen de la parra, que estem parlant de Catarroja, que volem fer coses per a Catarroja.
Decididament necessitem una bona plataforma veïnal que el pose els peus a terra.
Tenen massa mamats els missatges de Canal 9.
A l'alcalde se li notava irritat (molt irritat). I els policíes ens posaren l’aparell d’aire acondicionat per a no escoltar les mocions dels altres grups. La seva patètica actuació davant la gent del poble (...) quines inaguantables actuacions...


Article enviat per veïna de Catarroja

apoyo a la asociación víctimas del metro

El PSPV-PSOE de Catarroja junto al Bloc se hicieron eco de la solicitud que la Asociación de Víctimas del Metro 3 de Julio hizo a todos los grupos municipales de Catarroja y presentaron ante el Pleno, en nombre de las victimas, sus peticiones.

Unas peticiones que no eran otras que solicitar que se tomen las medidas necesarias para que se apliquen medidas de prevención y seguridad en la Línea 1 del metro, que se asuman responsabilidades políticas por este accidente previsible y evitable que causó la muerte de 43 personas y heridas a otras 47.

Además solicitaban que el Presidente de la Generalitat “se digne recibir a los familiares, ignorados, olvidados y maltratados por el gobierno popular”. Y, finalmente, pedían que el próximo dia 3 de julio, que hará dos años desde que ocurrió el fatal accidente, el Ayuntamiento de Catarroja realizara un acto recordatorio de las víctimas del accidente y lo comunicara a la población.

Cabe recordar que la Linea 1 del metro es una de las más usada por los ciudadanos de l´Horta Sud y también por los catarrojenses. La mayoría de las víctimas eran de esta comarca y entre ellos falleció una vecina de Catarroja.

Pues el PP de Catarroja haciendo un acopio de "humanidad" se opuso a todo. No presentó enmiendas para suavizar las peticiones de las víctimas como han hecho en otras poblaciones, simplemente votó en contra de todas las demandas de los familiares y amigos de las víctimas.

Para los socialistas no deja de ser paradógico que apoyaran una moción socialista para dedicar una calle a las “víctimas del terrorismo” y un homenaje de reconocimiento cuando minutos antes se habían negado a realizar un acto recordatorio de las víctimas del accidente del metro, el mayor accidente de españa y el quinto de Europa.

Para el PSPV-PSOE “esta vergonzosa actitud del PP-UV de Catarroja es una muestra más del calado ético de quien nos gobierna”. Para los socialistas, el PP “muestra como siempre dos baras de medir, las víctimas del terrorismo merecen un homenaje pero los 43 fallecidos, los 47 heridos a consecuencia del accidente del metro no merecen ni un minuto de silencio”.

Con esta actitud el PP de Catarroja y Chirivella “se ponen a la cabeza de nuevo, de lo más retrógrado, intransigente e hipócrita del PP comarcal”.

el pspv denúncia coaccions per a fer callar a l'oposició

Chirivella i el seu grup polític ha perdut irremeiablement el nord i la decència política. Ja és la segona vegada que presenten una ridícula querella criminal contra els socialistes de Catarroja amb l'única intenció de fer callar i emmordassar el treball d'oposició del Grup Socialista. I el més greu i inaudit és l'ús i l'abús intolerable que fan de la institució per a portar a terme les seues vileses com si d'un grup de cacics passats es tractara.


Primer es van atrevir a denunciar al portaveu socialista per a amedrantar-lo, espantar-lo, pressionar-lo i coaccionar-lo perquè els deixe fer al seu capritx i al seu gust, encara que les seues actuacions moltes vegades vagen contra els interessos generals i del nostre poble. I ho van fer a partir d'un decret d'ajuntament d'amagat i sense previ avís. La jutge va donar la raó al portaveu socialista Wilson Ferrús i va arxivar la denúncia.


Però Chirivella i els seus xics no van tenir bastant amb aquest revolcó judicial sinó que ara tornen a denunciar primer en fiscalia i a continuació en el jutjat a tot el grup Municipal Socialista simplement per contestar a un escrit de la policía local usant les mateixes dades que els agents van fer constar en la carta. El inaudit i immoral és que la denúncia es produïsca no per part del PP sinó de la Junta de Govern Local i que, a més, als socialistes se'ls negara la informació tant en el Ple com en la Comissió Informativa. El que demostra la pasta de la qual estan fets els representants del PP de Catarroja i la baixesa moral amb la qual són capaços d'actuar.



Però, molt al contrari, aquest nou intent d'atropellament als drets dels socialistes a fiscalitzar l'actuació del govern i de Chirivella, a qui hem de dur contínuament per la senda de la legalitat a través dels jutjats, ens motiva per a no cedir en la nostra obstinació d'arribar a una millor Catarroja. I en aqueixa obstinació continuarem perquè el pitjor càncer polític en aquests moments per al nostre poble i per a la democràcia i la participació és el PP local i Chirivella qui ho demostren amb aquest tipus d'actuacions molt allunyades d'un sistema democràtic. Ací a Catarroja els quals ens governen creuen que l'Ajuntament és un mas des d'on poden actuar a rampells i amedrantar als quals dissenteixen.


A més, no és la primera vegada que Chirivella utilitza l'Ajuntament per a evitar la crítica política i la tasca d'oposició. En el 2001 ja va dur davant el jutge a un regidor per expressar la seua opinió igual que va dur al portaveu socialista davant el jutge perquè no suportava les seues opinions. En ambdós casos, igual que ara, la denúncia no va arribar a cap lloc.

És intolerable que un senyor que té una resolució en contra pel mal ús que va fer del padró municipal, que posa als funcionaris contínuament a cercar les dades del padró per a contestar a les cartes massives dels ciutadans duga al jutjat a tot el Grup Socialista per contestar a una carta d'uns policies municipals.

El PP, en comptes de seguir-li el joc a eixe senyor hauria d'haver-li exigit que tornara a l'Ajuntament els 90.000 € que vam haver de pagar per haver adjudicat el projecte del Teatre-Auditori pràcticament a dit.

Per altra banda han afirmat que “el PP és tan cínic que només parla de crispació i obstruccionisme quan estan en el govern i s'obliden de les situacions realment d'assetjament, crispació, conspiració i gamberrisme que escenifiquen quan estan en l'oposició, i a Catarroja fins i tot també en el govern amb eixides de to contínues de qui es creu alcalde”.
En paraules del portaveu socialista Wilson Ferrús, “Som els socialistes, en l'oposició, qui estem treballant i marcant l'agenda política, perquè si no al poble de Catarroja no es faria res".